Zabranjena ljubav RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 16:25 sati

Godina:
2004
Žanr:
sapunica
Redatelj:
Berislav Makarović, Boštjan Vrhovec, Nikola Ivanda, Mirna Miličić, Ljubo Lasić, Dinko Paleka
Producent:
Sue Green, Milo Grisogono, Milivoj Puhlovski
Scenarist:
Steven Zanoški, Dorotea Vučić, Tomislav Štefanac, Tomislav Hrpka, Marijana Nola, Luka Rukavina, Matija Kluković, Nikolina Čuljak, Sanja Kovačević, Phillippa Burne, Ivana Mišetić
Uloge:
Zoran Pribičević, Anita Berisha, Filip Riđički, Vanja Matujec, Dejan Marcikić, Marija Kobić, Mario Valentić, Nada Rocco, Mirna Medaković, Dražen Mikulić, Velimir Čokljat, Petra Kurtela, Marina Kostelac, Ivan Martinec, Katja Zubčić, Antonija Šola, Vesna Tominac, Marin Knežević
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
30
Zabranjena ljubav

Epizode

Bruno i Marijana dolaze ispitati Bibu i Ivu, a Jure pokušava sakriti nervozu, bojeći se da Biba ne dozna nešto o njemu i Karolini… Ana odbija Nikolu jer joj je sada najvažnije sakriti Gabrijelu od policije. Patrik postaje čest posjetitelj salona, hvali Dunju i Angelinu, ali se usput raspituje i o njihovom poslovanju. Dunja i Angelina saznaju za otvorenje novog frizerskog salona u susjedstvu koji ih ozbiljno ugrožava jeftinim uslugama.

Jure se nakon problema s Karolinom pokušava smiriti uz Biserku poklanjajući joj svu svoju pažnju. Razočarana zbog Lukinog odbijanja, Iva traži utjehu u Igoru. Marijana silno pokušava pomiriti Nikolu i Antuna, a oni pred njom ne govore o zbivanjima na bolničkom krovu kada su se fizički obračunali. Očajnu i shrvanu Marijanu naposljetku tješi Bruno…

Marijana i Bruno zbunjeni su poljupcem, najviše zbog toga što Bruno ima ženu i djecu. Marinko pokuša još jednom izgladiti odnos s Nadom i govori joj što ga tišti, no ona ga ignorira. Svoju odluku o odlasku Marinko povjeri samo Luki, koji je tužan jer ponovno gubi oca. Nikola više ne može Ani tajiti istinu i prizna joj da je spavao s Tinom, kao i to da je dijete bilo njegovo.

Nakon što joj je Nikola priznao da je bio s Tinom, Ana je shrvana. Ne želi čuti njegove isprike i objašnjenja, već ga izbaci iz kuće i iz svog života. Luka još uvijek ne može oprostiti Marinku njegove postupke. Borna i Karolina smisle način kojim će doći do Zlatkovog novca.

Ana odbija živjeti zajedno s Tinom u Zlatkovoj kući. Bruno i Marijana upadaju u Zlatkov ured. Tamo zatječu Miljenka kako uništava dokazne materijale koji bi Zlatka mogli povezati s mutnom poslovima i kompromitirati ga. Nada otvara poklon koji joj je Marinko ostavio prije odlaska. Odmah prepozna stari kasetofon kojim su Marinko i ona snimali Luku dok izgovara svoje prve riječi. Prisjećanje na sretne obiteljske trenutke pobudi u njoj nostalgiju pa odluči potražiti Marinka.

Bruno pokazuje Tini DNK test koji dokazuje da Zlatko nije bio otac njenog djeteta. Test ukazuje da je Antun otac djeteta, ali i Zlatkov ubojica. Karolina želi iskoristiti dok su svi na pogrebu i provaliti u Zlatkovu kuću kako bi uzela novac. Iako se Borna protivi njezinom planu, ona ipak ulazi u kuću. Prije nego što uspije pronaći novac, iznenadi je Lidija Bauer.

Karolina praznih ruku bježi Lidiji iz Zlatkove kuće. Za to vrijeme, policija odvodi Gabrijelu sa sprovoda. Luka je ljubomoran kada vidi Igora i Ivu kako izmjenjuju nježnosti. Borna se neprimjetno došulja do Zlatkove sobe, no tamo zatekne Antuna i Tinu koji traže mirni kutak za sebe.

Borna pronađe Zlatkov novac u ormaru u kojem se skriva dok Antun i Tina vode ljubav. Nakon što se ljubavnici iskradu iz sobe, isto učini i Borna. Vraća se na karmine i laže Karolini kako nije uspio pronaći novac. Biserka nasluti kako je Iva ponovno u vezi s Igorom. Veza Ive i Igora teško pada potištenom Luki. No srodnu dušu on uskoro pronalazi u usamljenoj Petri.

Želeći pomoći Petri da rastereti misli, Luka je pozove u Klub za mlade. Nakon kraćeg oklijevanja, ona pristane. Franjo počne izbjegavati Jakova i Svena jer ga iritira njihovo iskazivanje nježnosti. Jakov to primijeti, ali ne zna što napraviti. Iva i Igor ponovno su u vezi, a Ana saznaje da je Tina prijavila Gabrijelu policiji…

Tina u Zlatkovoj sobi pronađe pismo kojim je htio promijeniti oporuku tako da njoj ništa ne pripadne. Napetost između Dunje i Franje dodatno se produbljuje kad Franjo posvjedoči Patrikovom telefonskom pozivu. Nada i Marinko nikako se ne mogu na miru prepustiti jedno drugome pa se dogovore za romantičnu večeru.

Ovo je priča o ljubavi, strasti, spletkama i moći.

Prva hrvatska sapunica u vaše domove donosi zanimljive ljudske sudbine i dramatične događaje koji će vas napetošću i neizvjesnim raspletima ostaviti bez daha. To nije obična sapunica temeljena na sukobu dviju obitelji ili eksploziji gorućih strasti i mračnih intriga, nego mnogo više od toga. Kroz nju ćete upoznati ljudske odnose, emocije i tajne o kojima se drugi nisu usudili progovoriti.

Blizanci Petra Novak i Danijel Lončar, razdvojeni odmah nakon rođenja, ne znaju jedno za drugo, odrastaju u različitim obiteljima, no povezuje ih snažan osjećaj da im nešto nedostaje zbog čega njihov život nije potpun. Dvadeset godina kasnije sudbonosan susret budi nagomilane osjećaje, Petra i Danijel se zaljubljuju i napokon pronalaze ono ‘nešto' što im je nedostajalo cijeli život. No kada se otkrije istina, njihova ljubav postaje zabranjena, uništava im snove, otkriva uznemirujuće tajne i budi dugo potiskivane strasti koje su ih razdirale.

Prije dvadeset godina, kada je ostavila Josipa Lončara zbog aristokrata Stjepana Novaka, Viktorija je odabrala bogatstvo i sigurnost umjesto ljubavi. Nikada je nije zabrinjavalo što je odmah nakon rođenja razdvojila svoga sina i kćer te tako odlučila o njihovoj sudbini.

Dok je Petra Novak živjela laganim i privilegiranim životom, Danijel Lončar odgajan je u radničkoj obitelji, a odnos između njega i oca bio je veoma buran. Kada ih sudbina spoji, Petra je pred udajom za čovjeka kojega ne voli, a Danijel osumnjičen za ubojstvo koje nije počinio.

Njihova snažna potreba jednoga za drugim dovodi dvije obitelji u sukob, uzrokujući razarajuća neprijateljstva i opasne opsesije. Petra i Danijel moraju se boriti sa svojim osjećajima ili prekršiti najveći društveni tabu. Josip se suočava sa ženom koja mu je uništila život, ugrožavajući stabilnost vlastite obitelji. Tajna prošlosti sustiže Viktoriju te dovodi u opasnost njezino bogatstvo, moć i status.

Uskoro ničiji život više neće biti isti...

Hrvatska sapunica „Zabranjena ljubav" snimljena je prema licenci i u zajedničkoj produkciji RTL Televizije i Fremantle Medije, međunarodno poznate produkcijske kompanije, jedne od najvećih u Europi i među vodećima u svijetu. Riječ je o tvrtki koja potpisuje više od 260 emisija prepoznatljiva naslova u 39 zemalja - „Goli kuhar - Jamie Oliver", „American Idol", „Pop Idol", „Neighbours", „The Bill"...

„Zabranjena ljubav" se niz godina s velikim uspjehom prikazivala u Njemačkoj, Švedskoj, Indoneziji, Rusiji, Grčkoj, Mađarskoj, gdje je postigla veliku gledanost i prepoznatljiv imidž.

Iako je osnovna priča sapunice univerzalna, radnja je prilagođena mentalitetu zemlje u kojoj se snima, lokalnim problemima i karakteru ljudi. Uloge tumače domaći glumci, snima se na domaćim lokacijama, uz mnogobrojnu ekipu domaćih stručnjaka.  Voditelji scenarističkog odjela serije su Gareth James Brookes i Steven Zanoški. Naš poznati televizijski redatelj Zoran Sudar, kreativni producent serije, objedinio je u cjelinu rad četvero redatelja: Milivoja Puhlovskog („Smogovci'", Berislava Makarovića („Veliki i mali", „Mačak pod šljemom"), Boštijana Vrhoveca i Karmen Baše. Osim istaknutih imena naših već poznatih glumica i glumaca; Sanje Vejnović, Nade Rocco, Vanje Matujec, Katije Zubčić, Marine Kostelec, Velimira Čokljata, Dražena Mikulića, u „Zabranjenoj ljubavi'" glavne uloge tumače i nekadašnji naturščici, od kojih je nekolicina imala manjeg iskustva u kazalištu i na televiziji.

Komentari - Reci što misliš!

     
Zabranjena ljubav