Zabranjena ljubav RTL 2

Na programu:

RTL2, ponedjeljak - petak, nedjelja u u prijepodnevnim satima

RTL Passion, ponedjeljak - nedjelja u 19:05 sati

Godina:
2004
Žanr:
sapunica
Redatelj:
Berislav Makarović, Boštjan Vrhovec, Nikola Ivanda, Mirna Miličić, Ljubo Lasić, Dinko Paleka
Producent:
Sue Green, Milo Grisogono, Milivoj Puhlovski
Scenarist:
Steven Zanoški, Dorotea Vučić, Tomislav Štefanac, Tomislav Hrpka, Marijana Nola, Luka Rukavina, Matija Kluković, Nikolina Čuljak, Sanja Kovačević, Phillippa Burne, Ivana Mišetić
Uloge:
Zoran Pribičević, Anita Berisha, Filip Riđički, Vanja Matujec, Dejan Marcikić, Marija Kobić, Mario Valentić, Nada Rocco, Mirna Medaković, Dražen Mikulić, Velimir Čokljat, Petra Kurtela, Marina Kostelac, Ivan Martinec, Katja Zubčić, Antonija Šola, Vesna Tominac, Marin Knežević
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
30
Zabranjena ljubav

Epizode

Borna prodaje dionice vinarije Juri Šariću kako bi pomogao Tini otplatiti dug Charlieju. Kada sazna da njezina pjesma polako pada na glazbenim ljestvicama, Tina u očaju zove Miljenka! Biba je čula kako se Petra ispričala što ne može sudjelovati u berbi jer će prisustvovati svadbi Lidije i Stjepana pa predlaže Juri da i on pozove djecu iz Kluba za mlade na njihovo vjenčanje. Antun prati Megi i Tvrtka do fakulteta. Za vrijeme ispita, bijesan od ljubomore, Antun napravi scenu i time raznježi Megi… Franjo i Dunja zabrinuti su jer će Dunja morati primati hormonske injekcije. Angelina predlaže Jakovu tulum kako bi je oraspoložili. No zabavu prekida osoba iz Jakovove prošlosti…

Filipa dolazi s bebom i govori Jakovu da je Lorenzo njegovo dijete i da ima četiri mjeseca. Svi su iznenađeni viješću da je Jakov otac, a ponajviše Dunja koja jako želi zatrudnjeti. I dok se Filipa privremeno useljava kod Tine, Karolina je izvan sebe jer je Borna prodao dionice. Goran poklanja Bibi oproštajni poklon prije svog odlaska u Afriku. Jure dobiva e-mail iz kojega je jasno da djeca ne podržavaju njegov brak s Bibom. Sve to izazove novu svađu između Bibe i Jure nakon koje on odlazi u vinariju. Tamo ga čeka Karolina koja mu prizna da joj je stalo do njega…

Karolina i Jure vode ljubav u radnoj sobi u kući Novakovih. Nakon strastvenih trenutaka on odlazi  kući, a tamo ga čeka pomirljiva Biba s večerom. Antun zove Megi k sebi u stan, no ona oklijeva jer se ne želi susresti s Marijanom. Jakov je iznenađen kad mu Filipa otkrije da želi ostaviti Lorenza njemu na brigu.  Ona mu iznosi svoje razloge, no Jakov i dalje ne razumije zašto se Filipa odlučila na taj korak…

Filipa je otišla, a Jakov se osjeća prilično nesigurno u ulozi oca, no ipak uspijeva pronaći način i počne se brinuti za sina. Marijana je povrijedila Megi istinom o Bruni. I dok Nikola pokušava pomiriti Marijanu i Tunu, Marijana počinje sumnjati u vlastite postupke. Povjerava se Kreši, uvjerena kako bi se trebala prestati baviti policijskim poslom. Marinko nudi Tuni posao mehaničara u Globustransu. Karolina pokušava odgovoriti Gorana od puta, a  Biserka Juri predlaže vjenčanje bez velike pompe.

Matija nalazi ispriku za njuškanje po laptopu, ali Igor ostaje sumnjičav i zato odnosi laptop iz ureda fitness centra. Za to vrijeme Iva je pozvana u bolnicu na daljnje krvne pretrage. Zaprepaštena je doktorovom tvrdnjom da je na steroidima. Danijel pokušava saznati što više o Viktorijinoj prošlosti, ali se njoj ne sviđa njegova znatiželja i plane na njega. Stela objašnjava Viktoriji razlog zašto je taj dečko tako zainteresiran za nju. Viktorija se ispričava Andreju za svoje ponašanje i kreće malo preslobodno u razgovor s njim.

Danijel, odnosno Andrej, užasnuto odbija Viktorijino nabacivanje, što kod nje izaziva bijes. Nakon što od Matije sazna kako je vidio skraćenicu DCT u sumnjivim fajlovima, Iva je uvjerena da je zbog Igora završila u bolnici. Oponašajući Natašu, Tina pirsa pupak, nadajući se Borninom mišljenju kako je odraslija. Međutim, Tina izazove više štete i boli nego što je mislila... 

Iva priznaje kako i dalje voli Igora, što razljuti Josipa, dok Matija uporno želi saznati razlog njihovog prekida sumnjajući da ona nešto krije. Igor pokušava telefonski razgovarati s Ivom, ali ona odbija svaki kontakt s njim. Igor u ljutnji nasrće na Ljubu, te poseže za steroidima i pištoljem, razmišljajući o najgorem. Tajanstvena disketa pojavljuje se pred vratima Lončarevih.

Josip saznaje da je Igor čekao Ivu pred zgradom i želi znati što se dogodilo između njih dvoje. Matija i Lana odlučuju saznati što se krije iza sumnjivog dokumenta na disketi. Danijel mora zadržati Stjepanovog važnog poslovnog  klijenta jer je Stjepan zapeo u prometu. Ali nije samo razgovorom zadržavao klijenta, već ga je uspio privoliti na potpisivanje ekskluzivnog ugovora što je, naravno, oduševilo Stjepana.

Viktorija iskorištava Andrejevu tučnjavu s Bornom i otpušta ga. Stjepan kasnije odlazi k Andreju sa  željom da ga vrati na posao. Matija optužuje Ivu za skrivanje činjenica koje bi mogle pomoći Danijelu. Iva prepoznaje skraćenice s kompjuterskog ispisa i ostavlja Matiji trag. Matija je presretan jer to potvrđuje da je cijelo vrijeme bio u pravu, pa odlazi  suočiti se s Igorom.

Viktorija ne može vjerovati da je Danijel, odnosno Andrej, zapravo njen sin. Objašnjava Danijelu razloge zašto ga je ostavila i izabrala povesti sa sobom Petru. Borna prekopava po Danijelovoj jakni i nalazi njegovu osobnu iskaznicu s pravim imenom. Odlazi kod Lončarevih i predstavlja se Biserki kao stari Danijelov prijatelj. Biserka mu povjeruje i ispriča kako je Danijel optužen za ubojstvo koje nije počinio.

Ovo je priča o ljubavi, strasti, spletkama i moći.

Prva hrvatska sapunica u vaše domove donosi zanimljive ljudske sudbine i dramatične događaje koji će vas napetošću i neizvjesnim raspletima ostaviti bez daha. To nije obična sapunica temeljena na sukobu dviju obitelji ili eksploziji gorućih strasti i mračnih intriga, nego mnogo više od toga. Kroz nju ćete upoznati ljudske odnose, emocije i tajne o kojima se drugi nisu usudili progovoriti.

Blizanci Petra Novak i Danijel Lončar, razdvojeni odmah nakon rođenja, ne znaju jedno za drugo, odrastaju u različitim obiteljima, no povezuje ih snažan osjećaj da im nešto nedostaje zbog čega njihov život nije potpun. Dvadeset godina kasnije sudbonosan susret budi nagomilane osjećaje, Petra i Danijel se zaljubljuju i napokon pronalaze ono ‘nešto' što im je nedostajalo cijeli život. No kada se otkrije istina, njihova ljubav postaje zabranjena, uništava im snove, otkriva uznemirujuće tajne i budi dugo potiskivane strasti koje su ih razdirale.

Prije dvadeset godina, kada je ostavila Josipa Lončara zbog aristokrata Stjepana Novaka, Viktorija je odabrala bogatstvo i sigurnost umjesto ljubavi. Nikada je nije zabrinjavalo što je odmah nakon rođenja razdvojila svoga sina i kćer te tako odlučila o njihovoj sudbini.

Dok je Petra Novak živjela laganim i privilegiranim životom, Danijel Lončar odgajan je u radničkoj obitelji, a odnos između njega i oca bio je veoma buran. Kada ih sudbina spoji, Petra je pred udajom za čovjeka kojega ne voli, a Danijel osumnjičen za ubojstvo koje nije počinio.

Njihova snažna potreba jednoga za drugim dovodi dvije obitelji u sukob, uzrokujući razarajuća neprijateljstva i opasne opsesije. Petra i Danijel moraju se boriti sa svojim osjećajima ili prekršiti najveći društveni tabu. Josip se suočava sa ženom koja mu je uništila život, ugrožavajući stabilnost vlastite obitelji. Tajna prošlosti sustiže Viktoriju te dovodi u opasnost njezino bogatstvo, moć i status.

Uskoro ničiji život više neće biti isti...

Hrvatska sapunica „Zabranjena ljubav" snimljena je prema licenci i u zajedničkoj produkciji RTL Televizije i Fremantle Medije, međunarodno poznate produkcijske kompanije, jedne od najvećih u Europi i među vodećima u svijetu. Riječ je o tvrtki koja potpisuje više od 260 emisija prepoznatljiva naslova u 39 zemalja - „Goli kuhar - Jamie Oliver", „American Idol", „Pop Idol", „Neighbours", „The Bill"...

„Zabranjena ljubav" se niz godina s velikim uspjehom prikazivala u Njemačkoj, Švedskoj, Indoneziji, Rusiji, Grčkoj, Mađarskoj, gdje je postigla veliku gledanost i prepoznatljiv imidž.

Iako je osnovna priča sapunice univerzalna, radnja je prilagođena mentalitetu zemlje u kojoj se snima, lokalnim problemima i karakteru ljudi. Uloge tumače domaći glumci, snima se na domaćim lokacijama, uz mnogobrojnu ekipu domaćih stručnjaka.  Voditelji scenarističkog odjela serije su Gareth James Brookes i Steven Zanoški. Naš poznati televizijski redatelj Zoran Sudar, kreativni producent serije, objedinio je u cjelinu rad četvero redatelja: Milivoja Puhlovskog („Smogovci'", Berislava Makarovića („Veliki i mali", „Mačak pod šljemom"), Boštijana Vrhoveca i Karmen Baše. Osim istaknutih imena naših već poznatih glumica i glumaca; Sanje Vejnović, Nade Rocco, Vanje Matujec, Katije Zubčić, Marine Kostelec, Velimira Čokljata, Dražena Mikulića, u „Zabranjenoj ljubavi'" glavne uloge tumače i nekadašnji naturščici, od kojih je nekolicina imala manjeg iskustva u kazalištu i na televiziji.

Komentari - Reci što misliš!

     
Zabranjena ljubav