Bibin svijet RTL

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 16:45 sati

Godina:
2006
Žanr:
humoristična serija
Redatelj:
Aldo Tardozzi
Uloge:
Ana Begić, Željko Duvnjak, Slavica Knežević, Janko Rakoš, Valdemar Kušan, Amar Bukvić, Matija Jakšeković, Duška Jurić
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
30
Bibin svijet

Epizode

Biba i Đurđa odluče se našaliti s Piškorićem tako da iz sefa uzmu novac. No prije nego što ga uspiju vratiti, Piškorić zaključa ured. Kada primijeti da novca nema, one ga uvjeravaju da ga nije ni bilo i da je počeo gubiti razum. Istovremeno, Đurđa pada na šarm Ringa, krotitelja zmija otrovnica. Dogodi se da mu zmija pobjegne u dućanu i tada nastane sveopća panika.

Piškorić najavljuje odlazak na godišnji u trajanju od tjedan dana. Njegovi su zaposlenici presretni što će ga se riješiti barem na kratko, ne znajući za njegov podmukli plan: prerušen u kupca, on će pratiti svaki njihov korak. Biba sumnja da Martin ima ljubavnicu pa se počinje sastajati s Denisom, čudnim tipom kojeg je tek upoznala. Razočarana Martinovim postupcima, Đurđa uzima pravdu u svoje ruke...

U potrazi za inspiracijom, u grad stiže spisateljica Marina, lijepa i simpatična Đurđina sestrična koja odmah zadivi muškarce u trgovini. No, Marina otkriva kako inspiraciju za dovršetak romana pronalazi u Piškoriću.  Afera između njih dvoje se rasplamsa, no Piškorić sazna da je Marina neuravnotežena te da su sve njezine bivše „inspiracije“ pronađen mrtve. Tada pokušava sačuvati živu glavu… Za to vrijeme, Đurđa odlučuje spasiti Martinovu radionicu od sigurne propasti organiziranom rasprodajom rezervnih dijelova.

Frukovi se otruju svinjetinom pa se Bibi ogadi meso i postane vegetarijanka. Milivoj misli da ima predebelu curu i odluči je ostaviti. No kada se ona spetlja s Vladom, Milivoj je želi natrag. Đurđa se zaljubi u liječnika hitne pomoći i silno ga želi opet vidjeti. Ne može se sjetiti ničega pametnijeg pa bez razloga zove bolnicu i zahtijeva da joj dođe u kućnu posjetu.

Milivoj želi upisati studij ekonomije, no na putu do njegovog fakultetskog obrazovanja stoji profesor kojeg Milivoj mora potkupiti. U međuvremenu, Biba upoznaje svog novog susjeda, no njegovo ponašanje prilično je iživcira pa angažira Vladu i Milivoja da ga zastraše. Kada ga oni zaskoče u haustoru zgrade, Milivoj shvati da je Bibin susjed zapravo njegov podmitljivi profesor.

Blizanci Boris i Moris su kamatari od kojih je Milivoj posudio novac kako bi mogao otplatiti svoje kockarske dugove. Vrijeme naplate je stiglo pa oni posjećuju Milivoja. Istovremeno, Martin i Goran nisu u mogućnosti vratiti novac koji su posudili od Đurđe pa ona preuzima vođenje radionice i na svoj način ekspresno rješava poslove.

Vlado slavi godišnjicu rada u dućanu pa mu kolege želi pripremiti tulum iznenađenja, no Piškorić se ideji protivi.  Na kraju ipak pristaje, pod jednim uvjetom- da Biba dva sata glumi njegovu suprugu.

Biba je odlučila prekinuti Piškorićevo psiho-fizičko propadanje, uzeti stvar u svoje ruke,  promijeniti mu imidž i od njega učiniti pravog muškarca. Martin je donio odluku o podizanju kredita kojim bi unaprijedio svoju radionicu, na što Biba poludi i uvjetuje mu kredit prodajom barem jednog od motora koji su već tjednima u garaži. Oklade se, a Martin joj   kaže da nikad neće uspjeti promijeniti Piškorića. Započeta „borba“ nikada ne bi završila da se u cijelu priču nije umiješao sam Piškorić, određujući rasplet svih događaja...

Bibi i Martinu u goste neočekivano stiže iznimno dosadna teta Magda (Nives Ivanković). Nakon što izjavi da je ostavila supruga te kako planira ostati kod njih, Biba i Martin je hitno pokušaju spojiti s Piškorićem, u nadi da će se čim prije preseliti k njemu. No Magdin bivši suprug saznaje za njezinu novu vezu pa Piškorić postaje žrtvom njegove bolesne ljubomore. U isto vrijeme, Đurđa je opsjednuta željom da postane majka pa stalno traži od Gorana da „rade na tome“. On jadan više ne zna kako bi je odbio pa mu Martin savjetuje da izmisli kako je impotentan, što izazove čitav niz nesporazuma...

Piškorićeva najuža rodbina počinje vršiti pritisak da u svojem dućanu zaposli nezbrinutu rođakinju Anicu (Sunčana Zelenika). Kad mu Biba, tko zna po koji put toga dana, drsko odgovori, on to iskoristi kao povod za trenutni otkaz. Anica dolazi na njezino mjesto, a katastrofalne posljedice tog čina će se brzo pojaviti zbog očito niske inteligencije nove blagajnice. Biba zbog otkaza odluči pomagati Martinu i Goranu u radionici, što njih potpuno tjera u očaj. Svi zajedno nastoje vratiti Bibu na njezino staro radno mjesto.

Mali dućan na kraju grada mjesto je gdje blagajnica Biba Fruk i njeni kolege Đurđa, Vlado, Milivoj i poslovođa Piškorić marljivo rade i trude se obaviti posao najbolje što znaju, ali, kako to obično biva - uvijek nešto krene po krivu!

Iako Bibina svakidašnjica nalikuje onoj većine građana (posao-dom-posao),  Bibin dan je prepun komičnih situacija i neprilika u koje upada zbog svog „oštrog“ jezika i slobodnih svjetonazora. Biba je omiljena na poslu, a kolege je osobito cijene zbog iskrenosti i poštenja, iako im često bez uljepšavanja zna prigovoriti i otvoreno reći sve što zaslužuju!

Jedno je sigurno - Bibin svijet, prepun „običnih“ osoba koje se nađu u neobičnim situacijama,  daleko je od jednolične i dosadne egzistencije!

Bibu život nije mazio. Kao mlada djevojka ostaje u drugom stanju i napušta fakultet, zbog čega je danas ponosna majka kćerke Sandre i sina Darka te vjerna supruga svom pomalo lijenom suprugu Martinu, kojeg neizmjerno voli.

Martin je zagrebački dečko koji je kao mlad napustio školu i posvetio se nogometu. Obećavajuću karijeru zapostavio je zbog obitelji pa danas radi posao koji ne voli, kao montažer satelitskih antena. 

Bibin sin Darko je vrckasto, razigrano i inteligentno dijete koje ne voli školske obaveze, baš kao i većina djece njegovih godina. Ide u prvi razred osnovne škole i ljubimac je svojih roditelja. Radoznao je i postavlja bezbroj pitanja na koja mu zatečeni roditelji često ne znaju odgovoriti!

Njegova sestra Sandra je tinejdžerka sa svim pubertetskim problemima i hirovima koji prate te godine. Kako izgledam? Što obući? Zašto ne smijem ostati do kasno vani? To su samo neka od pitanja na koja traži odgovore. Sandra je u potrazi za dečkom i u svađama s bratom koji joj stalno dosađuje.

Bibina prijateljica i kolegica Đurđa stara je cura koja još uvijek vjeruje da će naći pravu ljubav, a dodatni izvor njezinog nezadovoljstva je činjenica da još uvijek živi s majkom.

Gospodin Piškorić, poslovođa u dućanu, zaposlenicima želi postati autoritet, no oni ga ismijavaju i zagorčavaju mu život. S obzirom da ga je supruga ostavila prije mnogo godina, a od tada nije imao intimnu vezu, zaposlenici sumnjaju u njegovu seksualnu orijentaciju.             

Student ekonomije, Milivoj, je dečko iz kvarta koji misli da ima rješenje za sve! Iako dobar,  odlikuje ga ljenost, a povrh svega glumi frajerčića kojeg se ne da nadmudriti. Njegov je moto - Mlad sam, lijep sam!

Vlado je momak sa sela, ko “od stijene odvaljen”, radišan i uvijek voljan pomoći. Zbog svoje šutljive prirode često je neshvaćen, a nerijetko ga smatraju čudakom.

Izvrsno napisana humoristična serija za cijelu obitelj, prepuna britkih duhovitih dijaloga, zasigurno će pronaći mnoštvo poklonika i pokazati kako najbizarnije i najduhovitije situacije možemo pronaći svugdje oko nas. Mali dućan mještovitom robom kao središnje mjesto Bibinog svijeta upravo odražava dimenziju života svakoga od nas. I vjerujte, nakon Bibinog svijeta vaš odlazak u dućan više nikada neće isti, 'teta iz dućana' je 'razotkrivena'!

Glavni lik tumači odlična Ana Begić (Biba Fruk), a nimalo ne zaostaju izvrsni i cijenjeni  glumci poput Željka Duvnjaka (Piškorić), Slavice Knežević te Janka Rakoša (Martin Fruk), Amara Bukvića (Milivoj), Matije Jakšekovića (Vlado), Duške Jurić (Sandra Fruk) i Valdemara Kušana (Darko Fruk).

 

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Bibin svijet