Krv nije voda RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 12:20 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2011
Žanr:
serija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
45
Krv nije voda

Epizode

Franka (40) je već pet godina u vezi s Vlatkom (43) i silno želi imati dijete, no prijevremena menopauza  prekinula je taj njezin san i uzrokovala depresiju. Vlatko nema razumijevanja, ne želi obaveze i ne pristaje na ideju djeteta ili braka. No sve se promijeni kad Franka jednu večer nađe ostavljenu bebu. Silna ljubav i povezanost koje su je obuzele za dijete izazovu žestoko negodovanje kod Vlatka, ali i Frankine šefice te bliske prijateljice Nade.

Obiteljsku sreću bračnog para Sunčice (42) i Josipa (51) narušit će nestanak njihovog sina Antonija (14). Njegov najbolji prijatelj Jurica (13) kaže im da je Antonio izašao ranije iz škole i da ne zna gdje bi mogao biti. Nakon što su autom obišli kvart, Sunčica i Josip odlaze na policiju, ali i dalje nastavljaju s vlastitom  potragom. Ubrzo doznaju da je njihov sin bio u društvu dvojice učenika viših razreda koji su ga svakodnevno zastrašivali na nastavi. Nakon dva dana, četrnaestogodišnjaku još uvijek nema traga.

Martina, osamnaestogodišnja kći Jadranke (48) i Tomislava (53), sazna da je uspjela upisati studij kemije. Presretna je zbog činjenice da će uskoro moći započeti samostalan život, no jedna odluka njezinog oca srušit će sve njene snove. Naime, Tomislav joj kaže kako je odlučio da cijela obitelj preseli u  grad dok se ona školuje. S vremenom će se njihovi odnosi sve više komplicirati zbog generacijskog jaza.

Saša (17) u svoje slobodno vrijeme pomaže roditeljima, Mirni (43) i Davoru (45) u obiteljskom restoranu koji vode zajedno sa svojom vjenčanom kumom Ivonom (37). Jednog dana Mirna slučajno zatekne svoga sina kako krade novac iz kase, a kasnije Davor pronađe svoj sat u Sašinoj školskoj torbi. Dakako, Saša ne želi priznati krađu. Mirna i Davor se zabrinu za svoga sina, ne znajući koji je stvarani razlog takvog njegovog ponašanja. Saša je, naime, već neko vrijeme zaljubljen u kumu svojih roditelja, Ivonu i htio joj je tim novcem kupiti rođendanski poklon.

Nikola (48) i Marta (45) imaju dvije kćeri: Elenu (19) i Ivanu (17). Obiteljski problemi započinju počinju kada Marta slučajno otkrije test za trudnoću u sobi punoljetne Elene čije se ponašanje u zadnje vrijeme dosta promijenilo. Elena je također prestala pohađati auto-školu, što pak zabrinjava Nikolu jer zna koliko je njegova kći htjela naučiti voziti. Roditelji otkrivaju da je Elenin učitelj vožnje veliki ženskar…

Nakon što je uhvaćen kako puši pred školom, Petru (14) zbog toga i drugih ranijih prekršaja prijeti isključenje. Šokirani roditelji, Tanja i Luka, uvjereni su da im je sin pod utjecajem lošeg društva. Unatoč zabrani da se druži s bandom delikvenata, Petar ne sluša roditelje, a uskoro počne krasti automobile. Situacija se otme kontroli kad vođa ekipe odluči da će njihova sljedeća akcija biti pljačka dućana u susjedstvu uz pomoć maski i pištolja.

Koraljka (35), koja prolazi  kroz težak proces rastave, s kćerkom Aleksandrom (14) preseli u stan koji je unajmila od Gordana (43) i njegove žene Marte (40). Gordan se pod krinkom prijateljskog odnosa približava Koraljki, kojoj, tako ranjivoj, njegovi posjeti u početku odgovaraju. Međutim, Aleksandri se njihovo druženje ni najmanje ne sviđa, zbog čega se sve češće sukobljava s mužem. Uskoro Gordan izjavi ljubav Koraljki, što ona odlučno odbije. Gordan joj zaprijeti da će je, ako ne udovolji njegovim potrebama, izbaciti iz stana, pa koristi svaku moguću priliku da je seksualno uznemirava, sve dok ih jednom prilikom ne ugleda njegova žena.

Stanislav (42) i njegova kći Maja (16) sele se u kuću Stanislavove buduće supruge Ivanke koja ima dvije kćerke, Petru (17) i Lanu (16). Djevojke ne podnose Maju, najviše zbog njezina izgleda i drukčijeg karaktera, pa je odluče izbjegavati i prema njoj se ružno ponašati. Dvije djevojke žele natjerati Maju da se prilagodi njihovim principima i uzorima, nosi modernu odjeću, više pazi na izgled, tijelo i ishranu, te intenzivno vježba. No situacija će se oteti kontroli kada Lana počne umišljati da se Maja nabacuje njezinom dečku Danku.

Domagoj (49) primijeti promjenu ponašanja kod oca Stjepana (71) otkad s njim živi njegovateljica Tanja (54). Domagoj ubrzo saznaje kako je Stjepan opunomoćio Tanju na svom bankovnom računu, a kasnije mu se otac ne javlja na telefonske pozive. U panici mu odlazi u posjet, da bi naišao na zaključana vrata i promijenjenu bravu. No, nekoliko dana kasnije uslijedio je novi šok – Tanja priznaje Domagoju da se ona i njezin otac vole.

Obitelj Antić dobrostojeća je i skladna obitelj u kojoj kći jedinica, Ivana (19), uživa u plodovima ljubavi svojih brižnih roditelja. No obiteljski sklad uništen je kada Ivana netragom nestane. Roditelji Krešimir (45) i Suzana (41) ludi su od brige. Policija je bespomoćna, a dani i tjedni prolaze bez ikakva glasa o njihovoj kćeri. Supružnici se uskoro počnu i međusobno optuživati, sve dok im to ne počne ugrožavati  brak. Kada policija pronađe krvavu odjeću njihove kćeri, Krešo počinje vjerovati da je Ivana mrtva.

Život piše drame, a svaki čovjek čuva barem jednu tajnu... No, neke stvari bolje je čuvati unutar svoja četiri zida.

Serija je inspirirana svakodnevnim životnim pričama koje pogađaju brojne obitelji, poput nestanka člana obitelji, upadanja u zamku nagomilanih dugova, iznenadnog kraha braka zbog supružnikove prevare, borbe za skrbništvo nad malodobnim djetetom, ovisnosti o kocki ili problema s neposlušnom djecom. Svaka epizoda u dokumentarnoj formi prati pojedinu obitelj i njezinu potresnu priču koja ih je zadesila, dok su glavni akteri i lokacije na kojima su snimane scene, stvarni, što još više doprinosi autentičnosti priča koje se uvijek nastoje zadržati unutar četiri zida.

Komentari - Reci što misliš!

     
Krv nije voda 2