Avenida Brasil RTL Passion

Avenida Brasil

Na programu:

Ponedjeljak - nedjelja u 13:35 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2012
Žanr:
dramska serija
Autor:
João Emanuel Carneiro
Redatelj:
Ricardo Waddington, Amora Mautner, José Luiz Villamarim
Uloge:
Débora Falabella, Adriana Esteves, Murilo Benício, Cauã Reymond, Nathalia Dill, Eliane Giardini, Marcos Caruso, Heloísa Périssé, Alexandre Borges, Vera Holtz
Zemlja porijekla:
Brazil
Trajanje (min):
50

Epizode

Jorginho i Max se žestoko posvađaju, ali Ivana je zbunjena i ne razumije zašto Jorginho napada Maxa dok Carminha otvoreno brani Maxa pred Tufãom. Darkson kaže Tessáliji da je zaljubljen, a Verônica i Noêmia se opiru tomu da Débora i Tomás idu na Cadinhovo vjenčanje. Carminha želi razgovarati s Jorginhom, Paloma pokvari Alexijino vjenčanje, a Max odlazi od Ivane. Paloma bježi od Cadinha, dok Tufão želi znati zaašo je Nina tužna. Alexijino vjenčanje je otkazano!

Max odluči otići od kuće. Ivana pati zbog muževa ponašanja i ne vjeruje da Carminha nema nikakve veze s njegovim odlaskom. Carminha preklinje Maxa da ne odlazi od kuće, ali on ne popušta. Max potvrdi Ivani da njegov odlazak nije zauvijek, nego samo na neko vrijeme.Suelen pristaje postati Ronijevom ženom, a Paloma se kune da neće oprostiti Cadinhu što je krio da joj je otac. Darkson shvati da Silas iskorištava Olenku, a kanije udari muškarca koji uznemirava Tessáliju na ulici. Carminha ode k Nilu kako bi ga podmitila. Max prizna Nini da je u vezi s Carminhom!

Nina napije Maxa, a on joj ispriča o svojoj vezi s Carminhom. Carminha pokloni Nilu prsten s briljantima u zamjenu za informacije o Riti. Kasnije slijedi Betâniju, dolazi u njezinu kuću i prijeti joj. Débora tješi Jorginha, ali kaže da mu se više nikad neće vratiti, dok Roni odlazi u zatvor kako bi bio uz Suelen. Zbog njihove veze, Leandro na treningu ozlijedi Ronija. Ivana ispriča Monalisi da se rastaje od Maxa, a Lúcio, na Carminhin zahtjev, otruje Betânijina psa. Carminha je nepovjerljiva i traži Maxa. Nina se za to vrijeme skriva u kućici, što navede Carminhu da pomisli kako se ondje nalazi Maxova ljubavnica. Prisluškujući njezin razgovor, Nina načuje da su Jorginho i Ágata zapravo - Maxova djeca.

 

Carminha pokušava nagovoriti Maxa da se vrati kući. Nina pokušava snimiti njihov razgovor, ali ne uspijeva. Pod Carminhinim utjecajem, Max nazove Ivanu i kaže joj da će je posjetiti, no njezina obitelj tvrdi da joj je bolje bez Maxa. Zbog brige za Betâniju, Nina upita Maxa što je Carminha učinila njezinoj prijateljici. Uz Ivaninu pomoć Carminha moli Tufãa da pomogne Maxu i da zajedno otvore reklamnu agenciju. Monalisa pozove Ivanu da zajedno rade, a Silas odlazi u salon kako bi se sastao s Olenkom, ne znajući da ih Ivana gleda. Nilo otkrije da je Carminhin prsten bezvrijedan, a Max odlazi na smetlište i otkrije da je Nina zapravo - Rita.

Nina se pokušava ispričati Betâniji, ali ona toliko uzdrmana da Nina više nikada ne želi glumiti Ritu. Ivana otkrije Muricy da je vidjela Silasa i Olenku skupa, a Nina moli Maxa da nikomu ne odaje Carminhinu tajnu. Leandro pokušava zavesti Suelen, ali ga ona odbije. Ivana želi ponovno raditi s Monalisom, što razjari Muricy i Carminhu. Pilar prizna Alexiji da je izgubila svoj imetak, dok Monalisa slijedi Olenku i uhvati je sa Silasom u krevetu. Nina se brine da bi je Max mogao odati Tufãovoj obitelji i nudi joj 500.000 reala.

Max prihvati Nininu ponudu! Monalisa uhvati Silasa i Olenku, a Carminha traži Maxa i moli ga da se vrati kući. Valdo se pomiri s Betânijom, a Nina im se ispriča na neugodnostima. Jorginho je uvjeren da su Max i Lúcio umiješani u pokušaj pljačke sefa, zbog čega Carminha traži da Lúcio da otkaz. Nepovjerljiv Tufão zove Lúcija i pita ga o njegovu prijateljstvu s Maxom i o pokušaju pljačke. Begônia stiže u Brazil i pokušava razgovarati s Ninom, a Leleco otpusti Darksona. Nilo dolazi u Lucindin vrt i pokušava naći Ninin novac. Lucinda to primijeti i pokuša ga spriječiti.

Begônia se pojavi na Carminhinoj zabavi i raspituje se o Nini. Zezé zna da Begônia nije Ninina bivša gazdarica, nego njezina sestra. Lucinda uhvati Nila kako pokušava naći Ninin novac u kokošinjcu i izbaci ga. Max kupuje brodić novcem koji mu je Nina dala. Leleco pokušava uhvatiti Tessáliju u nevjeri, a Verônica i Noêmia pozovu Jimmyja i Ruija da s njima odu na večeru na Cadinhov račun. Carminha otkrije da je Ninina majka umrla prije mjesec dana. Za to vrijeme Nina moli Begôniju da napusti Brazil, svi slave Ronijev uspjeh na utakmici, a Lucinda pokušava objasniti Jorginhu da ga Nina voli.

Nina pokušava zavarati Carminhu koja više ne prihvaća njezine odgovore i sada u njoj vidi neprijateljicu. Max prijeti Nini da će Carminha uskoro otkriti istinu o njoj, dok Nilo namjerava ukrasti novac koji je Nina skrila. Lucinda predosjeća tu opasnost i odnese novac iz skrovišta. Silas kaže Olenki da nema ništa s Monalisom, a Ivana kori Muricy što je otkrila Monalisi da je Olenka sa Silasom. Carminha je uvjerena da da su Nina i Rita povezane. Nina odlazi k Jorginhu kako bi mu se ispričala… No kasnije Jorginho slijedi Ninu do Maxove kuće!

Jorginho zatekne Ninu kako razgovara s Maxom u Carminhinoj kući. Nina se pokušava opravdati, ali Jorginho odlazi ljutit na nju. Lucinda posjeti Santiaga, ispriča mu da se Rita vratila radi osvete Carminhi, savjetuje ga da se ne miješa, te zamoli da skrije Ninin novac. Lud zbog nestalog novca, Nilo zapali Lucindinu kuću. Jorginho odlazi kampirati u planinu, dok ga Iran i Deborah zabrinuto traže. Uprava nogometnog kluba Divino odluči da Roni prijeđe u veći klub, dok Carminha zlostavlja Ninu i Agatu.

 

 

Jorginho na kampiranju misli na Ninu. Tijekom šetnje padne i ostane bez svijesti. Dok ga Débora i Iran traže po planini, Carminha se trudi zavesti Tufãa. Max moli Carminu da joj posudi novac kako bi isplatio Ninu. Na Carminhin nagovor, Lúcio s prijateljima premlati Valda, dok Carminha traži da joj  Betânia kaže istinu o Nini. Međutim, pretučeni mladić pobjegne i pozove policiju, zbog čega se ostali razbježe. Débora i Iran nađu onesviještenog Jorginha usred šume i pokušavaju ga spasiti.

S osvetom u mislima i ljubavi u srcu, ponižena djevojka potražit će pravdu i pronaći svoju prvu ljubav. No je li ljubav uvijek jača od mržnje?

Snažna i potresna priča o odbačenoj i posramljenoj djevojci u potrazi za osvetom, brazilska televizijska senzacija posve je jedinstvena serija koja nas nesvakidašnjom pričom vodi kroz tragičan život Rite Fonesca de Suoze. RTL Passion donosi dinamičnu, životnu i modernu telenovelu koja otkriva kako oholost, ambicija i zavist mogu promijeniti sudbinu nevine djevojke koja će svoj život predodrediti samo jednom cilju – osveti! Lijepa Nina, pravim imenom Rita (Mel Maia / Débora Falabella), nikada neće zaboraviti što je maćeha Carminha (Adriana Esteves) učinila nakon sumnjive smrti njezinog voljenog oca Genesija (Tony Ramos). Postavši udovicom, Carminha je uz pomoć dugogodišnjeg ljubavnika Maxa (Marcello Novaes) otjerala malenu Ritu da živi na odlagalištu otpada kako im ne bi ugrozila planove da se obogate. Pod opaskom strogog i okrutnog Nila, Rita je bila primorana raditi teške fizičke poslove na odlagalištu smeća, dok je slobodno vrijeme provodila uz najboljeg prijatelja Batatu (Eduardo Simões / Cauã Reymond). S vremenom Ritu posvoji bogata obitelj iz Argentine koja joj nadjene novo ime - Nina, a Carminha se ponovno uda, i to za bivšeg nogometaša Tufoa (Murilo Benicio), te unatoč tome nastavi ljubovati s Maxom, da bi potom zajedno s Tufaom posvojila malenog Batatu, inače svog biološkog sina, i nadjenula mu novo ime, Jorginho. Nakon dvanaest godina Nina je odrasla u lijepu ženu i odličnu kuharicu, te napokon isplanirala kako se osvetiti onima koji su je najviše povrijedili. Vraća se u Brazil i zapošljava kao glavna kuharica u Carminhinoj kući, nesvjesna da će i sama patiti zbog mržnje koju osjeća prema njoj. Jedino što povezuje maćehu i pokćerku je Ninina ljubav prema Jorginhu, dječaku s odlagališta i Nininoj, odnosno Ritinoj prvoj ljubavi iz djetinjstva. Nina će se morati suočiti sa svojom prošlošću i naučiti kontrolirati žeđ za osvetom jer bi je svaki nepromišljeni postupak mogao doći Jorginhove naklonosti, ali i vlastitog dostojanstva.

Iz najveće brazilske tvornice popularnih telenovela i serija, televizijske kuće Rede Globo, dolazi posljednji projekt o kojem priča cijela Latinska Amerika. Serija „Avenida Brasil“ postala je instant hit u domovini još od samog početka emitiranja u proljeće 2012., a osim nevjerojatne gledanosti, serija je vrlo brzo postala jedini televizijski format koji su istovremeno hvalili i struka i gledatelji. Svaka se epizoda pomno pratila, a milijuni Brazilaca o njoj su pisali preko društvenih mreža poput Tweetera i Facebooka. Koliko je serija bila popularna, dokazuje i podatak da je posljednju epizodu pratilo 80 milijuna Brazilaca, zbog čega su ulice velikih gradova poput Ria de Janeira i Sao Paula bile potpuno prazne za vrijeme njezinog emitiranja, kao i činjenica da je serija bila nominirana za brojne prestižne brazilske nagrade. Na najvažnijim televizijskim nagradama u Brazilu, Prêmio Extra de Televisão, serija „Avenida Brasil“ osvojila je šest nagrada od ukupno 22 nominacije, i to za najbolju seriju, glavnu žensku ulogu (Adriana Esteves), najbolju sporednu žensku (Ísis Valverde) i sporednu ulogu (José de Abreu), te glumačke nade (Mel Maia i Cacau Protásio), te još 30-tak drugih trofeja na ostalim dodjelama za televizijska ostvarenja.

Za toliku popularnost serije „Avenida Brasil“ zaslužna je i nevjerojatna ekipa glumaca koja se sastoji od Murila Benícia, Débore Falabelle i Marcella Novaesa, glumaca koji su sudjelovali i na još jednoj brazilskoj uspješnici, telenoveli „Klon“, te jedne od najboljih brazilskih glumica današnjice, Adriane Esteves, koja je 'pobrala' nevjerojatan broj pohvala i kritika za ulogu ultimativne negativke i zlobnice Carminhe. Iako su Esteves hvalili domaći kritičari, vijest o njezinoj nevjerojatnoj glumačkoj interpretaciji ostatku su svijeta proširili brojni svjetski mediji poput Los Angeles Timesa, The Guardiana, BBC-a i Forbesa.

Gledateljima je zajamčena zabava uz obilje uzbudljivih i neizvjesnih trenutaka, drame, romantike i iznenađujućih otkrića u gotovo svakoj epizodi ove snažne i emocijama nabijene telenovele.

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Avenida Brasil