David Rocco: Dolce Vita RTL 2

David Rocco's Dolce vita

http://www.dolcevita.rtl.hr

Na programu:
Subotom u 14:20 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2008
Žanr:
gastronomsko-putopisna serija
Autor:
David Rocco
Redatelj:
Giorgio Bottos
Producent:
Nina, Rocco, David Rocco
Voditelj:
David Rocco
Zemlja porijekla:
Kanada/Italija
Trajanje (min):
30
David Rocco's Dolce vita

Epizode

Maslina u Italiji uživa status božanske hrane, a njezina berba i proces proizvodnje maslinovog ulja se već stoljećima smatraju jednim od najvažnijih događaja. Kako bi sudjelovali u berbi maslina, žitelji Toskane svake godine u ovom razdoblju uzimaju barem tjedan dana godišnjeg odmora. David posjećuje obiteljski posjed gospođe Faye koja se već 40 godina bavi proizvodnjom organskog maslinovog ulja.

Nadahnut ručkom iz njemu najboljeg uličnog restorana u Firenci, David će pripremiti nekoliko jednostavnih, ali 'za prste polizati' talijanskih umaka.

David kupi savršen komad goveđeg mesa od mesara koji prodaje 'robu' koju i sam uzgaja i hrani po organskom principu. David će napraviti nekoliko raznovrsnih i vrlo ukusnih okruglica od mesa, ribe, a neće zaboraviti ni vegetarijance. Naravno, uz svaku vrstu okruglica David će napraviti i posebne umake…

David priprema niz zanimljivih jela nazvanih 'sfizi' u kojima se može uživati zasebno ili u kombinaciji s ostalim talijanskim specijalitetima.

U Toskani se svake jeseni odlazi u berbu lješnjaka. David saznaje sve što trebamo znati o lješnjacima, od vrlo neobičnog načina berbe do činjenica o njihovoj hranjivosti i svestranosti u pripremi za konzumiranje.

Ima li boljeg jela za vrijeme hladnog zimskog dana od tanjura tople juhe? David će nam pokazati kako spremiti jednostavne, ali vrlo ukusne juhe uz pomoć svježeg, sezonskog povrća.

Svake jeseni toskanskim šumama odjekuju pucnjevi iz lovačkih pušaka. Stanovnici te regije već stoljećima gaje tradiciju lova na divlje svinja čije se meso smatra najcjenjenijim. David će zajedno s prijateljima lovcima doživjeti jedinstvenu lovačku pustolovinu, nakon koje će zasukati rukave i spremiti najslasnija jela od te nevjerojatne divljači.

Domaći ocat se nalazi u svakoj kuhinji, ali mu rijetki pridaju toliku pažnju kao maslinovom ulju ili vinu. David će otputovati u grad Volpaia kako bi doznao kako se pravi najukusniji ocat u Toskani. Usput će posjetiti jednu od najpoznatijih toskanskih vinarija...

David je u posljednji trenutak pozvao prijatelje da mu se pridruže u noćnom izlasku u grad. Prije nego li odu u 'noćni život', pripremit će nekoliko brzih i jednostavnih jela, ali i ostaviti nešto za one koji će se iz noćnog kluba vratiti kući gladni jer prave zabave u Firenci nikada ne završavaju prije izlaska sunca i praznog želuca.

Davidova prijateljica Sandra dolazi u grad na izložbu umjetnina. Međutim, nije svjesna da joj je prijatelj smjestio 'spoj na slijepo'. Kako bi joj smanjio nervozu, David ponudi Sandri skuhati primamljivu večeru za koju će koristiti sastojke koji zavode i škakljaju sva osjetila. David Rocco je odličan kuhar, ali i nenadmašan Kupid…

Ako ste mislili da vam treba diploma kako biste pripremili fantastično jelo za vas i vaše prijatelje, varate se!

Gastronomsko putopisni show 'David Rocco: Dolce Vita', koji od 8. rujna u 19 sati kreće na RTL2, dokazati će gledateljima upravo suprotno! Davidovi recepti klasičnih talijanskih jela su elegantni i impresivni, no zapravo vrlo jednostavni i mogu se lako i brzo pripremiti kod kuće.

Simpatični David, inače glumac i producent, rođen je u Kanadi, a kuhati je naučio odrastajući u talijanskoj obitelji u Torontu. Za sebe često kaže: 'Ja nisam nikakav kuhar, ja sam samo Talijan!' Iako skroman, njegov talent zamijetili su mnogi diljem svijeta, a njegov show emitira se u Kanadi, Indiji, Americi te mnogim drugim zemljama. Izdao je i tri kuharice, a njegovi recepti zbližavaju i najveće gurmane.

Osim što će gledatelji RTL2 uživati u dvije epizode, svake subote s neobičnim, a opet jednostavnim receptima, naučit će mnogo i o Italiji, jer David će, zajedno sa suprugom Ninom, obilaziti Firencu i Siciliju. Za gledatelje će tako istražiti talijanski način života, njihovu kulturu i kulinarske običaje, a neće nedostajati ni smijeha kada na večeru pozove prijatelje ili krene sa suprugom obilaziti lokalne trgovine.

Želite li okusiti tračak tradicionalne talijanske kuhinje s vrlo jednostavnim pristupom, ne propustite jednosatni gastronomski putopisni show 'David Rocco: Dolce Vita', svake subote, od 8. rujna u 19 sati.

Komentari - Reci što misliš!

     
David Rocco's Dolce vita