David Rocco: Dolce Vita RTL Living

David Rocco's Dolce vita

Na programu:

Ponedjeljak - petak u kasnom večernjem terminu

Pogledaj epizodu

Godina:
2008
Žanr:
gastronomsko-putopisna serija
Autor:
David Rocco
Redatelj:
Giorgio Bottos
Producent:
Nina, Rocco, David Rocco
Voditelj:
David Rocco
Zemlja porijekla:
Kanada/Italija
Trajanje (min):
30
David Rocco's Dolce vita

Epizode

David priprema niz zanimljivih jela nazvanih 'sfizi' u kojima se može uživati zasebno ili u kombinaciji s ostalim talijanskim specijalitetima.

U Toskani se svake jeseni odlazi u berbu lješnjaka. David saznaje sve što trebamo znati o lješnjacima, od vrlo neobičnog načina berbe do činjenica o njihovoj hranjivosti i svestranosti u pripremi za konzumiranje.

Ima li boljeg jela za vrijeme hladnog zimskog dana od tanjura tople juhe? David će nam pokazati kako spremiti jednostavne, ali vrlo ukusne juhe uz pomoć svježeg, sezonskog povrća.

Svake jeseni toskanskim šumama odjekuju pucnjevi iz lovačkih pušaka. Stanovnici te regije već stoljećima gaje tradiciju lova na divlje svinja čije se meso smatra najcjenjenijim. David će zajedno s prijateljima lovcima doživjeti jedinstvenu lovačku pustolovinu, nakon koje će zasukati rukave i spremiti najslasnija jela od te nevjerojatne divljači.

Domaći ocat se nalazi u svakoj kuhinji, ali mu rijetki pridaju toliku pažnju kao maslinovom ulju ili vinu. David će otputovati u grad Volpaia kako bi doznao kako se pravi najukusniji ocat u Toskani. Usput će posjetiti jednu od najpoznatijih toskanskih vinarija...

Ne treba vam diploma kako biste pripremili fantastično jelo. Davidovi elegantni i impresivni recepti klasičnih talijanskih jela otkrivaju tajnu, koja je u jednostavnosti pripremanja.  Max, Davidov prijatelj iz San Diega, dolazi u Firencu. Osim što će obojica provesti dan u šetnji gradom, Max će posjetiti i autentični talijanski restoran koji nudi neponovljiv gastronomski užitak. Sve govori kako će ovo biti posjet koji Max nikada neće zaboraviti.

Obzirom da će njihova prijateljica Nancy uskoro roditi dijete, Rocco i Nina bacili su se u organizaciju zabave na koju će biti pozvani svi njeni prijatelji. No, već u startu imaju problem jer jelovnik trebaju prilagoditi trudnoj prijateljici koja žudi za svim mogućim i nemogućim jelima. Zato su u pomoć pozvali Gigija, Nancynog supruga, koji će Davidu pomoći složiti zanimljiva jela, koja će istovremeno oduševiti  Nancy i prijatelje.

David je u posljednji trenutak pozvao prijatelje da mu se pridruže u noćnom izlasku u grad. Prije nego li odu u 'noćni život', pripremit će nekoliko brzih i jednostavnih jela, ali i ostaviti nešto za one koji će se iz noćnog kluba vratiti kući gladni jer prave zabave u Firenci nikada ne završavaju prije izlaska sunca i praznog želuca.

Davidova prijateljica Sandra dolazi u grad na izložbu umjetnina. Međutim, nije svjesna da joj je prijatelj smjestio 'spoj na slijepo'. Kako bi joj smanjio nervozu, David ponudi Sandri skuhati primamljivu večeru za koju će koristiti sastojke koji zavode i škakljaju sva osjetila. David Rocco je odličan kuhar, ali i nenadmašan Kupid…

Svi u Firenci obožavaju nedjelje, pogotovo ako se u gradu igra nogometna utakmica. Danas će David pripremiti nekoliko klasičnih talijanskih delicija za svoje prijatelje nogometaše prije odlaska na stadion. Kako bi njegov 'nogometni jelovnik' bio savršen, David odlazi po najbolju tjesteninu u gradu, koju će upotpuniti svježim sastojcima.

Ako ste mislili da vam treba diploma kako biste pripremili fantastično jelo za vas i vaše prijatelje, varate se! Gastronomsko putopisni show 'David Rocco: Dolce Vita' dokazat će gledateljima upravo suprotno! Davidovi recepti klasičnih talijanskih jela su elegantni i impresivni, no zapravo vrlo jednostavni i mogu se lako i brzo pripremiti kod kuće.

Simpatični David, inače glumac i producent, rođen je u Kanadi, a kuhati je naučio odrastajući u talijanskoj obitelji u Torontu. Za sebe često kaže: 'Ja nisam nikakav kuhar, ja sam samo Talijan!' Iako skroman, njegov talent zamijetili su mnogi diljem svijeta, a njegov show emitira se u Kanadi, Indiji, Americi te mnogim drugim zemljama. Izdao je i tri kuharice, a njegovi recepti zbližavaju i najveće gurmane.

Osim što će gledatelji RTL Livinga uživati u neobičnim, a opet jednostavnim receptima, naučit će mnogo i o Italiji, jer David će, zajedno sa suprugom Ninom, obilaziti Firencu i Siciliju. Za gledatelje će tako istražiti talijanski način života, njihovu kulturu i kulinarske običaje, a neće nedostajati ni smijeha kada na večeru pozove prijatelje ili krene sa suprugom obilaziti lokalne trgovine.

Želite li okusiti tračak tradicionalne talijanske kuhinje s vrlo jednostavnim pristupom, ne propustite jednosatni gastronomski putopisni show 'David Rocco: Dolce Vita', u kasno večernjem terminu!

Komentari - Reci što misliš!

     
David Rocco's Dolce vita