Cobra 11 RTL 2

Alarm fuer Cobra 11, Die Autobahnpolizei

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 14:10 sati

Godina:
1998
Žanr:
akcijska serija
Redatelj:
Diethard Küster, Hermann Joha
Uloge:
Erdogan Aatalay, Tom Beck, Mark Keller
Zemlja porijekla:
Njemačka
Trajanje (min):
50
Cobra 11 sezona 17

Epizode

Novi policijski načelnik Tom Kranich ni ne sluti da će mu se prvi radni dan pretvoriti u horor! Na putu do posla on biciklom naleti na stari mercedes, što je samo uvertira  nevoljama koje slijede. Vozač se ponudi da će ga prevesti na posao, a nitko ni ne pomišlja da će se bezazlena vožnja pretvoriti u put u pakao. Odjednom automobil gubi kontrolu, a Tom pokušava presjeći dovod goriva, ne znajući da je u po život opasnoj zamci.

 

Tom i Semir očevici su nesreće u kojoj je vozač turističkog autobusa pregažen na autocesti. Mada su u autobusu pronađeni paketi heroina, a autopsijom utvrđeno kako je vozač bio drogiran, forenzičari odbace mogućnost da je bio ovisnik jer nema na sebi tragova ubodnih rana. Otisci na ambalaži vrhnja, gdje je droga bila skrivena, odvode Toma i Semira do penzionera Karla Schrödera, koji tvrdi da pakete vrhnja nije ni taknuo. Uskoro će policajci saznati da je većina putnika u autobusu često odlazila u šoping u Amsterdam.

Braća Horst i Werner Weihmann opljačkaju banku iz koje iznesu torbu punu novca i crni kovčeg. U skloništu otkriju da kovčeg sadrži dvostruko više novca od torbe. Naime, menadžer u banci skrivao je novac mafijaša Zeiglera. Istraga policajce vodi do braće Weihmen, no profesionalni ubojica Baumann, desna ruka Zeiglera, brži je od istražitelja…

Tom i Samir primijete Porsche koji bježi od trkaćeg auta. Vozač Porchea, DeBreer, očajnički se pokušava otresti svog progonitelja, no nakon nevjerojatne potjere vozač trkaćeg automobila uspijeva pričvrstiti bombu na Porsche. Tom i Semir ne stignu spriječiti nesreću pa DeBreer pogiba, a ubojica bježi. Istragom se otkriva da je DeBreer bio diler dijamanata i nasilnik pa nitko nije začuđen načinom na koji je okončao svoj život.

 

Mlada žena Karena Hardt nesretno je stradala na autocesti. Tom pronalazi projektil koji je bio ispaljen u kotač njezinog automobila, što je i dovelo do nesreće. Tom i Samir započinju istragu o ubojstvu i pronalaze otiske guma koji ih odvode do farme, gdje otkrivaju auto ubojice. U njemu pronalaze kemijsku supstancu zvanu ‘Poppers’, popularnu na klupskoj sceni. No prije nego što uspiju saznati više o ubojici, on izvrši i drugi napad…

Auto, vožen u suprotnom smjeru na autocesti, izazove niz nesreća. Među oštećenim vozilima je i policijski kombi koji je prevozio osuđenog kriminalca Waltera Fromma. On uspije pobjeći s lisicama na rukama i odmah se uputi do svoje djevojke Lise s kojom želi započeti novi život…

 

Skejteri Sven  i Johnny  imaju hobi – izazov im je držati se za kamion pri punoj brzini na autoputu. Za vrijeme jedne takve akrobacije, Sven ima dodatni zadatak - popeti se na kamion pun  oružja. Johnny svojim kombijem prati kamion i u zadnji tren uspije spasiti prijatelja od dilera oružja Mentera i njegove bande.

 

 

Specijalna agentica u odjelu za poroke Laura Wagner promatra kako dostavljač mafije doživi nesreću noseći modernu elektroničku opremom koja pomaže pri varanju za kockarskim stolom. U međuvremenu, automobil Toma i Semira po treći puta zakaže zbog misterioznog kvara na elektronici…

Semir i Andrea žele provesti zajednički vikend u kući na jezeru, no njihov romantični plan pretvori se u noćnu moru kada se opasni kriminalci, koji su napali sigurnosno vozilo, smjeste u kolibi na suprotnoj strani jezera. Nesvjestan opasnosti, Samir odvesla k njima  želeći doznati rezultat nedavno završene nogometne utakmice. Neprilike započnu kada bjegunci saznaju da je Samir policajac.

Tom i Semir odluče pregledati kamion na servisnoj stanici, no vozač iznenada pobjegne. Policajci uspiju zaustaviti vozilo, no u vatrenom obračunu, koji je uslijedio, kamion se pretvori u vatrenu buktinju. Nakon eksplozije, istražitelji na zgarištu pronalaze rijetke detonatore ukradene iz NATO-ovog arsenala. Trag ih vodi do internacionalnog krijumčara Sasche Maya, kojeg ubiju tijekom uhićenja, ali novi dokazi ipak odvode policiju do njegove udovice Carle May.

"Cobra 11" serijski je format s najdužim stažem na RTL Televiziji! Hrvatski gledatelji još od 2004. godine prate sve o poslovnim i privatnim uspjesima i nedaćama najpoznatije njemačke policijske jedinice koju predvodi Semir Gerkhan.

Najuspješniji njemački akcijski serijal „Cobra 11 – policajci s autoputa″ tijekom osamnaest uspješnih godina postala je svojevrsni brend, a njezini protagonisti jedni od najpoznatijih televizijskih policajaca u Njemačkoj i šire. Nove epizode serije koja je osvojila nekoliko nagrada, među kojima je i cijenjena „Taurus World Stunt“, nagrada koju „Cobra 11“ osvaja skoro svake godine, oduševit će gledatelje inovativnim idejama, uzbudljivim pričama te mnoštvom automobilskih i vatrenih vratolomija koje garantiraju televizijsku zabavu.

 

 

 

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Cobra 11 sezona 17