Avenida Brasil RTL Passion

Avenida Brasil

Na programu:

Ponedjeljak - nedjelja u 13:35 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2012
Žanr:
dramska serija
Autor:
João Emanuel Carneiro
Redatelj:
Ricardo Waddington, Amora Mautner, José Luiz Villamarim
Uloge:
Débora Falabella, Adriana Esteves, Murilo Benício, Cauã Reymond, Nathalia Dill, Eliane Giardini, Marcos Caruso, Heloísa Périssé, Alexandre Borges, Vera Holtz
Zemlja porijekla:
Brazil
Trajanje (min):
50

Epizode

Nina se brine o Betâniji koju je Carminha lakše ranila. Lucinda moli Ninu/Ritu da odustane od osvete jer će joj najdraži nastradati, ali se naljuti i na Nila koji je Carminhi odao da su Nina i Jorginho zajedno. Cadinho razgovara s Palomom i otkrije da će se Alexia udati za Ruija, no Tomása šokira saznanje da Cadinho ima tri žene. Silas uporno želi brak s Monalisom, a Carminha ispriča Maxu da se Jorginho i Rita vole.

Nilo shvati da Nina/Rita radi u Carminhinoj kući, a Tufão razgovara sa Jorginhom o njegovoj ljubavi iz djetinjstva te njega i Déboru pozove na Ivaninu proslavu. Suelen odlazi iz Diógenesove kuće nakon prekida s Leandrom, a Noêmia otkrije da Verônica poznaje Alexiju jer je bila u vezi s njezinim mužem. Silas iznenadi Monalisu i ponovno je zaprosi, a svoju ženidbu objavi na Ivaninoj proslavi. No to neće biti jedino iznenađenje na zabavi…

Nilo prijeti Nini da će sve ispričati Carminhi! Max tjera Nila s Ivanine proslave, no on želi ostati. Carminha pokuša od Nila kupiti informacije o Riti, ali Nina je prekine. Lúcio ukrade sat koji je Ivana dobila, Monalisu i Tufãa razgovor odvede u svađu. Ivana shvati da je sat ukraden pa Max iskoristi priliku da optuži Nila i izbaci ga s proslave. Carminha odlazi za Nilom, ali ne uspije dobiti nikakvu informaciju. Nilo večera s Ninom i prihvati njezinu ponudu da se udruže protiv Carminhe i Maxa, a ona mu je za to spremna platiti.

Nina traži od Lucinde novac od otkupnine kako bi dio dala Nilu. Lucinda se tomu isprva protivi, ali ipak popusti i preda Nini novac. Verônica kazni Cadinha. Olenka odluči reći Monalisi da Silas glumi da je bolestan, ali je Monalisa preduhitri priznanjem da je zaljubljena u Silasa. Vidjevši koliko Carmini znače informacije o Riti, Max ponudi novac Nilu. Jorginho se iznenadi što njegova mama poznaje njegovu djevojku iz djetinjstva.

Carminha laže Jorginhu da su njezina i Ritina obitelj bile neprijatelji u prošlosti. Adauto nađe Suelen skrivenu u prostoriji s trofejima nogometnog kluba 'Divino'. Tessália prizna Sidneyju da je njezin polubrat, a Jorginho odluči razgovarati s Ninom kako bi doznao u kakvoj su vezi ona i Carminha. Nilo kupi dar za Licindu i predloži joj da zajedno žive u Nininu stanu, dok Max ozlijeđen dolazi kući i opravdava se Carminhi jer smatra da Nilu netko plaća kako ne bi odavao informacije.

Betânia pred Carminhom glumi da je Rita i otjera je iz stana. Verônica prizna Noêmiji da se želi osvetiti Alexiji, a Paloma i Ruieve razgovaraju o Cadinhovim manama.Kako bi razumio Nininu i Carminhinu povezanost,  Jorginho opet posjeti Lucindu, da bi kasnije u Nininom stanu zatekao Nila i Betâniju! Leleco otkrije da se Suelen skriva kod Adauta i sve ispriča Muricy, a Carminha zamoli Déboru da se udruže u borbi protiv Rite/Nine. Silas prizna Iranu da nije bolestan, već da glumi kako bi mogao živjeti s Monalisom.

Jorginha zanima zašto Betânia glumi Ninu i zaprijeti joj da će, ako mu ona to ne otkrije, cijeloj obitelji odati tko je ona! Carminha odlazi u Ninin stan, ali naslućuje da je Rita u blizini, da bi kasnije Nini darovala poklon u ime njihova prijateljstva. Obzirom da mu Nina nije otkrila istinu, Jorginho odlazi k Lucindi koja ne želi izdati Ninino povjerenje, ali Jorginhu ipak daje mu Valdovu i Betânijinu adresu. Suelen odlazi Tufãovoj kući kako bi razgovarala s Muricy o Adautu, a Zezé ispriča Carminhi da će se Jorginho naći s “Ritom” u muzeju gdje Betânia radi kao recepcionarka. Nina pokušava stupiti u kontakt s Betânijom, ali njoj je mobitel isključen!

Carminha vidi kako se Jorginho i Betânia svađaju! On želi znati istinu o lažnoj Riti i o svemu što se događa, no Betânia primijeti Carminhu i pobjegne. Noemia otkrije Cadinhu da je Verônica lagala kako bi udaljila Alexiju od njega, a Muricy traži Adauta. Betânia ubrzo nazove Ninu i kaže da ne može više podnositi Carminhine i Jorginhove pritiske, dok Carminha odlazi k Jorginhu i kaže mu da je Rita možda umiješana u ubojstvo jedne osobe! Betânia i Valdo kažu da neće više pomagati Nini…

Ponukana pritiskom, Nina ispriča Jorginhu o svome djetinjstvu, o tome kako je Carminha prevarila Genésija kako bi mu uzela novac. Jorginho nije siguran bi li joj vjerovao, a Nina ga moli još jednu priliku. Za to vrijeme, Roni pita Diógenesa o svojoj majci, Jorginho ustraje da Nina da otkaz, Leandro slijedi Suelen do zubara, a Lucinda posjeti Nila u hotelu. Monalisa uhvati Irana sa Suelen u njezinu krevetu!

Tomás i dalje ne vjeruje očevoj priči da je u prošlosti bio s Verônicom, te da se iz te veze rodila Débora. Kasnije Tomás otkrije da Cadinho ima dvije obitelji… Lucinda saznaje da Nilo zna da su Jorginho i Nina zajedno, a Suelen pokušava najuriti bezobraznog Irana, no ne može odoljeti njegovu šarmu. Nina i Jorginho ručaju kod mame Lucinde i objave joj svoje zaruke! U međuvremenu, Débora sama shvati s kim se viđa Jorginho…

S osvetom u mislima i ljubavi u srcu, ponižena djevojka potražit će pravdu i pronaći svoju prvu ljubav. No je li ljubav uvijek jača od mržnje?

Snažna i potresna priča o odbačenoj i posramljenoj djevojci u potrazi za osvetom, brazilska televizijska senzacija posve je jedinstvena serija koja nas nesvakidašnjom pričom vodi kroz tragičan život Rite Fonesca de Suoze. RTL Passion donosi dinamičnu, životnu i modernu telenovelu koja otkriva kako oholost, ambicija i zavist mogu promijeniti sudbinu nevine djevojke koja će svoj život predodrediti samo jednom cilju – osveti! Lijepa Nina, pravim imenom Rita (Mel Maia / Débora Falabella), nikada neće zaboraviti što je maćeha Carminha (Adriana Esteves) učinila nakon sumnjive smrti njezinog voljenog oca Genesija (Tony Ramos). Postavši udovicom, Carminha je uz pomoć dugogodišnjeg ljubavnika Maxa (Marcello Novaes) otjerala malenu Ritu da živi na odlagalištu otpada kako im ne bi ugrozila planove da se obogate. Pod opaskom strogog i okrutnog Nila, Rita je bila primorana raditi teške fizičke poslove na odlagalištu smeća, dok je slobodno vrijeme provodila uz najboljeg prijatelja Batatu (Eduardo Simões / Cauã Reymond). S vremenom Ritu posvoji bogata obitelj iz Argentine koja joj nadjene novo ime - Nina, a Carminha se ponovno uda, i to za bivšeg nogometaša Tufoa (Murilo Benicio), te unatoč tome nastavi ljubovati s Maxom, da bi potom zajedno s Tufaom posvojila malenog Batatu, inače svog biološkog sina, i nadjenula mu novo ime, Jorginho. Nakon dvanaest godina Nina je odrasla u lijepu ženu i odličnu kuharicu, te napokon isplanirala kako se osvetiti onima koji su je najviše povrijedili. Vraća se u Brazil i zapošljava kao glavna kuharica u Carminhinoj kući, nesvjesna da će i sama patiti zbog mržnje koju osjeća prema njoj. Jedino što povezuje maćehu i pokćerku je Ninina ljubav prema Jorginhu, dječaku s odlagališta i Nininoj, odnosno Ritinoj prvoj ljubavi iz djetinjstva. Nina će se morati suočiti sa svojom prošlošću i naučiti kontrolirati žeđ za osvetom jer bi je svaki nepromišljeni postupak mogao doći Jorginhove naklonosti, ali i vlastitog dostojanstva.

Iz najveće brazilske tvornice popularnih telenovela i serija, televizijske kuće Rede Globo, dolazi posljednji projekt o kojem priča cijela Latinska Amerika. Serija „Avenida Brasil“ postala je instant hit u domovini još od samog početka emitiranja u proljeće 2012., a osim nevjerojatne gledanosti, serija je vrlo brzo postala jedini televizijski format koji su istovremeno hvalili i struka i gledatelji. Svaka se epizoda pomno pratila, a milijuni Brazilaca o njoj su pisali preko društvenih mreža poput Tweetera i Facebooka. Koliko je serija bila popularna, dokazuje i podatak da je posljednju epizodu pratilo 80 milijuna Brazilaca, zbog čega su ulice velikih gradova poput Ria de Janeira i Sao Paula bile potpuno prazne za vrijeme njezinog emitiranja, kao i činjenica da je serija bila nominirana za brojne prestižne brazilske nagrade. Na najvažnijim televizijskim nagradama u Brazilu, Prêmio Extra de Televisão, serija „Avenida Brasil“ osvojila je šest nagrada od ukupno 22 nominacije, i to za najbolju seriju, glavnu žensku ulogu (Adriana Esteves), najbolju sporednu žensku (Ísis Valverde) i sporednu ulogu (José de Abreu), te glumačke nade (Mel Maia i Cacau Protásio), te još 30-tak drugih trofeja na ostalim dodjelama za televizijska ostvarenja.

Za toliku popularnost serije „Avenida Brasil“ zaslužna je i nevjerojatna ekipa glumaca koja se sastoji od Murila Benícia, Débore Falabelle i Marcella Novaesa, glumaca koji su sudjelovali i na još jednoj brazilskoj uspješnici, telenoveli „Klon“, te jedne od najboljih brazilskih glumica današnjice, Adriane Esteves, koja je 'pobrala' nevjerojatan broj pohvala i kritika za ulogu ultimativne negativke i zlobnice Carminhe. Iako su Esteves hvalili domaći kritičari, vijest o njezinoj nevjerojatnoj glumačkoj interpretaciji ostatku su svijeta proširili brojni svjetski mediji poput Los Angeles Timesa, The Guardiana, BBC-a i Forbesa.

Gledateljima je zajamčena zabava uz obilje uzbudljivih i neizvjesnih trenutaka, drame, romantike i iznenađujućih otkrića u gotovo svakoj epizodi ove snažne i emocijama nabijene telenovele.

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Avenida Brasil