Krv nije voda RTL 2

Na programu:

Ponedjeljak - petak u 12:20 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2011
Žanr:
serija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
45
Krv nije voda

Epizode

Majka Dina (37), otac Ivek (38) i njihov 16-godišnji sin Antun već godinama iskušavaju svoju sreću na lotu. Prije tri godine napokon im se osmjehnula, a 'šestica' ih je učinila bogatijima za 6 milijuna kuna. Bio je to početak njihova novog života.  Nisu pitali za cijenu, a luksuzni auti i velika kuća samo su dio onoga što su si tim novcem mogli priuštiti. No idilu im je narušio jedan list papira… Dina je pronašla u poštanskom sandučiću pismo ucjenjivačkog i prijetećeg sadržaja. Mnogi su bili svjedocima njihova rasipnog ponašanja koje bi ih sada moglo stajati 100.000 kuna, a koje bi trebali dati  nepoznatom ucjenjivaču. Kada majka, iz straha za svoju obitelj, odluči odmah isplatiti traženu svotu, njezin suprug Ivek odlučno joj se suprotstavi. Ali klupko se polako počne odmotavati i Dina sazna pravi razlog skriven iza njegove reakcije - sav novac je potrošio i prokockao, a dobitak na lotu ga je potpuno promijenio. Ivek se ne libi ni falsificirati potpis kako bi mogao podignuti supruginu policu životnog osiguranja.

Zgodni Krešo (37) u braku je sa svojom drugom ženom, Sabinom (36). Iz prvog braka ima dvije kćeri, Kim (17) i Saru (15). Kim je otpočetka vrlo nepovjerljiva prema pomajci, a njezine se sumnje pokažu opravdanima kad Krešo slučajno otkrije da ga supruga vara. Sabina je već neko vrijeme nezadovoljna seksualnim životom sa suprugom koji je često na putu, a i kada je doma, nema volje. Krešo njihovu situaciju nije smatrao dramatičnom sve dok kod Sabine nije našao hotelsku rezervaciju. Postalo mu je jasno da se ona tamo zabavlja s nekim drugim. Shvatio je i da joj to nije prvi put. Kad god bi on bio na poslovnom putu, Sabina bi se bacila u lov na muškarce. No Krešo, zaslijepljen ljubavlju, odluči taj problem ignorirati. Kćeri ga stalno upozoravaju na njezino ponašanje, pogotovo starija Kim koja po stoti put mora gledati kako Sabina, čak i u dućanu, zavodi potpune strance. Unatoč tome, Krešo vjeruje da će se Sabina zbog njega promijeniti. Međutim, kada primijeti da se jedan od Sabininih tipova krenuo nabacivati njegovoj kćeri Kim, Krešo iznenada promijeni mišljenje i izbaci Sabinu iz kuće i iz života!

Denis je slučajno saznao da njegova bivša supruga Nina šalje njihovu djecu na ručak u pučku kuhinju. Ispostavlja se da se 39-godišnjakinja ne snalazi sa socijalnom pomoći i alimentacijom svog bivšeg supruga. Lijena majka troši novac na bezvezno kupovanje preko TV oglasa ili se pak noćima zabavlja s prijateljicama, dok se za djecu ne brine i iskorištava ih kao radnike u domaćinstvu i oko malih poslova. Denis svojoj bivšoj supruzi ipak još jednom posudi novac, savjetuje joj da si nađe posao, no sve uzalud. U jednom trenutku Denis sazna da Nina djecu više ni ne šalje u školu nakon što su popustili s ocjenama, pa naposljetku konačno odluči uključiti Centar za socijalnu skrb kako bi zaštitio djecu od njihove majke.

Gordana i Marijan u braku su gotovo 15 godina. Neočekivano, Marijan priopći supruzi da se zaljubio i da želi razvod. Gordana je očajna - kako će sad nastaviti, kada je već 15 godina domaćica i nezaposlena majka. Isprva pronalazi stan u bliskom susjedstvu, no djeca se u njemu ne osjećaju dobro. Ljepše im je kod tate i njegove nove djevojke. Gordana se nada da neće sve izgubiti, no u trenutku kad bivši suprug na sud dostavi zahtjev za samostalno skrbništvo nad djecom, postaje bespomoćna. Na svu sreću, sud je Gordanu i Marijanu dodijelio zajedničko skrbništvo nad djecom. Brzo Gordana nalazi stan u kojem su svi sretni, usprkos razvodu.

Frizerka Jasna (37) nedavno je, zajedno s suprugom Ljubom (38) i kćeri Unom, ostvarila san o vlastitoj kući. Obitelj je sretna, iako su primorani i dalje štedjeti kako god znaju i umiju. No, idilu pokvari iznenadni posjet Jasninog oca Zdravka znanog kao Cico (60), koji je nakon 20 godina od posljednjeg susreta postao beskućnik i u velikim je dugovima. Nagli interes za kći potaknula je financijska kriza, a kad je čuo je da mu kći ima novu kuću, odlučio ju je posjetiti. Između oca i kćeri ubrzo se razvije žestoka borba oko novca. Cijeli slučaj završava i na sudu jer Cico traži da mu kći plaća socijalnu pomoć, a Jasna i Ljubo sve vrijeme žive u strahu da će izgubiti svoju novu kuću.

Zdenka (45) razvedena je žena koja se osjeća prevareno od muškaraca. No, kad postane svjesna da muškarci, pogotovo oni mlađi, fućkaju za njom jer im je privlačna, Zdenka kreće u lov. Svejedno radi li se o Siniši (25) iz teretane ili o nekim drugim muškarcima, svima je zajedničko da su mlađi od nje. Nakon što Zdenka upozna svoje sinove Damir (26) i Nenu (20) s novim dečkom, oni je proglase ludom. Nakon kratkog vremena, Zdenka se odluči udati za mlađahnog Duju (22). Sinovi je pokušavaju uvjeriti da je Duje želi iskoristiti zbog financiranja, no ona je zaslijepljena ljubavlju i uspjehom... Sinovi Damir i Nino ne odustaju od svog nauma da majci otvore oči, pa postave Duji klopku. Na svjetlo dana će isplivati svi detalji njegovog života…

Mirela (36) živi s djecom i suprugom Zoranom, profesionalnim vozačem kamiona koji je stalno na putu. Jednog dana, pred vratima se pojavi kamatar koji slučajno kaže Mireli da joj suprug nije na poslovnom putu, nego na odmoru u Španjolskoj s nekom drugom ženom, kao i da je njihov zajednički obiteljski račun prazan. Mirela brzopleto s djecom bježi kod prijateljice i pokušava pronaći posao. Ne može vjerovati da ju je suprug samo tako ostavio na cjedilu. Kad se Zoran opet pojavi, ponaša se kao da ništa nije dogodilo. Čak i djecu uspije okrenuti na svoju stranu, zbog čega Mirela ostane sasvim sama. U očaju, Mirela ogovori sastanak kod odvjetnice. Zbog izostanka s posla Mirela dobije otkaz, a i prijateljica, kod koje odsjeda, iznervirana je njenim konstantnim žaljenjem, pa ju izbaci iz stana. Hoće li Mirela naći izlaz iz ove beznadne situacije?

Franka (12) je tek nedavno promijenila školu u kojoj nailazi na nasilje od strane vršnjaka. Naime, njezina vršnjakinja i školska kolegica Mira odabrala ju je za sluškinju. Ako Franka ne ispuni poslušno sve njezine zahtjeve, Mira dovede svog starijeg brata Ozrena (15) koji ju pretuče. Franka ne zna što će, strah ju je ići u školu, a svojim roditeljima najradije ne govori o svom problemu jer se njezin otac Dubravko brzo i lako iznervira. No, s vremenom informacije ipak dospiju do njega, pa se uputi Mirinim i Ozrenovim roditeljima na vrata, gdje skoro dođe do tučnjave. Njegov pokušaj rješavanja problema rezultira samo još većim napadom na Franku od strane školske kolegice. Otac Dubravko i dalje nema mira, iz dana u dan promatra kako je njegovoj kćeri sve lošije i lošije. Zbog toga odluči uzeti pravdu u svoje ruke te odlazi porazgovarati s balavcem Ozrenom. Međutim cijela situacija još jednom eskalira…

Tomo (12) je prijavio policiji nestanak svoje majke Sanje. Nakon što je policajci nisu uspjeli pronaći, Tomov otac Marko vraća se iz Španjolske kako bi bio sa svojim sinom kojeg nije vidio još od razvoda sa Sanjom. A iznenada se pojavi i Sanja! Marko i Tomo ne vjeruju svojim očima te žele znati gdje se Sanja skrivala zadnjih nekoliko dana. No, ona samo šuti… Njezin bivši Marko odluči ostati u Hrvatskoj i brinuti se o Tomi. Hoće li njih dvojica ikada saznati zašto je Sanja nestala i što je zapravo njezin problem?

Nije rijetkost da članovi obitelji gladuju kada ostanu bez sredstava za život. Tako je i u ovoj obitelji… Majka Kristina (38), svjesna te činjenice, odlučila je krenuti u borbu protiv neimaštine. I dok se ona rukama i nogama bori da svojoj djeci osigura hranu i toplu odjeću, njezin suprug Goran (40) bezobzirno troši sav novac u automat klubovima. Hoće li se majka unatoč tome snaći i izvući obitelj iz bijede u kojoj se nalazi? 

Život piše drame, a svaki čovjek čuva barem jednu tajnu... No, neke stvari bolje je čuvati unutar svoja četiri zida.

Serija je inspirirana svakodnevnim životnim pričama koje pogađaju brojne obitelji, poput nestanka člana obitelji, upadanja u zamku nagomilanih dugova, iznenadnog kraha braka zbog supružnikove prevare, borbe za skrbništvo nad malodobnim djetetom, ovisnosti o kocki ili problema s neposlušnom djecom. Svaka epizoda u dokumentarnoj formi prati pojedinu obitelj i njezinu potresnu priču koja ih je zadesila, dok su glavni akteri i lokacije na kojima su snimane scene, stvarni, što još više doprinosi autentičnosti priča koje se uvijek nastoje zadržati unutar četiri zida.

Komentari - Reci što misliš!

     
Krv nije voda 2