Zabranjena ljubav RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 16:25 sati

Godina:
2004
Žanr:
sapunica
Redatelj:
Berislav Makarović, Boštjan Vrhovec, Nikola Ivanda, Mirna Miličić, Ljubo Lasić, Dinko Paleka
Producent:
Sue Green, Milo Grisogono, Milivoj Puhlovski
Scenarist:
Steven Zanoški, Dorotea Vučić, Tomislav Štefanac, Tomislav Hrpka, Marijana Nola, Luka Rukavina, Matija Kluković, Nikolina Čuljak, Sanja Kovačević, Phillippa Burne, Ivana Mišetić
Uloge:
Zoran Pribičević, Anita Berisha, Filip Riđički, Vanja Matujec, Dejan Marcikić, Marija Kobić, Mario Valentić, Nada Rocco, Mirna Medaković, Dražen Mikulić, Velimir Čokljat, Petra Kurtela, Marina Kostelac, Ivan Martinec, Katja Zubčić, Antonija Šola, Vesna Tominac, Marin Knežević
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
30
Zabranjena ljubav

Epizode

Bornu živcira što su Domagoj i Goga u kući pa smišlja način kako ih se riješiti, a da pri tom ne povrijedi Petru. Luka i Marinko odluče prešutjeti Nadi da se Luka fizički obračunao s nasilnicima. Luka moli Nadu da primi ozlijeđenog Marinka dok ne ozdravi. Zlatko poriče da je dijete koje Tina nosi njegovo.

I dok se Tina pokušava izvući iz neugodne situacije i objasniti Zlatku što Antun radi kod nje, Zlatko bijesan odlazi, vjerujući da ga je Tina prevarila. Goga provocira Bornu, ali on ne zna kako reagirati jer mu se ona sviđa. Luka se nastavlja boriti protiv dilera. Nada i Iva boje se za njega, a on još uvijek ne shvaća da je u ozbiljnoj opasnosti...

Iva moli Marijanu da, kao policijska djelatnica, Luki pomogne u sukobu s dilerima. Marijana pristaje i odlazi posjetiti Luku, odlučna poduzeti konkretne korake. Ana se petlja u odnos Zlatka i Tine, bezuspješno nastojeći uvjeriti Zlatka da se prestane poigravati s Tinom.

Goga se uvuče Borni u kadu, gdje ih zateknu Petra i Domagoj. Tina svojim ponašanjem u noćnom klubu navuče na sebe bijes ljubomornih djevojaka, koje je dočekaju ispred toaleta spremne za okršaj… Nikola se na suptilan način odlučio približiti Ani: vraća joj slike koje je naslikala i zaboravila u Jakovljevom stanu. Ana se počinje nadati da ih čeka zajednička budućnost.

Borna ne uspijeva uvjeriti Petru da nije vodio ljubav s Gogom i ona ga izbaci iz kuće. Karolina saznaje za Bornine probleme i u njima vidi priliku da se zbliži s njim. Ana obavijesti Zlatka o Tininom dogovoru kod ginekologa. Zlatko se zabrine i odlazi Tini želeći joj objasniti svoje postupke pri tom inzistirajući da je on odvede kod ginekologa. Kad se vrate s pregleda na kojem je potvrđena trudnoća, Tina priznaje da želi pobaciti...

Na Karolininu inicijativu, kod Novakovih stiže socijalna radnica u pratnji policije. Goga pred policijom optužuje Bornu za seksualno iskorištavanje… Tina odbija Zlatkovu bračnu ponudu pod izgovorom da ne želi postati mladenka samo zato što je trudna. Nada je zatečena Marinkovim priznanjem da uživa u njezinu društvu i ne želi se odvajati od nje.

Pred policijom Petra potvrđuje kako je vidjela Gogu i Bornu zajedno u kadi. Policija odvodi Bornu na informativni razgovor, sumnjičeći ga za seksualno iskorištavanje maloljetnice. Franjo se trudi zadovoljiti Dunju koja od njega skriva razočaranje njihovim seksualnim životom. Nakon neuspjelog pokušaja pomirenja s Anom, Zlatko se povlači u sebe, no ipak se naposljetku odluči na novi korak - ponovno zaprosi Tinu u romantičnom okruženju svog bazena.

Petrino svjedočenje Borna doživi kao izdaju pa se odluči preseliti u vinariju. Karolina se sažali nad Petrom pa nagovori Bornu da joj oprosti… Marijana slučajno daje Igoru ideju za novi kriminalni „pothvat“. Dunja i dalje ima seksualne probleme s Franjom…

Karolina se nastoji približiti Juri - predlaže mu sponzoriranje kluba za djecu bez roditelja koji bi djeci omogućio bolju budućnost. Jure je oduševljen idejom i odmah pristane na sponzorstvo. Karolina je zadovoljna što je napokon uspjela postati dio Jurina života. U Marijaninoj i Antunovoj odsutnosti, Igor odijeva Marijaninu policijsku uniformu i odlazi na ulicu naplaćivati kazne.

Iva primjećuje da se Igor i Marijana međusobno privlače pa priredi ljubomoran ispad pred Igorom. Marijana posjeti Tinu i bezuvjetno traži od nje da riješi svoj odnos s Antunom. Nešto poslije Zlatko zahtijeva od Tine da se više ne viđa s Antunom. Karolinin plan da se preko humanitarne akcije zbliži s Jurom nailazi na zapreku - Jura za Karolinu nema vremena. Ipak, Karolina i ovog puta ima rezervni plan.

Ovo je priča o ljubavi, strasti, spletkama i moći.

Prva hrvatska sapunica u vaše domove donosi zanimljive ljudske sudbine i dramatične događaje koji će vas napetošću i neizvjesnim raspletima ostaviti bez daha. To nije obična sapunica temeljena na sukobu dviju obitelji ili eksploziji gorućih strasti i mračnih intriga, nego mnogo više od toga. Kroz nju ćete upoznati ljudske odnose, emocije i tajne o kojima se drugi nisu usudili progovoriti.

Blizanci Petra Novak i Danijel Lončar, razdvojeni odmah nakon rođenja, ne znaju jedno za drugo, odrastaju u različitim obiteljima, no povezuje ih snažan osjećaj da im nešto nedostaje zbog čega njihov život nije potpun. Dvadeset godina kasnije sudbonosan susret budi nagomilane osjećaje, Petra i Danijel se zaljubljuju i napokon pronalaze ono ‘nešto' što im je nedostajalo cijeli život. No kada se otkrije istina, njihova ljubav postaje zabranjena, uništava im snove, otkriva uznemirujuće tajne i budi dugo potiskivane strasti koje su ih razdirale.

Prije dvadeset godina, kada je ostavila Josipa Lončara zbog aristokrata Stjepana Novaka, Viktorija je odabrala bogatstvo i sigurnost umjesto ljubavi. Nikada je nije zabrinjavalo što je odmah nakon rođenja razdvojila svoga sina i kćer te tako odlučila o njihovoj sudbini.

Dok je Petra Novak živjela laganim i privilegiranim životom, Danijel Lončar odgajan je u radničkoj obitelji, a odnos između njega i oca bio je veoma buran. Kada ih sudbina spoji, Petra je pred udajom za čovjeka kojega ne voli, a Danijel osumnjičen za ubojstvo koje nije počinio.

Njihova snažna potreba jednoga za drugim dovodi dvije obitelji u sukob, uzrokujući razarajuća neprijateljstva i opasne opsesije. Petra i Danijel moraju se boriti sa svojim osjećajima ili prekršiti najveći društveni tabu. Josip se suočava sa ženom koja mu je uništila život, ugrožavajući stabilnost vlastite obitelji. Tajna prošlosti sustiže Viktoriju te dovodi u opasnost njezino bogatstvo, moć i status.

Uskoro ničiji život više neće biti isti...

Hrvatska sapunica „Zabranjena ljubav" snimljena je prema licenci i u zajedničkoj produkciji RTL Televizije i Fremantle Medije, međunarodno poznate produkcijske kompanije, jedne od najvećih u Europi i među vodećima u svijetu. Riječ je o tvrtki koja potpisuje više od 260 emisija prepoznatljiva naslova u 39 zemalja - „Goli kuhar - Jamie Oliver", „American Idol", „Pop Idol", „Neighbours", „The Bill"...

„Zabranjena ljubav" se niz godina s velikim uspjehom prikazivala u Njemačkoj, Švedskoj, Indoneziji, Rusiji, Grčkoj, Mađarskoj, gdje je postigla veliku gledanost i prepoznatljiv imidž.

Iako je osnovna priča sapunice univerzalna, radnja je prilagođena mentalitetu zemlje u kojoj se snima, lokalnim problemima i karakteru ljudi. Uloge tumače domaći glumci, snima se na domaćim lokacijama, uz mnogobrojnu ekipu domaćih stručnjaka.  Voditelji scenarističkog odjela serije su Gareth James Brookes i Steven Zanoški. Naš poznati televizijski redatelj Zoran Sudar, kreativni producent serije, objedinio je u cjelinu rad četvero redatelja: Milivoja Puhlovskog („Smogovci'", Berislava Makarovića („Veliki i mali", „Mačak pod šljemom"), Boštijana Vrhoveca i Karmen Baše. Osim istaknutih imena naših već poznatih glumica i glumaca; Sanje Vejnović, Nade Rocco, Vanje Matujec, Katije Zubčić, Marine Kostelec, Velimira Čokljata, Dražena Mikulića, u „Zabranjenoj ljubavi'" glavne uloge tumače i nekadašnji naturščici, od kojih je nekolicina imala manjeg iskustva u kazalištu i na televiziji.

Komentari - Reci što misliš!

     
Zabranjena ljubav