Kuća boga Anubisa RTL Kockica

THE HOUSE OF ANUBIS

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 18:15 sati

Godina:
2011
Žanr:
serija za mlade
Uloge:
Nathalia Ramos, Brad Kavanagh, Jade Ramsey, Ana Mulvoy-Ten, Bobby Lockwood, Tasie Lawrence, Eugene Simon, Alex Sawyer, Klariza Clayton, Burkely Duffield, Louisa Connolly-Burnham, Alexandra Shipp
Zemlja porijekla:
Velika Britanija/USA/Belgija
Trajanje (min):
15
Kuća boga Anubisa

Epizode

Caroline iznenada ulazi u sobu svoje sestre Harriet, a Eddie je skriven ispod kreveta. Fabian tješi tjeskobnu KT zbog činjenice da je Forbisherova pra-praunuka, no ubrzo shvate da je Robert Forbisher bio dva puta oženjen, te imao sina koji je rođen isti dan kao i KT-in djed. Eddie u knjizi mrtvih otkriva trag. 

G. Sweet uhvati Eddieja kako skriva lijepu narukvicu. Eddie slaže da se radi o očevom rođendanskom poklonu, bojeći se da bi zauvijek mogao ostati bez nje. Fabian je uvjeren da se simboli najbolje čitaju tijekom noći, no ekipa Sibune nije sigurna kako to učiniti, a da ih nitko ne vidi. Pritisnuvši slučajno gumb, Alfie otkriva dizalo koje će se koristiti za prijevoz Forbishera Smythea. Mara i Willow uvjeravaju Jeromea  da im dozvoli otpjevati jednu pjesma njemu u čast. 

Sibuna stiže do kripte i započinje ceremonijalnu svečanost buđenja iz mrtvih. Zahvaljujući Joy, Willow je prebačena u kuću Anubis, dok gđa Denby otkriva da je Forbisher nestao. Sumnja da Sibuna ima nešto s tim…

Sibuna ne uspijeva probuditi Forbishera iz mrtvih, zbog čega ostaju zarobljeni u kripti. Patricia smišlja plan spašavanja, uključujući lažni protupožarni alarm. Jeromeu je neugodno zbog sve veće bliskosti njegovih cimerica Mare i Willow.

Victor zapljenjuje KT-in ključ, a Patricija ucijeni Jeromea kada je on zamoli za uslugu - mora ukrasti ključ od Victora! Sibuna otkriva da odrasli imaju posebne planove koji vode do nove katastrofe. 

Victor je u bijesnoj potrazi za narukvicom. Čuvši razgovor između ekipe Sibune, g. Sweet shvati da traženu narukvicu ima Eddie. Ne znajući da mu je g. Sweet postavio zamku, Eddie odlazi u njegov ured kako bi pronašao što više informacija o K.T.. Mnoštvo spisa koje pronalazi dovode do zaključka da K.T. nije potomak Forbishera, ali Jerome, Joy, Alfie i Patricia jesu! Jerome se brine da će njegova tajna biti otkrivena ako Mara i Willow i dalje ostanu cimerice. 

K.T., Fabian i Eddie saznali su više o povijesti Forbishera. Zaključani u stražarnici, Joy, Jerome, Alfie i Patricia otkrivaju da su im za nastavak ceremonije potrebni preci, a ne K.T.. K.T., Fabian i Eddie ih moraju izvući, pa su smislili plan da otmu odrasle kako bi spriječili obavljanje ceremonije. Međutim, gđa Denby otima K.T. i zaključa je u ormar! 

Victor se iznenada suočava s Verom! Patricia govori Sibuni da je Rufus oteo Jeromea. Fabian, Patricia i Alfie ga odlaze spasiti, a Amber, Nina i Joy u Frobisher knjižnici pokušavaju pronaći rezervni ključ koji otvara vrata maske. Eddie prati svaki Sibunin korak, a Fabian, Patricia i Alfie saznaju da Rufus želi masku kako bi u zagrobni život otišao kao Bog, ako i što stoji iza Senkharinog plana. U potrazi za maskom započinje i utrka s vremenom.

Victor se iznenada suočava s Verom! Patricia govori Sibuni da je Rufus oteo Jeromea. Fabian, Patricia i Alfie ga odlaze spasiti, a Amber, Nina i Joy u Frobisher knjižnici pokušavaju pronaći rezervni ključ koji otvara vrata maske. Eddie prati svaki Sibunin korak, a Fabian, Patricia i Alfie saznaju da Rufus želi masku kako bi u zagrobni život otišao kao Bog, ako i što stoji iza Senkharinog plana. U potrazi za maskom započinje i utrka s vremenom.

'Kuća boga Anubisa' je projekt britansko-američko-belgijske koprodukcije i autora Hansa Bourlona i Gerta Verhulsta. Glavne uloge u ovoj teen seriji imaju devet učenica i učenika škole 'Kuća boga Anubisa', zgrade u Engleskoj koja datira iz 1900-ih godina i koja je pod strogim je nadzorom strašnog kućepazitelja Victora Rodenmaara Jr. (Francis Magee). Jednog dana učenici saznaju da je njihova prijateljica Joy nestala bez traga, i to baš kada u školi dolazi nova učenica iz Amerike, Nina Martin (Nathalia Ramos). Neustrašivi učenici sami kreću u rješavanje misterija kako bi doznali gdje im je i zašto nestala prijateljica.

Prvo što će učiniti je optužiti Ninu za Joyin nestanak, te time natjerati novopridošlicu da spava na tavanu. Nina će tamo pronaći snimljeni dnevnik mlade djevojke koju je maloprije upoznala kao staricu Saru Frobisher-Smythe (Rita Davies), a koja je davno živjela u toj školi. Nina ujedno otkriva da škola ima tajanstvenu prošlost, a uskoro dobiva i tajne moći, pa zajedno s prijateljima Fabianom Rutterom (Brad Kavanagh) i Amber Millington (Ana Mulvoy Ten) kreće u otkrivanje tajne kuće.

Komentari - Reci što misliš!

     
Kuća boga Anubisa