InDizajn s Mirjanom Mikulec RTL 2

http://www.rtl.hr/indizajn/naslovnica/

Na programu:
Nedjelja u 15:35 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2014
Žanr:
lifestyle emisija
Voditelj:
Mirjana Mikulec
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
30
InDizajn s Mirjanom Mikulec na RTL-u 2!

Epizode

Vodimo vas u samo srce Ljubljane, u kultnu slastičarnicu Lolita koja je u samo tri godine slasticama, ali i uređenjem pridobila mnoge poklonike. Na primjeru hodnika od 7 kvadrata pokazat ćemo da se najbolji rezultati postižu kada imate mogućnost prostor urediti od nule, dok ćemo u prilogu „Uradi sam“ pokazati kako samostalno izraditi lampu od drvca za potpalu. Dolaskom proljetnih mjeseci slobodno vrijeme najviše volimo provoditi u vikendicama pa vam u ovoj epizodi nudimo nekoliko savjeta koji će vas inspirirati za osvježenje ili potpuno preuređenje kuće za odmor. Za kraj preuređujemo tinejdžersku sobu s budžetom od 2500 kn.

Dvadesetak kilometara od Ljubljane, na obali Save, smjestilo se golf igralište. Našoj ekipi otvorili su vrata i proveli nas kroz u restoran 'Evergreen' i klupski prostor za sve zaljubljenike u golf, koje su uredili poznati Slovenski arhitektonski studio AKSL. Nakon kuhinje, blagovaonice i izrade video zida, u prilogu „Stvaramo dom“ došao je red na dnevni boravak, a ako ste ljubitelj originalnih stvari i volite svaki komad namještaja personalizirati, obavezno pogledajte prilog „Uradi sam“ u kojem izrađujemo originalne vješalice. Za kraj smo malu kupaonicu staru 30 godina preuredili koristeći boje. 

U petoj epizodi emisije „InDizajn s Mirjanom Mikulec“ vodimo vas u 'Cookie Factory', slastičarnicu u zagrebačkoj Tkaličićevoj ulici, te opremamo prostoriju od 6 kvadrata kako bi je pretvorili u sobu za tinejdžerice. Za one vještih ruku koje vole sami izrađivati poklone za svoje najmilije pokazat ćemo kako izraditi dječju kuhinju, a u rubrici „Inspiracije i trendovi“, na primjeru dnevnog boravka pokazat ćemo važnost završnih detalja. U „Makeoveru“ ćemo kuhinju staru 12 godina, koja nikada nije dovršena, obnoviti i dovršiti do kraja uz nove fronte od punog drveta i nove boje. 

Kad bi arhitektura mogla biti aerodinamična, takva bi bila nova zgrada Ferrarija u Modeni. Osobitost zgrade muzeja leži i u činjenici da futurizam nove, suvremene arhitekture odlično korespondira sa starom rodnom kućom Enza Ferrarija. Upravo tamo vas vodimo u rubrici „Dizajnerski prostor“. Kako bi boravak na otvorenom bio još ugodniji pokazat ćemo vam kako opremiti terasu, dok u mladenačkoj kupaonici zid će urediti poznati zagrebački grafiter, dizajner i ilustrator Lunar. U „Makeoveru“ ćemo na primjeru gotove kupaonice pokazati kako ih bolje iskoristiti i učiniti lijepšim i funkcionalnijim.

Renomirana hrvatska dizajnerica interijera, kolumnistica dnevnih novina, vanjski suradnik specijaliziranih časopisa za uređenje interijera te autorica čak sedam knjiga o dizajnu interijera, Mirjana Mikulec 16. ožujka, u nedjelju u 9:25 sati, na RTL Televiziji se pozdravlja s dosadnom i tmurnom zimom otvarajući novu, petu sezonu emisije '"InDizajn s Mirjanom Mikulec".

U novih deset polusatnih epizoda i pet rubrika, Mirjana i njezini suradnici predstavit će nam različite životne i radne prostore koji su primjer lijepih i funkcionalnih rješenja u dizajnu interijera, pokazat će gledateljima novitete u svijetu dizajna, arhitekture i uređenja interijera, dati konkretne ideje te savjetovati kako uz minimalna financijska ulaganja osvježiti svoj životni ili radni prostor.

Među brojnim moderno uređenim uredima, lokalima i slično, Mirjana će u prilogu 'Dizajnerski prostor' zaviriti u interijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Posjetit će i poznatu slastičarnicu 'Lolita' u Ljubljani, a arhitekti AKSL studija će predstaviti svoje dosadašnje radove.  Također, ponovno će otvoriti stanove s najljepšim interijerima, ovoga puta u Istri te Zagrebu i okolici.

U prilogu 'Stvaramo dom', u kojem Mirjana i njezina ekipa opremaju prostorije od samog početka pa do kraja, obuhvatit će sve prostorije stambenog prostora, a neke od njih opremat će gotovim namještajem, dok će za pojedine izrađivati namještaj po mjeri.

Mirjanu najviše veseli što će proširiti horizonte emisije izvan granica Lijepe Naše. 'Posebno se veselim novoj sezoni jer ćemo uspjeti zaviriti u prostore  izvan granica Hrvatske. Kako imamo nove partnere u emisiji, čeka nas puno noviteta, a vesele me makeoveri jer i mene samu iznenadi što sve uspijemo napraviti s minimalnim budžetima', rekla je Mirjana o novoj sezoni.

Za one kreativne, koji najviše vole rubriku "Uradi sam", izrađivat će krevete, lampe, vješalice, police, a sve nacrte koje su osmislili Mirjanini arhitekti gledatelji će moći skinuti na facebook stranici https://hr-hr.facebook.com/INdizajnTV.

U rubrici "Inspiracije i trendovi" gledatelji će moći vidjeti kako izgleda unutrašnjost tvornice dizajnerskih pločica 14 Ora Italiana i Atlas Concorde u Modeni te kako se radi u Zaboku u tvornici ručno rađenih tepiha 'Saga Saga', a za koju su svoje tepihe dizajnirali Amarie, Saša Šekoranja, Petra Sučić Roje, Boris Ljubičić, Juraj Zigman te mnogi drugi.

U prilogu 'Makeover', uz minimalne budžete renovirat će se blagovaonice, kupaonice, kuhinje, radni prostori, a jedan od gledatelja osvojit će preuređenje jednog prostora u stanu.

.

 

Komentari - Reci što misliš!

     
InDizajn s Mirjanom Mikulec na RTL-u 2!