Ne daj se, Nina! RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 17:15 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2008
Žanr:
humorna drama
Redatelj:
Kristijan Milić, Ivan Pavličić i Tomislav Šang
Uloge:
Lana Gojak, Robert Kurbaša, Kristina Krepela, Petar Ćiritović, Andrija Milošević, Edvin Liverić, Ante Čedo Martinić, Ankica Dobrić, Linda Begonja, Ivana Boban, Anica Kovačević, Hana Hegedušić, Saša Buneta, Alen Šalinović, Jasan Beri, Ljubio Zečević, Ivan Pelušić , Edis Žilić
Zemlja porijekla:
Hrvatska/ Srbija
Trajanje (min):
30
ne daj se, nina

Epizode

Barbara uživa s Davidom, ali je neugodno iznenadi kada je obavijesti da će ostati na kasnom sastanku. Tada je nazove Petar s planom da izvede još jednu spletku. Nikola stiže u kuću Brlekovih, no ne sreće Ninu, koja je na poslu, ali ostane razgovarati s  Vladom. David se nađe sa svojom neočekivanom gošćom, Vanesom. Kasno navečer u H-Modi, već umorna, Nina proučava ugovore. Nikola je želi iznenaditi i dolazi joj u ured. U isto vrijeme stiže i ljutita Barbara tražeći Davida. Nina opravdava Davida, ali Barbara shvaća kako joj laže. Monika nazove Petra, koji večer provodi s Patricijom. Shvativši kako Monika želi vidjeti Petra, Patricija ga odlučuje zadržati za sebe. U domu Glowatzkih, očajna Barbara u suzama dočekuje Davida. Sumnjajući na prevaru, traži objašnjenje.    

U domu Brlekovih, Nina i njen brat razgovaraju o njegovim planovima za budućnost. Nina  povjerava bratu da ju je Nikola zaprosio. Ljutita Monika želi Petrovo objašnjenje o njegovom izbivanju tijekom noći. Barbara i dalje sumnjajući u Davidovu prevaru odlučuje saznati istinu angažirajući privatnog istražitelja. Privatni istražitelj stiže u H-Modu. Potplaćujući zaštitara, dolazi do snimke sigurnosnih kamera. Kada Barbara pogleda snimku na kojoj Nikola prosi Ninu, odluči je prikazati svima u H-Modi. Nina, ne znajući što joj se priprema, stiže u konferencijsku salu. 

Ninina obitelj raspravlja o Davorovoj želji da ode u Sarajevo na fotografski tečaj. Davor je razočaran tatinim protivljenjem te Nina odlučuje uzeti stvar u svoje ruke. Barbara se nalazi s privatnim istražiteljem koji joj podnosi izvješće o Davidovom kretanju. I dalje nije sigurna u njegovu vjernost. U H-Modi Patricija nastavlja dvostruku igru.  David obavještava Ninu o neplaniranom sastanku s Mondoteksom i svojim novim odlukama. Sofija Glowatzki posjećuje očajnu Barbaru. Dok razgovaraju o Davidu, Sofija uviđa kako je Barbara ljubomorna i pokušava joj pomoći. Barbara zaključuje što će biti cilj istrage unajmljenoga istražitelja. Kasno navečer Nikola dolazi kod Brlekovih nadajući se Nininom pozitivnom odgovoru na njegovu prosidbu.

Nina obavještava obitelj kako bratu želi platiti fotografski tečaj u Bosni, no ne otkriva pravi izvor dodatnoga prihoda. U međuvremenu, Barbara daje upute privatnom istražitelju o novim ciljevima istrage. U Beogradu, David, Marko i Nina dolaze na potpisivanje ugovora s Mondoteksom. David i dalje razmišlja je li to dobar poslovni potez za H-Modu.

U H-Modi je novi radni dan. Nina stiže u ured, ne želeći razgovarati s ostalim kolegama koji su zatečeni njezinim ponašanjem. Aleks je razočaran kada sazna istinu o ugovoru s Mondoteksom. U Beogradu, zadovoljni Dragan i Vanesa razgovaraju o ostvarivanju svojih planova.

Sofija i Viktor uživaju u dokoličarenju i dogovaraju proslavu svoje godišnjice. Sofija odlučuje prirediti veliku zabavu i moli Barbaru za pomoć. Vlado začuđen odnosom Nine i Nikole, odluči ispitati što se događa. Iznenadi Ninu u H-Modi i ona mu se odluči povjeriti. Na tatin nagovor Nina odlazi Davidu, odlučna priznati što se dogodilo. Međutim, tada u ured uđe Patricija. 

Petar dočekuje Davida u H-Modi sa snimkom telefonskog razgovora. Pokušava ga ucijeniti i s novim informacijama provesti svoj plan u djelo. Međutim, Davidova je reakcija potpuno drukčija od očekivane. U Tosci, Barbara susreće Petra koji joj predbacuje odnos s obitelji Glowatzki. U međuvremenu, Nikola stiže u H-Modu s prijedlogom proširenja ponude usluga u Monikinu Internet caffeu. Susreću ga tajnice koje su oduševljene njegovim rješenjem problema slabe posjećenosti caffea.

Kako bi dogovorile detalje proslave godišnjice braka, u Tosci se sastaju Sofija i Barbara. Barbara je neraspoložena i govori Sofiji o lošem odnosu Petra i Davida te problemima u firmi. Razočarana je Sofijinim komentarom da mora biti potpora Davidu, bez previše miješanja u poslove H-Mode.

U H-Modi novi je radni dan. Ne vjerujući kako je Nina odbila veliku svotu novca ponuđenu kao mito, Dragan je pokušava ponovno podmititi. Nina se u nevjerici odlazi požaliti Davidu, koji odlučuje preuzeti stvar u svoje ruke.   

Dragan i Vanesa u Beogradu razgovaraju o novom ugovoru koji su bili prisiljeni potpisati jer je David saznao za pokušaj podmićivanja Nine. Odluče otputovati u Zagreb kako bi Vanesa provjerila što David točno zna. Još uvijek nesigurna u Davidovu iskrenost, Barbara od Patricije traži informacije o njemu.

Stigavši u H-Modu, Dragan odlazi Petru, koji je nezadovoljan razvojem planova i suradnjom s Mondoteksom. U tom trenu u ured ulazi Vanesa, koja ucijeni Petra jer je čula kako se  ophodi prema Draganu.  

U H-Modi sve je u znaku proslave godišnjice braka Glowatzkih. Sofija donosi pozivnicu Aleksu i Sanji, Viktorovoj bivšoj tajnici, a Marko kao pratilju poziva recepcionarku Koraljku. David razgovara s Ninom o poslu i obavještava je o povišici i zabavi. Nešto kasnije, dok razgovaraju o osnivanju nove firme, David i Marko odluče Nini ponuditi vodeću poziciju. 

Ljutit što Petar nije pozvao Moniku na zabavu, Aleks joj govori da mora odlučiti želi li s Petrom biti u poslovnom ili privatnom odnosu. Barbara posjećuje Sofiju i Viktora s podlom namjerom – govori im kako je Dragan iz Mondoteksa ponudio Nini mito koji je ona umalo prihvatila te uvjerava Viktora kako bi joj trebao dati otkaz zbog nelojalnosti.

Proslava godišnjice Glowatzkih u punom je jeku. Dok Viktor Glowatzki drži govor, Nini se dogodi nezgoda u kojoj svi uživaju, osobito Barabara. Vidjevši njezinu reakciju, David burno vrijeđa Barbaru pred svim gostima te ona odluči otići sa zabave. Kako je proslava odmicala duboko u noć, Viktor i Sofija odlaze kući. Burno se svađajući doživljavaju prometnu nezgodu.

Viktor i Sofija su u bolnici nakon prometne nezgode. Dok su na pregledu, stižu Petar, Barbara i David koji je s proslave otišao s Vanesom. Za to vrijeme, Marko provodi večer s Patricijom, koja mu priznaje kako je provela noć s Davidom. Marko je zapanjen novim saznanjem…

Barbara, vidno potresena Viktorovom i Sofijinom prometnom nezgodom, odluči Davidu priznati istinu o angažiranju privatnog istražitelja i kopanju po detaljima nesreće svojih roditelja.

U H-Modi Aleks sa asistenticama dogovara sve potrebno za svoju modnu reviju. Kako mu nedostaje manekenka, odluči angažirati Patriciju. Marko, koji je saznao za Patricijinu avanturu, odluči o svemu ispitati Davida. U trenutku kada David odluči priznati Marku što se točno dogodilo, ulazi Barbara. Po cijeloj H-Modi ona izbezumljeno traži Patriciju. Nađe je na modnoj reviji i pred svima osramoti razotkrivajući istinu.

Monika prepričava Petru kako su se Barbara i Patricija potukle na reviji. Petar je konačno zadovoljan razvojem situacije. U šoku zbog upropaštene revije, Aleks obavještava Moniku kako želi napustiti H-Modu. David pokušava objasniti Barbari svoju avanturu s Patricijom. Međutim, razgovor se ne odvija u Davidovu korist. Nikola i Nina istražuju nove mogućnosti zarade. 

Skandal s Barbarom i Patricijom još uvijek je glavna tema djelatnika H-Mode i obitelji Glowatzki. Petar posjećuje Barbaru i uvjerava je kako treba raskinuti zaruke s Davidom, a Patricija se mora suočiti s osuđivanjem kolega na poslu. Kao pokriće poslovanju H-Mode, osnovana je nova, tajna firma kojoj je potreban početni kapital. Stoga se, Nina i Nikola, na čije je ime firma otvorena, odlučuju na brzu zaradu.

Nakon što je David uplatio novac na račun nove firme, Nikola kupuje dionice na burzi i zarađuje. David posjeti roditelje i na njihov nagovor odluči još jednom razgovarati s Barbarom. Iako je pokušava uvjeriti u svoju ljubav, ona odlučno raskida zaruke. 

Viktor i Sofija razgovaraju o situaciji u kojoj su se našli njihov sin i Barbara i prilično su zabrinuti. David prije odlaska na poslovni put u Makedoniju obavještava roditelje o raskidu zaruka s Barbarom i ostavlja Sofiju u šoku.

Ovo je priča o Nini, običnoj djevojci koja se probija u svijetu kojem ni po čemu ne pripada, začinjenim dramskim zapletima i dobrim humorom!

 U svijetu visoke mode, izgled, ljepota i novac odrednice su uspjeha. U taj svijet lažnog sjaja ulazi Nina (Lana Gojak), čista suprotnost svemu što on predstavlja. Ona je neatraktivnog izgleda, ali marljiva, inteligentna i obrazovana djevojka, kojoj ponekad nedostaje ponešto manira, društvene snalažljivosti, samopouzdanja i estetske uglađenosti. Modnim dodacima poput nekonvencionalnog okvira za naočale i aparatića za zube, gustih i neuređenih obrva te bez frizure, razlikuje se od ostalih modno osviještenih zaposlenika u „H-modi“.

Kada se Viktor Glowatzky (Ante Čedo Martinić), većinski vlasnik i direktor ugledne korporacije „Helena d.d.“, koju čine modna kuća „H-moda“ i izdavačka firma modnog magazina „Helena“, odluči povući u zasluženu mirovinu, na čelo korporacije i „H-mode“ dolazi njegov sin David (Robert Kurbaše) kao novi predsjednik uprave. Zbog ove promjene Petar Vidić (Petar Ćiritović), brat njegove zaručnice i suvlasnik u kompaniji, koji osjeća veliku netrpeljivost prema Davidu, ne uspijeva se domoći vodećeg mjesta u firmi. Nina Brlek (Lana Gojak) dolazi na dogovoreni intervju za mjesto tajnice novog predsjednika uprave, no direktor kadrovske službe Kovačević (Saša Buneta) uopće je ne prima na razgovor jer je na taj posao upravo primljena druga djevojka, Patricija Vučković (Bojana Ordinačev), prijateljica Barbare Vidić (Kristina Krepela), djevojke i zaručnice Davida Glowatzkog. Sve to primjećuje Viktor koji nije zadovoljan izborom nove tajnice svoga sina jer smatra da je Nina, obrazovana djevojka impresivnog životopisa, puno bolji izbor. Uz to, mišljenja je da Nina zbog svog skromnog izgleda neće biti metom zavođenja njegovog sina koji je poznati šarmer i koji je zaručen, a i kao predsjednik uprave sigurno će bolje obnašati odgovoran posao uz sposobnu tajnicu.

I tako počinje Ninin trnovit put do sreće i uspjeha. Kroz zavrzlame, obmane, stresne situacije, u okruženju u kojem uvijek treba biti na oprezu, Nina će se usprkos svim zaprekama, svojom inteligencijom, neposrednošću i, prije svega, predanošću poslu te sjajnim idejama uspjeti izboriti za mjesto u nemilosrdnom svijetu modnog biznisa, a egzistenciju će joj svakodnevno ugrožavati vitke, lijepe i ambiciozne kokete koje gledaju samo svoje interese i čiji smisao života često ne prelazi prag modne kuće i lažnog svijeta glamura.

Humorna dramska serija „Ne daj se, Nina!“ hrvatska je verzija kolumbijske serije „Yo so Betty la fea“ tj. svjetske uspješnice „Ugly Betty“, koja je od samog početka emitiranja osvojila srca milijuna gledatelja širom svijeta i zabilježila nezapamćen komercijalni uspjeh u tridesetak zemalja (SAD, Rusija, Grčka, Njemačka…). Serija, koja u 55 epizoda prati odnose unutar kuće visoke mode i modnog časopisa, svijeta glamura i isprazne ljepote, realizirana je u produkciji RTL Televizije u suradnji s licencnim partnerom, FOX televizijom Srbija te će se osim u Hrvatskoj i Srbiji, prikazivati u Makedoniji te Bosni i Hercegovini.

Glavna redateljska palica povjerena je Kristijanu Miliću, koji se proslavio filmom “Živi i mrtvi”, dobitnikom čak osam Zlatnih arena na ovogodišnjem, 54. pulskom filmskom festivalu, te redateljima Ivanu Pavličiću i Tomislavu Šangu. „Ne daj se, Nina!“, u kooperaciji RTL Televizije i FOX televizije Srbija prikazivat će se na gotovo svim prostorima bivše države, što ga čini jedinstvenim projektom.

Iznimnu ekipu glumaca predvodi Lana Gojak, koja tumači lik Nine, “djevojke iz susjedstva”. Nina nosi naočale ružnih i nepopularnih okvira i pomalo je neukusno odjevena. Međutim, uz manje promjene Nina se može pretvoriti u sasvim zgodnu djevojku. Iako više neugledna i nezainteresirana za modu, nego ružna, Nina je dobra, odlučna i hrabra djevojka, pravi optimist, snažan karakter, beskrajno simpatična, skromna, poštena, marljiva i visokih moralnih načela. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u roku i s najvišim ocjenama, kao najbolji student. Najveća joj je želja stručno se usavršiti pa je upisala MBA.

Robert Kurbaša glumi Davida Glowatzkog, Nininog šefa, fatalnog muškaraca - zgodnog, muževnog, visokog i atletski građenog sa smislom za odijevanje, što ga čini savršenim direktorom modne kuće i pravim pripadnikom „zlatne mladeži“.  Ženskar, koji više voli zabavu nego obaveze, duhovit i šarmantan, ali i dobrih namjera, David je površan mladić iz bogate zagrebačke obitelji, navikao da dobiva sve što poželi. Iako lijepih i odličnih komunikativnih manira, David je navikao svoje probleme rješavati šarmom. Motivaciju za preuzimanje vodstva u firmi djelomično pronalazi u osjećaju inferiornosti prema Danijelu, kojeg favorizira Davidov otac, a djelomično potrebom da se dokaže pred vlastitim ocem koji ga je oduvijek smatrao nesposobnim za ikakav ozbiljan posao.

Kristina Krepela utjelovila je Davidovu zaručnicu Barbaru Vidić, inteligentnu ljepoticu iz bogate obitelji, profinjenog ukusa i stila, elegantnu, prekrasnu, uvijek dotjeranu do savršenstva. Na prvi pogled ona je prava dama, hladna i distancirana zbog čega djeluje arogantno i bahato. Uvijek stvari mora držati pod kontrolom i nikad ne pokazuje osjećaje otvoreno. Ona svijet promatra s visoka i s distance, osim Davida, kojemu jedino iskazuje emocije.  Roditelji su joj poginuli u avionskoj nesreći, odnosno nestali jer među ostacima aviona njihova tijela nisu nađena. Tako su Davidovi roditelji preuzeli brigu o njoj i njezinom bratu Petru, kojeg je portretira Petar Ćiritović.

Petar je sposoban i  inteligentan, ali beskrajno frustriran Davidom pa ne uspijeva razviti vlastite potencijale. Ciničan prema okolini, britka uma i vrlo elokventan, Petar je opsjednut uništenjem Davida, zaručnika svoje sestre. Sa 16 godina Petra je potresla smrt roditelja, osjećao se potpuno napušten i ostavljen, a taj osjećaj ga nikada nije napustio. Baš poput svoje sestre Barbare, nakon smrti roditelja skrb o njemu preuzimaju Davidovi roditelji, David i Sofija Glowatzky.

Barabarinu prijateljicu, seksipilnu i lijepu, ali lijenu, površnu i bezobzirnu Patriciju Vučković, koja će učinit sve da ostvari svoje ciljeve, tumači Bojana Ordinačev. Patriciji je vanjski izgled beskrajno važan pa provodi većinu vremena dotjerujući se, pa čak i na radnom mjestu. Jedino što ona želi jest novac jer stravično puno troši, što je uzrok mnogim njezinim problemima. 

Najboljeg Davidovog prijatelja i direktora marketinga „H-mode“, Marka, tumači Andrija Milošević, modnog direktora, Aleksa Kralja fantastično je upriličio Edvin Liverić, Viktora Glowatzkog Ante Čedo Martinić, Sofiju Glowatzky Ankica Dobrić, a ostatak impresivnog castinga čine Linda Begonja, Ivana Boban, Anica Kovačević, Hana Hegedušić, Saša Buneta, Alen Šalinović, Jasan Beri, Ljubio Zečević, Ivan Pelušić i Edis Žilić.

Priča o neuglednoj curi s aparatićem za zube i prevelikim okvirom za naočale, bez smisla za modu, koja se igrom slučaja uplete u modni svijet, postigla je kultni status i nevjerojatan uspjeh diljem svijeta! 

Komentari - Reci što misliš!