Zabranjena ljubav RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 16:25 sati

Godina:
2004
Žanr:
sapunica
Redatelj:
Berislav Makarović, Boštjan Vrhovec, Nikola Ivanda, Mirna Miličić, Ljubo Lasić, Dinko Paleka
Producent:
Sue Green, Milo Grisogono, Milivoj Puhlovski
Scenarist:
Steven Zanoški, Dorotea Vučić, Tomislav Štefanac, Tomislav Hrpka, Marijana Nola, Luka Rukavina, Matija Kluković, Nikolina Čuljak, Sanja Kovačević, Phillippa Burne, Ivana Mišetić
Uloge:
Zoran Pribičević, Anita Berisha, Filip Riđički, Vanja Matujec, Dejan Marcikić, Marija Kobić, Mario Valentić, Nada Rocco, Mirna Medaković, Dražen Mikulić, Velimir Čokljat, Petra Kurtela, Marina Kostelac, Ivan Martinec, Katja Zubčić, Antonija Šola, Vesna Tominac, Marin Knežević
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
30
Zabranjena ljubav

Epizode

Lucija ne zna želi li se prikloniti Steli ili majci, a Luka pokušava smiriti situaciju. Jakovljevi roditelji ne mogu prihvatiti činjenicu da je njihov sin biseksualac. Jakov je cijeli život skrivao svoju seksualnu sklonost znajući da će ga se roditelji odreći onog dana kada to doznaju. Ipak, potpora mu stiže od osoba od kojih je to najmanje očekivao…  Antun se razbjesni kada shvati da mu Zlatko prljavim igrama pokušava ugroziti šanse kod Tine. Nada se protivi izgradnji Zlatkova kompleksa zgrada u susjedstvu. Ipak, kada joj Zlatko za obično skladište ponudi milijunski iznos, Nada se nađe na velikoj kušnji…

Jure Šarić i dalje želi da Biserka prizna krivnju za nesreću, no ona je i dalje tvrdoglava iako zna da ne može dobiti sudski spor. Antun i Igor više se ne bave sitnim kriminalom, sada počinju s krađom automobila. Njihova prva žrtva bit će osoba koja se zamjerila Antunu. Stela nastoji dokazati kako u pozadini Jenniferinih dobrih namjera i brige koju iznenada pokazuje za Luciju stoje samo materijalni interesi.

Nada se svojom odlukom ozbiljno zamjerila ljudima iz podzemlja koji se osvećuju na grozan način. Sve što se događa Nadi nimalo ne zabrinjava Bornu, koji u vinariji organizira proslavu Martinja ushićen svojim osjećajima prema Ani. Igor se ponovno uvaljuje u velike neprilike pokušavajući tajnim dokumentima koje je pronašao u ukradenom automobilu ucijeniti vlasnika. Ovaj je put Igor podcijenio svoju žrtvu…

Igor i Antun nalaze se u nedoumici - nastaviti ucjenjivati Zlatka ili mu vratiti auto nakon njegovih prijetnji. Ana laže Nikoli i odlazi se naći s Bornom, Iva iznosi Nadi svoje sumnje da je Zlatko umiješan u napad na „Nanu“, a Denis daje Karolini ideju za poduzetnički pothvat koji bi mogao ugroziti Zlatka. U potrazi za istinom, Zlatku na vrata pokuca inspektor. Dok Stela i dalje bezuspješno pokušava odgovoriti Jennifer od odlaska u Ameriku, Lucija smišlja način kako poremetiti planove njih dvije.

Stella je zbunjena novim razvojem događaja vezanih uz Luciju i ne zna kojim putem krenuti dalje. Biserka je u brizi zbog dugova nastalih nakon sudara. Karolina pokušava Zlatku iza leđa preoteti unosan posao. Iako uspije u svom naumu, prerano se poraduje pa joj se potkrade katastrofalan propust.

Karolinin novi uspjeh nanjušili su njeni brojni neprijatelji pa joj poput strvinara kruže nad glavom, a ona još uvijek ne sluti da je u životnoj opasnosti. Antun se neugodno iznenadi ugledavši Zlatka u blizini Tine. Antun  i Igor su ipak odlučili popustiti pred Zlatkovim argumentima. Zlatko im zbog toga nudi  nove «poslove», no oni nisu zainteresirani ni za kakvu daljnju suradnju sa Zlatkom.

Karolina se suočava s posljedicama svoje nesmotrenosti. Biba prihvaća Jurin poziv i odlazi s njim na izlet izvan Zagreba.  Očekuje je susret s osobom gotovo zaboravljenom u životima Novakovih i Lončarevih… Borna želi da Ana ostavi Nikolu i postavlja joj ultimatum.

Karolina i dalje ne odustaje od svojih poslovnih planova, pokušava pridobiti Bornu za saveznika, obećavajući mu uspjeh nevjerojatnih razmjera. Antun i Igor upadaju u jamu koju su sami iskopali - postaju žrtve Zlatkove ucjene. Ana od Borne traži još vremena za donošenje odluke, a Nikola više ne želi podnositi Anino čudno ponašanje…

Biserka pokušava nagovoriti Petru da se vrati kući nakon što vidi u kakvim uvjetima živi. Zlatko ucjenjuje Antuna i Igora, no Antun odbija pokleknuti pred Zlatkom. Andrea shvaća da je prevarena i odlazi posjetiti Karolinu.

Luka svjedoči cjelodnevnom Andreinom opijanju u Nani, sažali se nad njom i nagovori Nadu da joj ponudi posao. Antun i dalje odbija Zlatkove „poslovne ponude“, ali Zlatkov pritisak postaje nepodnošljiv… Zahvaljujući Biserkinoj upornosti, Petra ozbiljno razmišlja o povratku kući. Ana se nastavlja u tajnosti nalaziti s Bornom i time dodatno komplicirati svoj ljubavni život.

Ovo je priča o ljubavi, strasti, spletkama i moći.

Prva hrvatska sapunica u vaše domove donosi zanimljive ljudske sudbine i dramatične događaje koji će vas napetošću i neizvjesnim raspletima ostaviti bez daha. To nije obična sapunica temeljena na sukobu dviju obitelji ili eksploziji gorućih strasti i mračnih intriga, nego mnogo više od toga. Kroz nju ćete upoznati ljudske odnose, emocije i tajne o kojima se drugi nisu usudili progovoriti.

Blizanci Petra Novak i Danijel Lončar, razdvojeni odmah nakon rođenja, ne znaju jedno za drugo, odrastaju u različitim obiteljima, no povezuje ih snažan osjećaj da im nešto nedostaje zbog čega njihov život nije potpun. Dvadeset godina kasnije sudbonosan susret budi nagomilane osjećaje, Petra i Danijel se zaljubljuju i napokon pronalaze ono ‘nešto' što im je nedostajalo cijeli život. No kada se otkrije istina, njihova ljubav postaje zabranjena, uništava im snove, otkriva uznemirujuće tajne i budi dugo potiskivane strasti koje su ih razdirale.

Prije dvadeset godina, kada je ostavila Josipa Lončara zbog aristokrata Stjepana Novaka, Viktorija je odabrala bogatstvo i sigurnost umjesto ljubavi. Nikada je nije zabrinjavalo što je odmah nakon rođenja razdvojila svoga sina i kćer te tako odlučila o njihovoj sudbini.

Dok je Petra Novak živjela laganim i privilegiranim životom, Danijel Lončar odgajan je u radničkoj obitelji, a odnos između njega i oca bio je veoma buran. Kada ih sudbina spoji, Petra je pred udajom za čovjeka kojega ne voli, a Danijel osumnjičen za ubojstvo koje nije počinio.

Njihova snažna potreba jednoga za drugim dovodi dvije obitelji u sukob, uzrokujući razarajuća neprijateljstva i opasne opsesije. Petra i Danijel moraju se boriti sa svojim osjećajima ili prekršiti najveći društveni tabu. Josip se suočava sa ženom koja mu je uništila život, ugrožavajući stabilnost vlastite obitelji. Tajna prošlosti sustiže Viktoriju te dovodi u opasnost njezino bogatstvo, moć i status.

Uskoro ničiji život više neće biti isti...

Hrvatska sapunica „Zabranjena ljubav" snimljena je prema licenci i u zajedničkoj produkciji RTL Televizije i Fremantle Medije, međunarodno poznate produkcijske kompanije, jedne od najvećih u Europi i među vodećima u svijetu. Riječ je o tvrtki koja potpisuje više od 260 emisija prepoznatljiva naslova u 39 zemalja - „Goli kuhar - Jamie Oliver", „American Idol", „Pop Idol", „Neighbours", „The Bill"...

„Zabranjena ljubav" se niz godina s velikim uspjehom prikazivala u Njemačkoj, Švedskoj, Indoneziji, Rusiji, Grčkoj, Mađarskoj, gdje je postigla veliku gledanost i prepoznatljiv imidž.

Iako je osnovna priča sapunice univerzalna, radnja je prilagođena mentalitetu zemlje u kojoj se snima, lokalnim problemima i karakteru ljudi. Uloge tumače domaći glumci, snima se na domaćim lokacijama, uz mnogobrojnu ekipu domaćih stručnjaka.  Voditelji scenarističkog odjela serije su Gareth James Brookes i Steven Zanoški. Naš poznati televizijski redatelj Zoran Sudar, kreativni producent serije, objedinio je u cjelinu rad četvero redatelja: Milivoja Puhlovskog („Smogovci'", Berislava Makarovića („Veliki i mali", „Mačak pod šljemom"), Boštijana Vrhoveca i Karmen Baše. Osim istaknutih imena naših već poznatih glumica i glumaca; Sanje Vejnović, Nade Rocco, Vanje Matujec, Katije Zubčić, Marine Kostelec, Velimira Čokljata, Dražena Mikulića, u „Zabranjenoj ljubavi'" glavne uloge tumače i nekadašnji naturščici, od kojih je nekolicina imala manjeg iskustva u kazalištu i na televiziji.

Komentari - Reci što misliš!

     
Zabranjena ljubav