Tajne RTL

https://www.facebook.com/RTL.tajne

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 20 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2013
Žanr:
dramska serija
Redatelj:
Tanja Golić, Goran Rukavina, Darko Pleić, Ivan Šarić
Scenarist:
Vlado Bulić
Uloge:
Filip Juričić, Jelena Jovanova, Ksenija Pajić, Aleksandar Cvjetković, Jasna Bilušić, Mladen Čutura, Stjepan Perić, Vinko Kraljević, Monika Mihajlović, Iskra Jirsak, Marko Cindrić, Mladen Kovačić, Katarina Baban, Fran Vuger, Linda Begonja, Boris Svrtan, Mirta Zečević
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
60
Tajne

Epizode

Marina se ne može pomiriti s Nikolom. Grdno se posvađaju, povrijede jedno drugo i ponovno prekinu. Dok Marina planira odlazak iz Vilin Dola s Barbarom, Nikola brine za ozlijeđenu Anu i obeća joj da će uvijek biti uz nju. Misleći da se riješio Ane, Damjan vreba Marinu kako bi riješio problem Nikole, a Barbara se oprosti od Sebastijana. Na drugoj strani sela, Višnja da preneraženom Filipu ultimatum – ako se ne prijavi sam, ona će ga prijaviti za ubojstvo Ankice! Filip i Miro bezuspješno pokušavaju odgovoriti odlučnu Višnju, no sve ih iznenadi Valentina  „veselom“ viješću! 

Nakon poljupca s Anom, Nikola ne zna što da radi. Sustiže ga vijest o Marininom nestanku… Damjan shvaća da ga je Marina prepoznala. U strahu za svoj život, Marina pokušava pobjeći. Kad pronađe trag iza kuće, Nikola odlazi u kuriju suprotstaviti se Damjanu. Damjan priznaje da je upleten u Marinin nestanak, ali Nikola treba ispuniti jedan uvjet kako bi Marina izašla na slobodu! Valentina je rekla svima da je trudna i tako zaustavila Višnju da ne prijavi Filipa policiji. Međutim, iznenada se pojavi Ana i privodi Filipa zbog sumnje u Marininu otmicu.

Nikola shvaća da je jedini način da spasi Marinu taj da na Damjana prepiše svoj dio Vilin Dola. Ana ga moli da ne riskira bez pomoći policije, ali Nikola je odlučan. Dok Nikola priprema darovnicu, Marina se ipak uspijeva osloboditi i pobjeći. Shvativši da joj je Damjan radio iza leđa, Brigita odlučuje s njim raskrstiti. Višnja saznaje za Marinin nestanak, a Sebastijan pritišće zabrinutu Barbaru da mu prizna svoje tajne. Hoće li u tome uspjeti?

Damjan ranjava Marinu i tako okreće situaciju u svoju korist. Nikola prebacuje Marinu u bolnicu i  shvaća da bi je mogao izgubiti. Barbara priznaje Sebastijanu čitavu istinu o Damjanu, Brigiti i ubojstvu koje je za njega počinila. Kada sazna za Marininu nesreću, Barbara odlučuje prijaviti Brigitu za Ivanovo ubojstvo, kako bila sigurna da se neće izvući. Višnja donosi najtežu odluku u životu i prijavi Filipa policiji za Ankičinu smrt. Ranjeni Damjan se dolazi oprostiti od Brigite. Iako se Brigita nada da će ga uspjeti spasiti, Ana ga dolazi uhititi.

Damjan umire na Brigitinim rukama, na samrti moli Anu za oprost zbog djeda – nije ga namjeravao ubiti, bio je to nesretni slučaj. U međuvremenu Marina je uspjela preživjeti operaciju, no posljedice se još ne znaju. Nikola razmišlja o tome da odustane od osvete. Brigita dolazi u bolnicu posjetiti Marinu, no susretne Barbaru koja je u šoku kada je ugleda. Kaže joj da će je prijaviti za Ivanovo ubojstvo. Nakon što ga je Višnja prijavila za Ankičino ubojstvo, Filipa odvode, a Valentina napada Miru i Višnju. Prijeti im da više nikad neće vidjeti unuka ako Filip ostane u zatvoru. 

Marina ne može oprostiti Nikoli, no on se vraća u bolnicu kako bi bio uz nju. Ostaje zaprepašten kad ugleda Roberta, ne vjeruje da je živ. Sebastijan mora biti uz Barbaru. Izvede nju i Josipu van kako bi se opustile, a Barbara ugleda „pokojnog“ Damjanovog čovjeka. U međuvremenu Brigitu posjeti Damjanov odvjetnik zbog oporuke. Filip je, pak, hladan prema Višnji. Odluči odbaciti roditelje i odvede trudnu Valentinu natrag u kuriju – ne planira se odreći nasljedstva Šeperovih!

Marina je u šoku jer je Robert živ. Brigita se odlučuje hitno riješiti Filipa i Valentine iz kurije te zove policiju i prijavljuje da zna gdje bi mogla biti pokopana Ankica. Za to vrijeme Ana dobiva zeleno svjetlo od načelnika i počinje ekshumacija. Barbara odbija Sebastijanovu prošnju i govori mu da ne može nastaviti sa životom dok je njezina majka na slobodi. 

Kada sazna čitavu priču o Brigiti, Marina podrži Barbaru da Brigitu prijavi policiji. No Barbara se prije odlaska na policiju odlučuje suočiti s Brigitom. Nikola se pojavljuje na njezinim vratima i po službenoj dužnosti je dolazi uhapsiti zbog Ivanova ubojstva. Miro, unatoč Višnjinom negodovanju, odlučuje preuzeti krivicu za Ankičino ubojstvo. Nikola ponukan Marininim odbijanjem, odlučuje odustati od osvete i pokušati stvari dovesti na čistac. Vraća se u policiju i garantira Robertu da će ga izvući iz zatvora.

Nikola hapsi Brigitu koja još jednom pokuša poljuljati Barbaru, no Barbara ostaje pri svom. Nikola je odvodi u zatvor, ali Brigita odbija bilo što priznati. Nešto kasnije Nikola popušta pred naletom strasti i on i Ana vode ljubav. Hoće li Marina shvatiti što se dogodilo između njega i Ane? U međuvremenu Filip shvaća da više ne može razgovarati  s majkom, dok je Višnja razočarana jer shvaća da je Filip i nakon prijave ostao pohlepan. Višnja odlazi do Mire i napada ga, a kada Miro shvati koliko je Višnja osamljena, poziva Jerka u pomoć. 

Marina je zatekla Nikolu i Anu nakon vođenja ljubavi. U šoku odlazi, no Nikola, unatoč Aninom protivljenju, odlazi za njom. Hoće li mu oprostiti? U međuvremenu Brigita i Filip ulaze u otvoreni rat. On zna da je ona prijavila policiji gdje je Ankičin grob. Prijeti joj, a ona proširi glas po selu da će ih Filip sve izbaciti iz kuća. Miro moli Jerka da se pobrine za Višnju, ne želi da živi sama. Hoće li Jerko reći Višnji zašto je Miro odjednom hladan prema njoj?

Što ako za ljubav ne postoji druga prilika?

U produkciji Fremantle Media Hrvatska i pod budnim okom glavnog scenariste Vlade Bulića (serije „Loza“, „Mamutica“) i njegovih suradnika, na prostranom setu Jadran filma te prekrasnim lokacijama u okolici Zagreba, snima se 120 epizoda nove dramske serije, u kojima glavne uloge tumače Filip Juričić, Jelena Jovanova, Ksenija Pajić, Aleksandar Cvjetković, Jasna Bilušić, Mladen Čutura, Monika Mihajlović, Stjepan Perić, Iskra Jirsak, Mladen Kovačić, Vinko Kraljević, Marko Cindrić, Katarina Baban i mnogi drugi. U ponedjeljak 16. rujna u 20 sati gledatelje na RTL Televiziji očekuje nova serija - „Tajne“!

Televizijska dramska serija „Tajne“ bavi se burnim odnosima dvije obitelji kroz tri generacije, od 1943. godine, preko 1996. pa sve do danas kada se odigrava većina radnje. U pozadini svih priča, u koje su upletene obitelji Franić i Šeper, nalazi se obiteljsko blago koje je zakopano davne 1943. godine, u šumi, u blizini kurije (gospodske kuće). Baš to zakopano blago izvor je svih zala koje se nadvilo nad obje obitelji, a glavni junaci, Nikola Šeper (Filip Juričić) i Marina Franić (Jelena Jovanova), napokon imaju priliku tom ‘prokletstvu blaga’ stati na kraj te staviti točku na prošlost u kojoj se dogodilo puno toga lošeg. Ljubav koja se rađa između Nikole i Marine naići će na brojne prepreke, no mogu li dvoje mladih nadvladati prošlost opterećenu sukobima i krenuti ka ljepšoj i vedrijoj budućnosti?

Priča o dvije zaraćene obitelji započinje 1943. kada su seljaci provalili u kuriju plemića Nikole Otona Šepera (op.a. Nikolinog djeda) kako bi li se dočepali hrane. Svjestan situacije koja ga čeka, Nikola Oton zakopa obiteljsko blago u šumi pokraj kurije, i to neposredno prije upada seljaka. No, ubrzo ulazi u sukob sa seljacima, a u tom ga metežu ubija vođa seljaka, Marin Franić (op.a. Marinin djed). Trudna Šeperova supruga, Teodora, nakon toga bježi u Švicarsku gdje rodi kćer Juliju. Pedeset i tri godine kasnije, Julija (Linda Begonja) zajedno sa suprugom Jerkom (Vinko Kraljević) i sinom Nikolom (Filip Juričić) vraća  se u Hrvatsku u namjeri da vrati očevo imanje. Nakon početnih sukoba oko vlasništva, Julija se pomiri s vlasnicima kurije, Ivanom (Aleksandar Cvjetković) i Josipom Franićem (Boris Svrtan), sinovima Marina Franića, seljaka koji je ubio njezina oca. No sve se promjeni kada obje obitelji krenu u potragu za blagom! Josip i Julija se u međuvremenu zaljube, a Ivan iz pohlepe ubija brata Josipa nakon što pronađe blago i pošalje Josipovu kćer, Marinu (Jelena Jovanova), u sirotište. Nedugo zatim umire i Julija, za čije će ubojstvo biti optužen suprug Jerko, a njihov sin Nikola nastavit će živjeti kod bake i djeda.

Sirotište, u kojem je Marina odrasla, trenutno je u financijskim problemima, zbog čega se odluči vratiti na očevo imanje koje joj prema nasljedstvu i pripada. Prisiljena je zatražiti pomoć strica Ivana koji je s ukradenim blagom Šeperovih u međuvremenu otkupio kuriju, te u njoj otvorio hotel. Ivana ipak muči grižnja savjesti zbog ubojstva Marinina oca, ali i činjenice da je supruzi Brigiti (Ksenija Pajić) dopustio da nećakinju pošalje u sirotište. Stoga odluči pomoći Marini i dopusti joj da s djecom iz sirotišta dođe živjeti u kuriju. I Nikola, koji je u međuvremenu postao policijski inspektor, također posjeti kuriju, ustrajan u tome da pod lažnim identitetom dozna pravu istinu o smrti svoje majke. S vremenom će se životni putevi Nikole i Marine ponovo ispreplesti, a tajne dvije obitelji početi sve više otkrivati!

Komentari - Reci što misliš!

     
Tajne