David Rocco: Dolce Vita RTL 2

David Rocco's Dolce vita

http://www.dolcevita.rtl.hr

Na programu:
Subotom u 14:20 sati

Godina:
2008
Žanr:
gastronomsko-putopisna serija
Autor:
David Rocco
Redatelj:
Giorgio Bottos
Producent:
Nina, Rocco, David Rocco
Voditelj:
David Rocco
Zemlja porijekla:
Kanada/Italija
Trajanje (min):
30
David Rocco's Dolce vita

Epizode

David kupi savršen komad goveđeg mesa od mesara koji prodaje 'robu' koju i sam uzgaja i hrani po organskom principu. David će napraviti nekoliko raznovrsnih i vrlo ukusnih okruglica od mesa, ribe, a neće zaboraviti ni vegetarijance. Naravno, uz svaku vrstu okruglica David će napraviti i posebne umake…

David priprema niz zanimljivih jela nazvanih 'sfizi' u kojima se može uživati zasebno ili u kombinaciji s ostalim talijanskim specijalitetima.

U Toskani se svake jeseni odlazi u berbu lješnjaka. David saznaje sve što trebamo znati o lješnjacima, od vrlo neobičnog načina berbe do činjenica o njihovoj hranjivosti i svestranosti u pripremi za konzumiranje.

Ima li boljeg jela za vrijeme hladnog zimskog dana od tanjura tople juhe? David će nam pokazati kako spremiti jednostavne, ali vrlo ukusne juhe uz pomoć svježeg, sezonskog povrća.

Svake jeseni toskanskim šumama odjekuju pucnjevi iz lovačkih pušaka. Stanovnici te regije već stoljećima gaje tradiciju lova na divlje svinja čije se meso smatra najcjenjenijim. David će zajedno s prijateljima lovcima doživjeti jedinstvenu lovačku pustolovinu, nakon koje će zasukati rukave i spremiti najslasnija jela od te nevjerojatne divljači.

Domaći ocat se nalazi u svakoj kuhinji, ali mu rijetki pridaju toliku pažnju kao maslinovom ulju ili vinu. David će otputovati u grad Volpaia kako bi doznao kako se pravi najukusniji ocat u Toskani. Usput će posjetiti jednu od najpoznatijih toskanskih vinarija...

Što je tjestenina bez zadivljujućeg umaka koji opija? David će nam pokazati kako postići savršen talijanski umak, od klasičnog bolonjez umaka do složenih pripravaka koji uključuju gljive i mediteranske začine. Nakon aperitiva s prijateljima uz prekrasnu rijeku Arno, David poziva cijelo društvo na večeru posvećenu umacima.

Prijateljica Paola zamoli Davida da joj pomogne u ostvarenju snova - otvaranju kulinarske škole na njezinom imanju u Toskani. Za početak, želja joj je pripraviti karakteristična jela za svaku vilu na posjedu, koja će  spajati kulinarstvo s interijerima i eksterijerima svake od njih. David se 'baca na posao', i nada se da će uz pomoć studenta fotografije proći Paolin test.

Svake jeseni David, Nina i njihovi prijatelji prirede zabavu kojom slave promjenu godišnjeg doba. Ove  godine proslavu organizira David, a izabrao je šik restoran s odličnom gastronomijom. Zato će zasukati rukave i zajedno sa šefom kuhinje obići tržnicu i kupiti nekoliko posebnih namirnica. No pronaći će vremena i za posjet frizeru...

Jesen je idealno doba za berbu gljiva. U želji da pripremi jelo s tartufima, David i njegov prijatelj Marco odlaze na festival gljiva u San Miniato, gdje će se okušati u potrazi za tartufima. Obojica se nadaju da će uspjeti pronaći savršenu gljivu za današnju večeru.

Ako ste mislili da vam treba diploma kako biste pripremili fantastično jelo za vas i vaše prijatelje, varate se!

Gastronomsko putopisni show 'David Rocco: Dolce Vita', koji od 8. rujna u 19 sati kreće na RTL2, dokazati će gledateljima upravo suprotno! Davidovi recepti klasičnih talijanskih jela su elegantni i impresivni, no zapravo vrlo jednostavni i mogu se lako i brzo pripremiti kod kuće.

Simpatični David, inače glumac i producent, rođen je u Kanadi, a kuhati je naučio odrastajući u talijanskoj obitelji u Torontu. Za sebe često kaže: 'Ja nisam nikakav kuhar, ja sam samo Talijan!' Iako skroman, njegov talent zamijetili su mnogi diljem svijeta, a njegov show emitira se u Kanadi, Indiji, Americi te mnogim drugim zemljama. Izdao je i tri kuharice, a njegovi recepti zbližavaju i najveće gurmane.

Osim što će gledatelji RTL2 uživati u dvije epizode, svake subote s neobičnim, a opet jednostavnim receptima, naučit će mnogo i o Italiji, jer David će, zajedno sa suprugom Ninom, obilaziti Firencu i Siciliju. Za gledatelje će tako istražiti talijanski način života, njihovu kulturu i kulinarske običaje, a neće nedostajati ni smijeha kada na večeru pozove prijatelje ili krene sa suprugom obilaziti lokalne trgovine.

Želite li okusiti tračak tradicionalne talijanske kuhinje s vrlo jednostavnim pristupom, ne propustite jednosatni gastronomski putopisni show 'David Rocco: Dolce Vita', svake subote, od 8. rujna u 19 sati.

Komentari - Reci što misliš!

     
David Rocco's Dolce vita