Zabranjena ljubav RTL 2

Na programu:

RTL2, ponedjeljak - petak, nedjelja u u prijepodnevnim satima

RTL Passion, ponedjeljak - nedjelja u 19:05 sati

Godina:
2004
Žanr:
sapunica
Redatelj:
Berislav Makarović, Boštjan Vrhovec, Nikola Ivanda, Mirna Miličić, Ljubo Lasić, Dinko Paleka
Producent:
Sue Green, Milo Grisogono, Milivoj Puhlovski
Scenarist:
Steven Zanoški, Dorotea Vučić, Tomislav Štefanac, Tomislav Hrpka, Marijana Nola, Luka Rukavina, Matija Kluković, Nikolina Čuljak, Sanja Kovačević, Phillippa Burne, Ivana Mišetić
Uloge:
Zoran Pribičević, Anita Berisha, Filip Riđički, Vanja Matujec, Dejan Marcikić, Marija Kobić, Mario Valentić, Nada Rocco, Mirna Medaković, Dražen Mikulić, Velimir Čokljat, Petra Kurtela, Marina Kostelac, Ivan Martinec, Katja Zubčić, Antonija Šola, Vesna Tominac, Marin Knežević
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
30
Zabranjena ljubav

Epizode

Nada je zabrinuta za Marinka, a Tom je pokušava utješiti. Dunja i Franjo spremaju se na put u kliniku, no Angelina pokušava spriječiti njihov odlazak. Borna je ljut na Tinu jer je nagovorila Matu da u studiju snime ljubavnu pjesmu. Božena konačno prizna Petri da je seksualno zlostavlja profesor! Marinko se suočava s Tomom i naziva ga hladnokrvnim ubojicom.

Zbog zlostavljanja Božene, Petra i Luka odlučuju profesora Rogošića prijaviti policiji. Tom vreba svaku priliku kako bi se približio Petri. Iskoristivši njezinu slabost zbog boli koju osjeća radi Božene uspije je poljubiti. Franjo i Dunja ispunjeni su nadom da će ipak postati roditelji. Žele zahvaliti Angelini što im je podrška… Borna je bijesan na Tinu zbog njezine rastrošnosti. Pijanistica Mirna sve više ga privlači, no šokira se kad sazna tko joj je otac!

Borna odustaje od zavođenja Mirne jer je ona ipak kći Jure Šarića. Jure, pak, Mirni priređuje iznenađenje – kupio joj je prekrasni pijanino. Mirni se sviđa Borna i želi se ponovno susresti s njim. Petra se suočava s profesorom koji je vidno pogođen optužbama da je zlostavljao malu Boženu. Tom ukazuje Petri na Boženinog oca i postavlja pitanje kako je moguće da on mirno prihvaća činjenicu da mu je kćer zlostavljana? Angelina i Jakov opuštaju se u wellnesu i upoznaju njemački par koji Angelini daje nemoralnu ponudu.

Jakov spašava Angelinu od pohotnog swingerskog para. Franjo se ponada da bi se iz prijateljstva Jakova i Angeline moglo izroditi i nešto više, no Dunja ga podsjeća da je Jakov gay, što izazove svađu između nje i Franje. Tom zatraži od Marinka da mu nađe posao u Globustransu i time nagovještava svoj ostanak u Hrvatskoj. Borna otkaže sastanak s Mirnom, no nakon Jurine optužbe da mu želi iskoristiti kći, ponovno ga dogovori. Pred Mirnom optužuje Juru da je preljubnik.

Petra se i dalje brine za malu Boženu. Iako Petru Boženin nasilni otac izbacuje iz kuće, ona radi plakate kojima upozorava na prisutnost pedofila među profesorima. Jakov nagovara Dunju da pomogne Borni i Mati oko šminke i frizure za snimanje spota. Mirna je duboko razočarana u oca i odbija svaki razgovor s njime. Do Karoline dopire glas da je Jure blatio njihovu obiteljsku čast pa odlazi k njemu kući i ostaje zapanjena raskošno uređenim domom. Tada shvati kako bi bilo sjajno kada bi Borna oženio Mirnu.

Luka smatra da Petra pretjerala lijepljenjem plakata po školi. S druge strane, Tom je podržava. Marinko zapošljava Toma u Globustransu kako bi ga imao na oku. Tom u Nani upoznaje Marijanu koja mu se odmah svidi. Mirna zamjera Karolini što se upetljala u odnos Jure i Biserke. Karolina slaže kada joj govori da je Jure Biserku trpio iz sažaljenja. Mirna se zaprepasti kad sazna da je pjesma za spot, na kojemu je trebala biti angažirana,  narodnjak.

Bornu je sram što je Mirna saznala o kakvoj se pjesmi i spotu radi. Usprkos tome, ona ga poziva na piće k Juri. Jure ih zatječe i ponaša se kao pravi ljubomorni tata. Nakon što je Dunju iznenada uhvatila mučnina, ona presretna izbrblja kolegicama da je vjerojatno trudna. Franjo je zbog toga ljut na nju. Tom je ljubomoran na Luku i Petru pa napadne Luku zbog Ive. Petra doživi neugodno iznenađenje kad mala Božena otkrije da je lagala u vezi zlostavljanja. Nakon toga, Božena uplakana bježi.

 

Petra i Tom odlaze do Božene, a tamo ugledaju stravičan prizor, kako Boženin otac tuče majku. Mate i Borna oduševljeni su snimljenim spotom. Razočaranoj Tini, za čiju se karijeru nitko ne brine, Mate ponudi dogovor - njezinu pjesmu će staviti kao poseban dodatak na svoj album. No pjesma je aranžirana i pretvorena u narodnjak. Karolina se pridruži dobrotvornoj akciji kako bi bila što bliže Juri. Doktor Zovko nagovori je da, kao donator, isproba mamografiju. Karolina pristane, no njezin nalaz je zabrinjavajući - otkrivena joj je kvržica na dojci.

Karolina odlazi na daljnje pretrage, no nalazi je ne brinu jer je uvjerena da će sve, kao i dosad u njenom životu, biti u najboljem redu. Zajedno s primariusom Zovkom, Karolina je pozvana k Juri na večeru. Ona poziva i Bornu kako bi ostvarila svoj naum o spajanju njega i Mirne. Jakov i Borna usredotočeni su na Matinu karijeru, koja je sve uspješnija. Tina je tužna i ljubomorna jer se za nju nitko ne brine. Marijana zatekne Igora s maserkom Bommby tijekom tretmana…

Razgovarajući s Mirnom, Jure objašnjava kako Karolina nije prava žena za njega. Ipak, o njoj sve više razmišlja i pita se je li zaljubljen. Za to vrijeme, Karolina u bolnici čeka punkciju dojke. Mirna pristane otići Borni na ručak. Marijana je ljuta na Igora zbog maserke. Njihova svađa završi hrvanjem, ali to hrvanje je prepuno strasti. Borna Mirni naručuje ljubavnu pjesmu, a ona tužno priznaje kako ipak odlazi u Njemačku. Antun s gnušanjem odbije Tinu nakon što mu se ona nabacivala u alkoholiziranom stanju.  Uskoro nakon dolaska kući, Antunu stiže posjeta …

Ovo je priča o ljubavi, strasti, spletkama i moći.

Prva hrvatska sapunica u vaše domove donosi zanimljive ljudske sudbine i dramatične događaje koji će vas napetošću i neizvjesnim raspletima ostaviti bez daha. To nije obična sapunica temeljena na sukobu dviju obitelji ili eksploziji gorućih strasti i mračnih intriga, nego mnogo više od toga. Kroz nju ćete upoznati ljudske odnose, emocije i tajne o kojima se drugi nisu usudili progovoriti.

Blizanci Petra Novak i Danijel Lončar, razdvojeni odmah nakon rođenja, ne znaju jedno za drugo, odrastaju u različitim obiteljima, no povezuje ih snažan osjećaj da im nešto nedostaje zbog čega njihov život nije potpun. Dvadeset godina kasnije sudbonosan susret budi nagomilane osjećaje, Petra i Danijel se zaljubljuju i napokon pronalaze ono ‘nešto' što im je nedostajalo cijeli život. No kada se otkrije istina, njihova ljubav postaje zabranjena, uništava im snove, otkriva uznemirujuće tajne i budi dugo potiskivane strasti koje su ih razdirale.

Prije dvadeset godina, kada je ostavila Josipa Lončara zbog aristokrata Stjepana Novaka, Viktorija je odabrala bogatstvo i sigurnost umjesto ljubavi. Nikada je nije zabrinjavalo što je odmah nakon rođenja razdvojila svoga sina i kćer te tako odlučila o njihovoj sudbini.

Dok je Petra Novak živjela laganim i privilegiranim životom, Danijel Lončar odgajan je u radničkoj obitelji, a odnos između njega i oca bio je veoma buran. Kada ih sudbina spoji, Petra je pred udajom za čovjeka kojega ne voli, a Danijel osumnjičen za ubojstvo koje nije počinio.

Njihova snažna potreba jednoga za drugim dovodi dvije obitelji u sukob, uzrokujući razarajuća neprijateljstva i opasne opsesije. Petra i Danijel moraju se boriti sa svojim osjećajima ili prekršiti najveći društveni tabu. Josip se suočava sa ženom koja mu je uništila život, ugrožavajući stabilnost vlastite obitelji. Tajna prošlosti sustiže Viktoriju te dovodi u opasnost njezino bogatstvo, moć i status.

Uskoro ničiji život više neće biti isti...

Hrvatska sapunica „Zabranjena ljubav" snimljena je prema licenci i u zajedničkoj produkciji RTL Televizije i Fremantle Medije, međunarodno poznate produkcijske kompanije, jedne od najvećih u Europi i među vodećima u svijetu. Riječ je o tvrtki koja potpisuje više od 260 emisija prepoznatljiva naslova u 39 zemalja - „Goli kuhar - Jamie Oliver", „American Idol", „Pop Idol", „Neighbours", „The Bill"...

„Zabranjena ljubav" se niz godina s velikim uspjehom prikazivala u Njemačkoj, Švedskoj, Indoneziji, Rusiji, Grčkoj, Mađarskoj, gdje je postigla veliku gledanost i prepoznatljiv imidž.

Iako je osnovna priča sapunice univerzalna, radnja je prilagođena mentalitetu zemlje u kojoj se snima, lokalnim problemima i karakteru ljudi. Uloge tumače domaći glumci, snima se na domaćim lokacijama, uz mnogobrojnu ekipu domaćih stručnjaka.  Voditelji scenarističkog odjela serije su Gareth James Brookes i Steven Zanoški. Naš poznati televizijski redatelj Zoran Sudar, kreativni producent serije, objedinio je u cjelinu rad četvero redatelja: Milivoja Puhlovskog („Smogovci'", Berislava Makarovića („Veliki i mali", „Mačak pod šljemom"), Boštijana Vrhoveca i Karmen Baše. Osim istaknutih imena naših već poznatih glumica i glumaca; Sanje Vejnović, Nade Rocco, Vanje Matujec, Katije Zubčić, Marine Kostelec, Velimira Čokljata, Dražena Mikulića, u „Zabranjenoj ljubavi'" glavne uloge tumače i nekadašnji naturščici, od kojih je nekolicina imala manjeg iskustva u kazalištu i na televiziji.

Komentari - Reci što misliš!

     
Zabranjena ljubav