David Rocco: Dolce Vita RTL Living

David Rocco's Dolce vita

Na programu:

Ponedjeljak - petak u kasnom večernjem terminu

Pogledaj epizodu

Godina:
2008
Žanr:
gastronomsko-putopisna serija
Autor:
David Rocco
Redatelj:
Giorgio Bottos
Producent:
Nina, Rocco, David Rocco
Voditelj:
David Rocco
Zemlja porijekla:
Kanada/Italija
Trajanje (min):
30
David Rocco's Dolce vita

Epizode

Davida ne prati sreća tijekom pripreme za svečanu večer s prijateljima povodom sezone maškara! U svom prenatrpanom rasporedu jedva stigne pronaći dovoljno zanimljiv kostim, kupiti bundeve i započeti s kuhanjem, a pritom doznaje ponešto i o praznovjerju u talijanskoj kulturi.

Nina je otišla na jednodnevno putovanje u Rim pa David iskoristi dan samoće kako bi prošetao tržnicom i pronašao namirnice za svoje najdraže jelo. No prijatelj Francesco poremeti mu plan pozivom na druženje s prijateljima.

Davida i Ninu kraljevski je ugostio stari prijatelj Vicenzo Palumbo i priuštio im izlet na moru. Osim što uživaju u obilasku Amalfijske obale, opušteni trojac u potrazi je za svježim morskim plodovima. Nina i David žarko žele vidjeti poznati kanal Furore prije odlaska u Ravello s prijateljem.

Nina i David nastavljaju putovanje Amalfijskom obalom. Ubrzo susreću starog znanca, Peppea, koji će njihovu petominutnu pauzu za kavu rado pretvoriti u cjelodnevni izlet u Positano, a kasnije ih počastiti nogometnom utakmicom i neponovljivom gozbom.

Tijekom putovanja duž Amalfijske obale David upoznaje karizmatičnog Eddija Olivu koji ga kraljevski ugošćuje. David i Eddie kreću u potragu za savršenom mozzarelom i pravom napolitanskom pizzom.

Iz perspektive Kanađanina talijanskog podrijetla, David napiše iskreni novinski članak za sjeverno-američki časopis o gradu u kojem živi i u kojem se svakodnevno naslađuje nevjerojatnim delicijama.

U sred igre biljara s Marcom, David shvati da je zaboravio na svoju godišnjicu braka. Hodajući prema kući razmišlja kako iznenaditi suprugu s mnoštvom zanimljivih detalja, pa i delicijama koje Nina još nije imala prilike probati.

Nina i David iskusili su sve čari Firence kada je u pitanju umjetnost. Jedne večeri uživali su u baletu, druge u dramskoj predstavi, pa su onda plesali na podiju….. No večeras će njih dvoje posjetiti Teatre Del Sale, odnosno 'slano kazalište', poznatog vlasnika i cijenjenog chefa, Fabija Picchija, koji ujedinjuje scensku umjetnost i inovativnu gastronomiju.

Davida i njegove prijatelje nogometaše 'spraši' suparnički tim iz susjednog naselja. Svi se slažu da je uzrok poraza loša kondicija, pa zajedno odluče trenirati. Prije negoli se zaista upuste u naporne fizičke aktivnosti, David pripremi lagan i ukusan jelovnik za svoje prijatelje.

David i njegov prijatelj, fotograf Chris, žele napraviti jedinstven gurmanski vodič za Firencu. Pokazat će nam kako izabrati voće i povrće na najljepšoj tržnici u gradu, gdje naći, kako izabrati i na koji način naručiti najbolju kavu u cijeloj Italiji, te nam objasniti kako napraviti najtraženije jelo iz najboljeg restorana u gradu.

Ako ste mislili da vam treba diploma kako biste pripremili fantastično jelo za vas i vaše prijatelje, varate se! Gastronomsko putopisni show 'David Rocco: Dolce Vita' dokazat će gledateljima upravo suprotno! Davidovi recepti klasičnih talijanskih jela su elegantni i impresivni, no zapravo vrlo jednostavni i mogu se lako i brzo pripremiti kod kuće.

Simpatični David, inače glumac i producent, rođen je u Kanadi, a kuhati je naučio odrastajući u talijanskoj obitelji u Torontu. Za sebe često kaže: 'Ja nisam nikakav kuhar, ja sam samo Talijan!' Iako skroman, njegov talent zamijetili su mnogi diljem svijeta, a njegov show emitira se u Kanadi, Indiji, Americi te mnogim drugim zemljama. Izdao je i tri kuharice, a njegovi recepti zbližavaju i najveće gurmane.

Osim što će gledatelji RTL Livinga uživati u neobičnim, a opet jednostavnim receptima, naučit će mnogo i o Italiji, jer David će, zajedno sa suprugom Ninom, obilaziti Firencu i Siciliju. Za gledatelje će tako istražiti talijanski način života, njihovu kulturu i kulinarske običaje, a neće nedostajati ni smijeha kada na večeru pozove prijatelje ili krene sa suprugom obilaziti lokalne trgovine.

Želite li okusiti tračak tradicionalne talijanske kuhinje s vrlo jednostavnim pristupom, ne propustite jednosatni gastronomski putopisni show 'David Rocco: Dolce Vita', u kasno večernjem terminu!

Komentari - Reci što misliš!

     
David Rocco's Dolce vita