Cobra 11 RTL Crime

Alarm fuer Cobra 11, Die Autobahnpolizei

Na programu:

Ponedjeljak - nedjelja u 18:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
1998
Žanr:
akcijska serija
Redatelj:
Diethard Küster, Hermann Joha
Uloge:
Erdogan Aatalay, ,Mark Keller, Erdogan Atalay, Charlotte Schwab, Carina Wiese, Dietmar Huhn, Gottfried Vollmer
Zemlja porijekla:
Njemačka
Trajanje (min):
50
Cobra 11

Epizode

Policijska potjera završi tragično kada se Anna Engelhardt autom zaleti u dvorište i ubije ženu s djetetom. Krivac kojeg je gonila uspio je pobjeći, a očajni suprug optuži Annu za nesreću koja je oduzela živote njegovoj obitelji. Annu sud oslobodi krivnje, ali, ne mireći se sa tragedijom, suprug se zaklinje na osvetu i želi ubiti Anninog prijatelja Thomasa i njegovog sinčića Jonathana. Iako prvi napad na Thomasa i Jonathana ne uspije, svi su svjesni da očajnik neće tako lako odustati…

 

Olivia Berger i njezin sin ubijeni su hicima iz pištolja na autoputu. Andre i Semir istražuju slučaj, a trag ih vodi do gangsterskog bossa Bergera, poznatog po prostituciji, trgovanju oružjem i otmicama. Policajci odlaze na Majorcu, gdje se sprijateljuju s Bergerom kako bi ga mogli raskrinkati. Specijalni odjel policije, koji također radi na uhićenju Bergera, protivi se njihovom uplitanju.

 

Semir očajnički nastoji pronaći Andrea. Iako je locirao mjesto na kojem Berger skriva oružje, nemoćan je protiv njega  i njegovih suradnika pa Berger preuzme novac od otkupnine. Andre prepozna u Bergerovom suradniku Salvatereu ubojicu dječaka. U pokušaju atentata na Bergera ubijeni su njegovi žena i sin. Berger je potpuno lud zbog toga, a trenutak njegove nepažnje iskoristi Andre i pobjegne. No  Berger kreće za njim…

Novi policijski načelnik Tom Kranich ni ne sluti da će mu se prvi radni dan pretvoriti u horor! Na putu do posla on biciklom naleti na stari mercedes, što je samo uvertira  nevoljama koje slijede. Vozač se ponudi da će ga prevesti na posao, a nitko ni ne pomišlja da će se bezazlena vožnja pretvoriti u put u pakao. Odjednom automobil gubi kontrolu, a Tom pokušava presjeći dovod goriva, ne znajući da je u po život opasnoj zamci.

 

Semir i Tom pruže prvu pomoć ozlijeđenoj ženi na koju su naišli i odvedu je u bolnicu. Kada saznaju da ima lažnu osobnu na ime Maria, policajci požele saznati više o njoj. Zbog nesreće je 'Maria“ izgubila pamćenja, no račun iz restorana među njezinim stvarima Semiru i Tomu daje prvi trag. Vlasnik talijanskog restorana prisjeti se kako je „Maria“ nakon objeda krenula taksijem s dva muškaraca prema hotelu. U hotelu Samir i Tom doznaju identitet muškaraca. Radi se o prevarantima Schusteru i Hackeu, koji se trenutno nalaze u bijegu. U njihovoj hotelskoj sobi pronalaze zapaljenu fotografiju, tipični znak da se radi o ucjeni.

Tom i Semir očevici su nesreće u kojoj je vozač turističkog autobusa pregažen na autocesti. Mada su u autobusu pronađeni paketi heroina, a autopsijom utvrđeno kako je vozač bio drogiran, forenzičari odbace mogućnost da je bio ovisnik jer nema na sebi tragova ubodnih rana. Otisci na ambalaži vrhnja, gdje je droga bila skrivena, odvode Toma i Semira do penzionera Karla Schrödera, koji tvrdi da pakete vrhnja nije ni taknuo. Uskoro će policajci saznati da je većina putnika u autobusu često odlazila u šoping u Amsterdam.

Braća Horst i Werner Weihmann opljačkaju banku iz koje iznesu torbu punu novca i crni kovčeg. U skloništu otkriju da kovčeg sadrži dvostruko više novca od torbe. Naime, menadžer u banci skrivao je novac mafijaša Zeiglera. Istraga policajce vodi do braće Weihmen, no profesionalni ubojica Baumann, desna ruka Zeiglera, brži je od istražitelja…

Tom i Samir primijete Porsche koji bježi od trkaćeg auta. Vozač Porchea, DeBreer, očajnički se pokušava otresti svog progonitelja, no nakon nevjerojatne potjere vozač trkaćeg automobila uspijeva pričvrstiti bombu na Porsche. Tom i Semir ne stignu spriječiti nesreću pa DeBreer pogiba, a ubojica bježi. Istragom se otkriva da je DeBreer bio diler dijamanata i nasilnik pa nitko nije začuđen načinom na koji je okončao svoj život.

 

"Cobra 11" serijski je format s najdužim stažem na RTL Televiziji! Hrvatski gledatelji još od 2004. godine prate sve o poslovnim i privatnim uspjesima i nedaćama najpoznatije njemačke policijske jedinice koju predvodi Semir Gerkhan.

Najuspješniji njemački akcijski serijal „Cobra 11 – policajci s autoputa″ tijekom osamnaest uspješnih godina postala je svojevrsni brend, a njezini protagonisti jedni od najpoznatijih televizijskih policajaca u Njemačkoj i šire. Nove epizode serije koja je osvojila nekoliko nagrada, među kojima je i cijenjena „Taurus World Stunt“, nagrada koju „Cobra 11“ osvaja skoro svake godine, oduševit će gledatelje inovativnim idejama, uzbudljivim pričama te mnoštvom automobilskih i vatrenih vratolomija koje garantiraju televizijsku zabavu.

Policajci na motorima žive brzo i opasno, njihov radni dan je neprekidna i neumorna utrka sa smrću. Neprijatelji su im ubojice, otmičari, dileri droge, kradljivci... u očajničkom bijegu. To je neprestana borba bez milosti u kojoj vrhunski istrenirani tim na motorima svakodnevno hvata svoju opasnu lovinu po autocestama ali i po gradskim ulicama gdje brzina donosi mnoge nove opasnosti.

“Cobra 11” je jedna od klasičnih RTL-ovih akcijom nabijenih serija, čijoj spektakularnosti pridonose sjajni specijalni efekti ultrabrzog ritma akcijskih sekvenci. Od senzacionalnog debija koji je širom Njemačke izazvao pravu gledateljsku groznicu, serija se proširila Europom. Zapaljiva smjesa vrhunske akcije, vrtoglavih potjera i zanimljivih policijskih slučajeva jamči prvoklasnu televizijsku zabavu.

 

 

Komentari - Reci što misliš!

     
cobra 11