Cobra 11 RTL 2

Alarm fuer Cobra 11, Die Autobahnpolizei

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 14:10 sati

Godina:
1996
Žanr:
akcijska serija
Redatelj:
Diethard Küster, Hermann Joha
Uloge:
Erdogan Aatalay, Tom Beck, Mark Keller
Zemlja porijekla:
Njemačka
Trajanje (min):
50
Cobra 11 sezona 17

Epizode

Posrednik za prodaju nekretnina, Karl Schmidt, poginuo je u padu svog helikoptera na autoput. Istraga utvrdi da nesreća nije bila slučajna jer je prerezana cijev za dovod goriva. Tom i Semir pokušavaju otkriti identitet sumnjivog muškarca koji je viđen u blizini žrtvinog posjeda i neugodno se iznenade kada shvate da je riječ o Maxu Seefeldu, bratu Semirove prve ljubavi. On je, naime, imao motiv za umorstvo jer se Schmidt prijevarom domogao posjeda Maxovog oca, a Max je, želeći pomoći ocu da se izvuče iz financijskih problema, opljačkao banku i završio u zatvoru. Činjenica da je Max izašao iz zatvora upravo kada je Schmidt ubijen, ne ide mu u prilog…

Anna Engelhardt zaljubila se u Phillipa, vrlo uspješnog posrednika u prodaji nekretnina koji izabranicu svoga srca želi iznenaditi romantičnom prosidbom u Parizu. Annini kolege dijele njezinu sreću, no Herzberger gori od ljubomore. Na putu u Pariz Phillipa ustrijeli neznanac, a Anna nestaje. Premda je ubijen Anninim pištoljem, njezini prijatelji nipošto ne vjeruju u njezinu upletenost. Njihovo mišljenje ne dijeli istražitelj Schulte, koji povlači Toma i Semira iz istrage. No hrabri dvojac ne odustaje od vlastite istrage, a Herzberger je uvjeren kako Anni prijeti prava opasnost…

Vozač transportnog vozila, vodnik Klaus Eckers, premine dok prevozi tenk na autoputu. Iako se isprva čini kao obična nesreća, njegova smrt je savršeno isplanirano umorstvo. Toma i Semira tragovi vode prema vojnoj frakciji čiji je član bio i sam Eckers. Tom otkriva da je motiv Eckersove smrti krijumčarenje kokaina, a kako istraga napreduje, u opasnosti je i život člana frakcije koji želi Tomu otkriti strogo čuvanu tajnu… 

U želji da ostvari svoj san o vožnji američkog trkaćeg automobila, vozač Timo, uz pomoć djevojke Manou i mehaničara Bernda, ukrade luksuzni automobil na autoputu. U ukradenom autu Bernd pronalazi dosje poslovnog čovjeka Cravena unutar kojega je dokument koji sadrži dokaze o aferi podmićivanja u koju su upletene važne osobe. Iako ga Bernd planira ucijeniti otkrivenim dokumentom, nije lako suprotstaviti se moćnom Cravenu. Za vrijeme pokusne vožnje, Bernd pogine uslijed kvara na automobilu. Otkrivši da su Cravenovi ubojice odgovorni za prijateljevu smrt, Timo se želi osvetiti…

Odvjetnik Sawatzki pri punoj brzini na autocesti udari u Sabinin auto i oba vozača na mjestu poginu. Istraga otkriva da je Sawatzki doživio šok za vrijeme vožnje i izgubio kontrolu nad automobilom. Kada  Stolte i Gerkhan pronađu golemog pauka u olupini auta i saznaju da je Sawatzki bolovao od arahnofobije, shvaćaju da imaju trag.

Stolte i Gerkhan su u potjeri za dvojicom kriminalaca koji su opljačkali benzinsku stanicu i oteli dječaka Svena, uzevši ga za taoca. Dječakovi roditelji su izvan sebe od brige! Opasni banditi mogu ga ozlijediti, ali istovremeno malom Svenu prijeti opasnost od šećerne kome u koju bi mogao pasti.

Gangsteri Piranu i Wehners, preodjeveni u prometnike, zaustavljaju i pljačkaju vozače na autocesti. Stolte i Gerkhan su im na tragu. Shvativši da im se policajci približavaju, Prinau nagovara svoju djevojku Ninu da se sprijatelji sa Semirom koji se, iako svjestan Nininih namjera, zaljubi u nju. Pokušava je nagovoriti na suradnju s policijom. U međuvremenu, Katharina Lamprecht gubi strpljenje i naređuje Stolteu da uhiti Pirnaua.

Mladi par, Yoko i Lukas, pokusni su kunići u ilegalnim farmaceutskim testiranjima. Kada 18-godišnja Yoko premine uslijed opasnih eksperimenata, a Lukas uspije stići do bolnice u posljednji tren, istražitelji Stolte i Gerkhan preuzimaju slučaj.

U izgorjeloj olupini automobila koji je sudjelovao u višestrukom sudaru, Andre i Semir otkrivaju tijelo Vijetnamca. Budući da žrtva nije izgubila život uslijed sudara, već je ustrijeljena, detektivi kreću u potragu za odgovorima.

"Cobra 11" serijski je format s najdužim stažem na RTL Televiziji! Hrvatski gledatelji još od 2004. godine prate sve o poslovnim i privatnim uspjesima i nedaćama najpoznatije njemačke policijske jedinice koju predvodi Semir Gerkhan.

Najuspješniji njemački akcijski serijal „Cobra 11 – policajci s autoputa″ tijekom osamnaest uspješnih godina postala je svojevrsni brend, a njezini protagonisti jedni od najpoznatijih televizijskih policajaca u Njemačkoj i šire. Nove epizode serije koja je osvojila nekoliko nagrada, među kojima je i cijenjena „Taurus World Stunt“, nagrada koju „Cobra 11“ osvaja skoro svake godine, oduševit će gledatelje inovativnim idejama, uzbudljivim pričama te mnoštvom automobilskih i vatrenih vratolomija koje garantiraju televizijsku zabavu.

Posljednja, 18. sezona, koja se nedavno emitirala u Njemačkoj, bit će dramatična, emotivna i puna iznenađenja. Među žive će se vratiti jedno dobro poznato lice, Andre Fux (Mark Keller), koji će svojim povratkom uzburkati prijateljstvo partnera i prijatelja Semira Gerkhana (Erdogan Atalay) i Bena Jagera (Tom Beck). Svi su bili uvjereni da je Andre preminuo na zadatku, a Semir se dugo oporavljao od njegove smrti. Osim iznenadnog 'uskrsnuća' bivšeg partnera, Semira će šokirati i saznanje da ga supruga vara, kao i da Ben to već duže vrijeme zna. Pobjeći će od brojnih pitanja rješavajući nestanak poznatog arhitekta i riskirajući svoj život pred  tajanstvenim otmičarima.

 

 

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Cobra 11 sezona 17