Brzi i žestoki RTL

THE FAST AND THE FURIOUS

Na programu:

Nedjelja, 3. svibnja u 22:10 sati

Godina:
2001
Žanr:
igrani film, akcijski
Redatelj:
Rob Cohen
Uloge:
Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Chad Lindberg, Ted Levine, Rick Yune, Matt Schulze
Zemlja porijekla:
SAD/ Njemačka
Trajanje (min):
106
Brzi i žestoki

Kada sunce zađe, na ulicama se počinje događati drugačiji svijet.

Brian O'Conner (Paul Walker) je mladi agent FBI-ja koji istražuje seriju otmica kamiona i krađu njihovih tereta, pod krinkom jednog od članova bande koju predvodi karizmatični Dominic Toretto (Vin Diesel). O'Conner upoznaje Torettov svijet kriminala i bandi, u kojem se sukobi rješavaju noćnim autotrkama. S vremenom počinje suosjećati sa svojim glavnim osumnjičenikom i zaljubljuje se u njegovu sestru Miju (Jordana Brewster).

Rob Cohen, redatelj „Zmajevog srca“, „Svjetlosti dana“ te „xXx“, u kojem ponovno surađuje s Vinom Dieselom nakon „Brzih i žestokih“, snimio je vjerojatno najveći blockbuster tog ljeta prije deset godina.Vina Disela je uloga Dominica Toretta, uz onu u „Planetu tame“ proslavila i podigla u veliku svjetsku akcijsku zvijezdu, a „Brzi i žestoki“ iznjedriili su nekolicinu popularnih filmskih nastavaka. No prvi dio će ostati zapamćen kao onaj koji je pokrenuo lavinu o nabrijanim oktanskim ljubimcima i životu na ulici, na kojoj najbrži i najžešći pobjeđuju  i, ako baš hoćete, osvajaju najljepšu djevojku.

Komentari - Reci što misliš!

     
Brzi i žestoki