Krv nije voda RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 12:20 sati

Godina:
2011
Žanr:
serija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
45
Krv nije voda

Epizode

Šesnaestogodišnja Nina Roso potajno je rodila dijete u toaletu Glavnog željezničkog kolodvora. Njezini roditelji Vera (41) i Goran (44) iznenađeni su ovom viješću jer uopće nisu ni slutili da im je kći trudna. No, kada pokušaju saznati ime oca, mlada majka ga odluči sakriti. Kako bi pronašli njegov identitet,  roditelji joj odluče prekopati sobu.  Tamo nađu fotografiju Ninina profesora engleskog jezika ukrašenu srcima. Je li to otac malog Filipa? Ljutiti roditelji pozovu profesora na razgovor. No, ovaj 35-godišnjak, zgrožen njihovim optužbama, niječe svaku vezu s Ninom te ih bijesan izbacuje van iz stana. Vera i Goran, međutim, ne odustaju tako lako i zatraže pravni savjet. Testom za utvrđivanje očinstva žele saznati tko je otac malog Filipa...

Tihomir (33) je ponosni otac dvojice sinova (5 i 3 god.) i u sretnom je braku sa svojom suprugom Žanom (31). No jedan susret s bivšim kolegom Alenom preokrenuo je Tihomirov život u potpunosti. Naime, Alenu je čudno što Tihomir ima djecu. Naime, Tihomir i Alen u su 6. razredu osnovne škole imali bolest koja je prouzročila upalu testisa, a zbog čega je Alen neplodan. Tihomira zaintrigira Alenova priča te i sam odlazi na pregled. Rezultati testova pokažu da je i on također neplodan.  No, čiji su onda „njegovi“ voljeni sinovi? Sve je očiglednije da ga je supruga Žana godinama valara, a brak im ionako stoji na klimavim nogama, pa Tihomir sam pokušava doznati istinu. Isprva je uvjeren da je njegov prijatelj Sanjin otac njegovih sinova. No, uskoro mu se učini da je njegov vlastiti otac Stanko (61) upleten u to...

Obitelj Harjaček brine se za svoju šesnaestogodišnju kći Divnu. Bespomoćni roditelji na sve načine pokušaju spasiti dobru reputaciju svoje kćeri koja je kročila u pubertet. Naime, ova tinejdžerica misli samo na zabave i pokušava seksi odjećom privući pažnju muškog spola. Hela (38) i Vlado (49) zabranili su svojoj kćeri izlaske, no ona to jednostavno ignorira. Divna miješa pojmove ljubav i seks, a dečki su za školarku poput igračaka. Međutim, opasnosti vlastitog ponašanja Divna shvaća tek kad je gotovo prekasno. Naime, preko interneta sa svojom prijateljicom upoznaje nepoznatog muškarca s kojim potajno dogovara sastanak...

Čest je slučaj da cijela obitelj trpi nakon iznenadne smrti jednog od supružnika. Melanija (45) je izbezumljena nakon smrti muža, a u svom očaju toliko se veže za sina Marka (16), da učitelji i rodbina počinju brinuti. Melanija inzistira da sin nosi odjeću svog preminulog oca kako bi održavao sjećanje na njega. Naravno, tinejdžeru se to nimalo ne sviđa pa, kako bi šokirao majku, odluči ukrasti novu odjeću iz trgovine. No od tada ga Melanija počinje još više kontrolirati. Uskoro zabrani sinu sve društvene kontakte i uskrati mu sva prava. Kad se Marko zaljubi, Melanija je pred živčanim slomom. Situacija u obitelji postaje alarmantna – čak se i Centar za socijalnu skrb uključi u rješavanje ovog obiteljskog problema.

Lucija (17) slučajno u gradu vidi svog oca na ulici, iako je rekao da je na službenom putovanju, pa se povjeri sestri Ružici (15) koja tome ne pridaje previše važnosti. Vladimir (42) prizna da se ranije vratio s puta i ima opravdanje za to što se dogodilo. No Lucija počne sumnjati da otac nešto skriva i da ima tajnu, te ga odluči pratiti. Njezin odnos s ocem postupno postaje sve lošiji kad ga uhvati s drugom ženom. Međutim, kada Lucija to kaže svojoj majci, ona joj ne povjeruje. Lucija saznaje kako njezin otac više ne radi u obiteljskoj firmi, a otac i majka Antonija (39) ne žele o tome zagovarati s kćerkama kako ih ne bi uznemirili, osobito ne pred mlađom Ružicom koja inače boluje od dijabetesa.

Franka (40) je već pet godina u vezi s Vlatkom (43) i silno želi imati dijete, no prijevremena menopauza  prekinula je taj njezin san i uzrokovala depresiju. Vlatko nema razumijevanja, ne želi obaveze i ne pristaje na ideju djeteta ili braka. No sve se promijeni kad Franka jednu večer nađe ostavljenu bebu. Silna ljubav i povezanost koje su je obuzele za dijete izazovu žestoko negodovanje kod Vlatka, ali i Frankine šefice te bliske prijateljice Nade.

Obiteljsku sreću bračnog para Sunčice (42) i Josipa (51) narušit će nestanak njihovog sina Antonija (14). Njegov najbolji prijatelj Jurica (13) kaže im da je Antonio izašao ranije iz škole i da ne zna gdje bi mogao biti. Nakon što su autom obišli kvart, Sunčica i Josip odlaze na policiju, ali i dalje nastavljaju s vlastitom  potragom. Ubrzo doznaju da je njihov sin bio u društvu dvojice učenika viših razreda koji su ga svakodnevno zastrašivali na nastavi. Nakon dva dana, četrnaestogodišnjaku još uvijek nema traga.

Martina, osamnaestogodišnja kći Jadranke (48) i Tomislava (53), sazna da je uspjela upisati studij kemije. Presretna je zbog činjenice da će uskoro moći započeti samostalan život, no jedna odluka njezinog oca srušit će sve njene snove. Naime, Tomislav joj kaže kako je odlučio da cijela obitelj preseli u  grad dok se ona školuje. S vremenom će se njihovi odnosi sve više komplicirati zbog generacijskog jaza.

Saša (17) u svoje slobodno vrijeme pomaže roditeljima, Mirni (43) i Davoru (45) u obiteljskom restoranu koji vode zajedno sa svojom vjenčanom kumom Ivonom (37). Jednog dana Mirna slučajno zatekne svoga sina kako krade novac iz kase, a kasnije Davor pronađe svoj sat u Sašinoj školskoj torbi. Dakako, Saša ne želi priznati krađu. Mirna i Davor se zabrinu za svoga sina, ne znajući koji je stvarani razlog takvog njegovog ponašanja. Saša je, naime, već neko vrijeme zaljubljen u kumu svojih roditelja, Ivonu i htio joj je tim novcem kupiti rođendanski poklon.

Nikola (48) i Marta (45) imaju dvije kćeri: Elenu (19) i Ivanu (17). Obiteljski problemi započinju počinju kada Marta slučajno otkrije test za trudnoću u sobi punoljetne Elene čije se ponašanje u zadnje vrijeme dosta promijenilo. Elena je također prestala pohađati auto-školu, što pak zabrinjava Nikolu jer zna koliko je njegova kći htjela naučiti voziti. Roditelji otkrivaju da je Elenin učitelj vožnje veliki ženskar…

Život piše drame, a svaki čovjek čuva barem jednu tajnu... No, neke stvari bolje je čuvati unutar svoja četiri zida.

Serija je inspirirana svakodnevnim životnim pričama koje pogađaju brojne obitelji, poput nestanka člana obitelji, upadanja u zamku nagomilanih dugova, iznenadnog kraha braka zbog supružnikove prevare, borbe za skrbništvo nad malodobnim djetetom, ovisnosti o kocki ili problema s neposlušnom djecom. Svaka epizoda u dokumentarnoj formi prati pojedinu obitelj i njezinu potresnu priču koja ih je zadesila, dok su glavni akteri i lokacije na kojima su snimane scene, stvarni, što još više doprinosi autentičnosti priča koje se uvijek nastoje zadržati unutar četiri zida.

Komentari - Reci što misliš!

     
Krv nije voda 2