Zabranjena ljubav RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 16:25 sati

Godina:
2004
Žanr:
sapunica
Redatelj:
Berislav Makarović, Boštjan Vrhovec, Nikola Ivanda, Mirna Miličić, Ljubo Lasić, Dinko Paleka
Producent:
Sue Green, Milo Grisogono, Milivoj Puhlovski
Scenarist:
Steven Zanoški, Dorotea Vučić, Tomislav Štefanac, Tomislav Hrpka, Marijana Nola, Luka Rukavina, Matija Kluković, Nikolina Čuljak, Sanja Kovačević, Phillippa Burne, Ivana Mišetić
Uloge:
Zoran Pribičević, Anita Berisha, Filip Riđički, Vanja Matujec, Dejan Marcikić, Marija Kobić, Mario Valentić, Nada Rocco, Mirna Medaković, Dražen Mikulić, Velimir Čokljat, Petra Kurtela, Marina Kostelac, Ivan Martinec, Katja Zubčić, Antonija Šola, Vesna Tominac, Marin Knežević
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
30
Zabranjena ljubav

Epizode

Baš kad dođe po svoje stvari, Ana sretne Nikolu koji želi znati zašto ga je prevarila. Marinko u Nani primijeti da je odnos između Luke i Petre prisan. Tina je uzbuđena zbog snimanja svog prvog videospota, no šokira je neprofesionalno ponašanje redatelja i producenta. Prekida snimanje i zahtijeva objašnjenje od Borne…

Tina se sama pozove na večeru kod Barišića i tamo moli Nikolu za oprost. No iza njezinog ponašanja stoji skriveni motiv… Iva ne može sakriti ljubomoru koju osjeti kad ugleda Petru i Luku skupa.  Za vrijeme mirne obiteljske večeri, Iva iznenadi sve prisutne kada napadne Petru zahtijevajući od nje da ostavi Luku na miru. Marijana predloži Bruni raciju u Charliejevom noćnom klubu…

Prilikom racije u Charliejevom noćnom klubu policajac namjerava uhititi Leu, ali je Borna zaštiti i slaže da mu je djevojka.Nakon što je rekla Petri da se drži podalje od njenog muškarca, Iva se neuspješno pokušava pomiriti s njom. Petra razgovara s Lukom o svađi s Ivom i njezinoj ljubomori. Antun želi prekinuti sve odnose s Tinom.

Dok se Franjo i Dunja druže, Angelina se osjeća isključenom. Franjo kupi Dunji test za trudnoću, ali ona želi otići na liječnički pregled. No izmišlja isprike i stalno odgađa posjetu doktoru. Jure i Karolina sretnu se u vinariji i odmah se počnu svađati. No kada Karolina dotakne Juru, prepirka prestaje. Jure osjeti 'kemiju' koja nedostaje u njegovoj vezi s Bibom.

Iva i dalje sumnja da bi zajednički život s Igorom bio dobar izbor. Tina saznaje za Aninu izložbu i inzistira da je Jakov povede. On misli kako joj je na pameti samo zavođenje Nikole, ali ga ona razuvjeri. Charlie napokon ispriča Karolini kako Borna radi s njim na otplati Tininog duga. Karolina zahtijeva od Tine da ostavi Bornu na miru.

Antun i Megi provode dan igrajući se po stanu. Megi se slučajno udari u rub kuhinjskog elementa, a Antun se uspaniči i pretjera u reakciji. Sada ona posumnja da joj nešto taji. Na Aninoj izložbi okupili su se prijatelji i obitelj. Tina pozorno prati razgovor Ane i Dominika. Njih dvoje u jednom se trenutku iskradu u ured i strastveno vode ljubav. Tina namjerno razbija staklo protupožarnog alarma. Nastane panika, a Nikola odlazi spasiti Anu od požara i, prema Tininom planu, konačno zatekne ljubavnike na djelu.

Ana se pokuša ispričati Nikoli zbog prizora u kojem ju je zatekao, ali on je odbija čuti. Između Tine i Ane dolazi do sukoba, a svađa se ubrzo pretvara u tučnjavu. Megi još uvijek ne zna da boluje od neizlječive bolesti i da može svaki tren umrijeti. Antun joj poklanja mali dnevnik u koji može ovjekovječiti sve svoje avanture. Luka je utučen - privlači ga Iva, ali ljubavni odnos kosi se s njegovim pozivom svećenika…

Luka i dalje odolijeva Ivinom šarmu. U trenutku kad ih prekine u razgovoru, Marinko shvaća da se Luka sve teže bori s osjećajima koje gaji prema Ivi. Razočaran u ljubavi, Borna se posvećuje poslu i dogovara u klubu sastanak s Charliejem. Tamo mu za oko zapne predivna plesačica Lea, koja u plesnom zanosu padne ravno u njegovo naručje.

Biba se vraća ljuta s fotografiranja za pozivnicu na vjenčanje. Razlog njezinom nezadovoljstvu je Jurino pojavljivanje s lovačkim šeširom. Od svog duhovnog vođe, oca Julijana, Luka traži savjet o svjetovnim osjećajima i strastima. Tada otkrije da postoji i drugačiji način služenja Bogu. Borna shvati da je Lea Charliejeva djevojka…

Borna predlaže Tini da u videospotu iskoristi ljepotu i umijeće instruktorice plesa Lee. Jakovu prizna da mu se Lea sviđa, ali i da je veza s njom nemoguća. Nakon napornog radnog dana u Zenu, Franjo se vraća kući ne znajući velike novosti… Igor priznaje Ivi da se u vinariji ne snalazi najbolje.

Ovo je priča o ljubavi, strasti, spletkama i moći.

Prva hrvatska sapunica u vaše domove donosi zanimljive ljudske sudbine i dramatične događaje koji će vas napetošću i neizvjesnim raspletima ostaviti bez daha. To nije obična sapunica temeljena na sukobu dviju obitelji ili eksploziji gorućih strasti i mračnih intriga, nego mnogo više od toga. Kroz nju ćete upoznati ljudske odnose, emocije i tajne o kojima se drugi nisu usudili progovoriti.

Blizanci Petra Novak i Danijel Lončar, razdvojeni odmah nakon rođenja, ne znaju jedno za drugo, odrastaju u različitim obiteljima, no povezuje ih snažan osjećaj da im nešto nedostaje zbog čega njihov život nije potpun. Dvadeset godina kasnije sudbonosan susret budi nagomilane osjećaje, Petra i Danijel se zaljubljuju i napokon pronalaze ono ‘nešto' što im je nedostajalo cijeli život. No kada se otkrije istina, njihova ljubav postaje zabranjena, uništava im snove, otkriva uznemirujuće tajne i budi dugo potiskivane strasti koje su ih razdirale.

Prije dvadeset godina, kada je ostavila Josipa Lončara zbog aristokrata Stjepana Novaka, Viktorija je odabrala bogatstvo i sigurnost umjesto ljubavi. Nikada je nije zabrinjavalo što je odmah nakon rođenja razdvojila svoga sina i kćer te tako odlučila o njihovoj sudbini.

Dok je Petra Novak živjela laganim i privilegiranim životom, Danijel Lončar odgajan je u radničkoj obitelji, a odnos između njega i oca bio je veoma buran. Kada ih sudbina spoji, Petra je pred udajom za čovjeka kojega ne voli, a Danijel osumnjičen za ubojstvo koje nije počinio.

Njihova snažna potreba jednoga za drugim dovodi dvije obitelji u sukob, uzrokujući razarajuća neprijateljstva i opasne opsesije. Petra i Danijel moraju se boriti sa svojim osjećajima ili prekršiti najveći društveni tabu. Josip se suočava sa ženom koja mu je uništila život, ugrožavajući stabilnost vlastite obitelji. Tajna prošlosti sustiže Viktoriju te dovodi u opasnost njezino bogatstvo, moć i status.

Uskoro ničiji život više neće biti isti...

Hrvatska sapunica „Zabranjena ljubav" snimljena je prema licenci i u zajedničkoj produkciji RTL Televizije i Fremantle Medije, međunarodno poznate produkcijske kompanije, jedne od najvećih u Europi i među vodećima u svijetu. Riječ je o tvrtki koja potpisuje više od 260 emisija prepoznatljiva naslova u 39 zemalja - „Goli kuhar - Jamie Oliver", „American Idol", „Pop Idol", „Neighbours", „The Bill"...

„Zabranjena ljubav" se niz godina s velikim uspjehom prikazivala u Njemačkoj, Švedskoj, Indoneziji, Rusiji, Grčkoj, Mađarskoj, gdje je postigla veliku gledanost i prepoznatljiv imidž.

Iako je osnovna priča sapunice univerzalna, radnja je prilagođena mentalitetu zemlje u kojoj se snima, lokalnim problemima i karakteru ljudi. Uloge tumače domaći glumci, snima se na domaćim lokacijama, uz mnogobrojnu ekipu domaćih stručnjaka.  Voditelji scenarističkog odjela serije su Gareth James Brookes i Steven Zanoški. Naš poznati televizijski redatelj Zoran Sudar, kreativni producent serije, objedinio je u cjelinu rad četvero redatelja: Milivoja Puhlovskog („Smogovci'", Berislava Makarovića („Veliki i mali", „Mačak pod šljemom"), Boštijana Vrhoveca i Karmen Baše. Osim istaknutih imena naših već poznatih glumica i glumaca; Sanje Vejnović, Nade Rocco, Vanje Matujec, Katije Zubčić, Marine Kostelec, Velimira Čokljata, Dražena Mikulića, u „Zabranjenoj ljubavi'" glavne uloge tumače i nekadašnji naturščici, od kojih je nekolicina imala manjeg iskustva u kazalištu i na televiziji.

Komentari - Reci što misliš!

     
Zabranjena ljubav