Tri, dva, jedan - peci! RTL

Pogledaj na Facebooku

Na programu:
Srijeda - petak u 21 sat

Pogledaj epizodu

Godina:
2014
Žanr:
kulinarski show
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
100

Epizode

Kandidati nastavljaju sa slatkim izazovima, a u današnjoj će se emisiji suočiti s pripremom lava cakea i deserta od kestena. Kao i u prijašnjim emisijama i ovoga puta će se neki kandidati prvi put susresti sa zadanim receptima, a u ocjenjivanju i savjetovanju kandidata Petri Jelenić i Zdravku Periću će pomoći Martina Bračić.

 

 

 

 

 

 

Novi tjedan donosi nove izazove u najslađi slastičarsko natjecateljski show. U današnjoj emisiji je pred kandidatima zadatak priprema tiramisua i deserta bez šećera.

Kandidati su poslu pristupili vrlo profesionalno, no ne bez poteškoća. Željka se porezala, Nataliji je nedostajalo jaje, a Violeta je žiri odlučila osvojiti tajnim sastojkom. Čiji će tiramisu više sličiti na majonezu nego desert, tko je odlučio da u borbi za najboljeg slastičara amatera nema popuštanja, čijoj slastici nedostaje karakter, a tko će završiti u dvoboju i naposljetku napustiti show?

Pred kandidatima su večeras novi izazovi – spravljanje američke pite od bundeve i slavnog francuskog quichea. Pridruženi član žirija u sljedeće dvije emisije je Mirjana Špoljar, šefica slastičarnice hotela Esplanade, trostruka državna prvakinja u slastičarstvu i slastičarska sutkinja. Unatoč savjetima, kandidati se i dalje služe neobičnim alatima u kuhinji, a neki se čak i razbacuju namirnicama. Situacija u showu je sve napetija, a u današnjoj će emisiji naučiti i vrijednu lekciju - pita mora biti pečena do kraja kako bi se mogla jesti. 

 

Večeras natjecatelje čeka izrada pithiviera – tradicionalnog francuskog kolača. Okrugla pita s grbom po sredini vrlo je nalik kraljevskom kolaču koji se poslužuje na blagdan sveta tri kralja. Neki su prvi put čuli za ovaj kolač, a neki su odlučili dodavat sastojke koji njima odgovaraju okusom.

Drugi zadatak je prženje tijesta – u slastičarstvu se mogu pržiti skoro sve vrste tijesta, a bitno je dobro pogoditi temperaturu ulja. No, jesu li svi shvatili i prihvatili savjete žirija?

 

Britanski čajni kolačići odlučili su o pobjedniku današnjeg dvoboja, a s tradicionalnom slatkom ili slanom slasticom Velike Britanije više je sreće, znanja i uspjeha imao Luka Sajc Budija. Njegova suparnica u duelu, Snježana Lamešić Doko, večeras je napustila slastičarski show.

 

 

Večerašnji slastičarski show pred preostalih sedmero kandidata stavlja pravi američki okršaj – peku se božićni keksići, poznatiji kao gingerbread i poznati američki keksi, odnosno cookies.

Gingerbread je keks za koji kažu da porijeklo vuče iz francuskog kolača koji bi se u slobodnom prijevodu na hrvatski zvao „kruh sa začinima“, objasnila je Petra Jelenić, a priča kaže da je prvi recept za tu slavnu slasticu nastao još u trećem stoljeću prije naše ere u Grčkoj. 

Američki keksić je još jedan od klasika slastičarstva, a bez obzira što se oba recepta na prvi pogled čine jednostavna, naši će se kandidati dobro pomučiti. Neki od njih nikada nisu ni jeli ni pekli ove slastice, a kako se smanjuje broj natjecatelja u studiju, tako raste napetost i neki od njih se ne libe oštro komentirati rad svojih kolega. Između koga su frcale iskre, tko će napraviti černobilske, tko etno šestinske kolačiće, a tko će završiti u dvoboju i kome će presuditi zvjezdice od cimeta? 

Najslađi slastičarski show ponovno na malim ekranima!

„Tri, dva, jedan – peci!“ se vratio se je u eter RTL Televizije! 15 recepata, 12 kandidata, 3 člana žirija, 1 pobjednik i tisuće gledatelja kojima će drugu sezonu za redom ispred malih ekrana rasti zazubice od pogleda na najslađe, najšarenije, najmaštovitije i najfinije slastice!

Popularni slastičarsko-natjecateljski show „Tri, dva, jedan – peci“, nakon vrlo uspješne prve sezone u kojoj je dvanaest sjajnih slastičara amatera prošlo kroz brojne kulinarske izazove kojima se testirala njihova vještina i kreativnost u pečenju slastica, ulazi u drugu sezonu! Za sudjelovanje u showu se prijavilo gotovo 2500 kandidata, a odabrano je njih dvanaestero. Baš kao i prošle sezone i ove će se odvažnošću i maštom u spravljanju tradicionalnih hrvatskih slastica boriti za nagradu od 50 tisuća kuna i laskavu titulu naj-slastičara amatera!

Petra Jelenić i Zdravko Perić su slastičarski magovi i eksperti koji će u drugoj sezoni popularnog showa „Tri, dva, jedan – peci!“ savjetovati, kritizirati, podučavati i odlučivati o sudbini dvanaestero slastičara amatera, dok dugu polovicu dinamičnog dua čini Zdravko Perić, chef u Le Meridien Lav hotelu u Splitu.

Njih dvoje, uz gostujuće članove žirija, odlučivat će o slastičarskoj sudbini dvanaestero kandidata, sudionika najslađeg okršaja.

U novoizgrađenom Studiju 4 Jadran filma odabrani kandidati će, na setu koji podsjeća na tvornicu čokolade Willyja Wonke, s preko tisuću cup cakeova i stotinu torti, spravljati slastice.

Ako sami niste dovoljno hrabri da se u spravljanju slastica okušate u našem studiju, svakako budite uz naše kandidate i pratite njihovu slastičarsku avanturu! Naš stručni žiri, prekrasan studio od 1000 kvadrata, futuristička režija i još mnogo toga čeka na vas! Počinjemo u srijedu 26. studenog, taman dok se ne prisjetite svog omiljenog recepta za Splitsku tortu, Lava cake, desert od kestena, čokoladni mousse, voćnu crostatu ili slani ili slatki quiche. Ovo su, pogodili ste, neke od slastica u čijem će se spravljanju natjecati naši kandidati. Do viđenja do slatkog susreta u eteru RTL Televizije!

 

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Tri, dva, jedan - peci!