Večera za 5 RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 12:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Goran Lubenjak je po zanimanju obrtnik, koji sa suprugom rado dijeli svakodnevne obaveze u kućanstvu. Kuhati je počeo kada mu je supruga bila trudna, kako bi joj pomogao. S vremenom je jako zavolio svojoj obitelji i prijateljima spravljati ukusna i zanimljiva jela. Voli eksperimentirati, pogotovo s meksičkim jelima.

Zaposlena u kadrovskoj službi kao referentica, gospođa Ljiljana Mirković velika je obožavateljica ove emisije, kojoj se trudi ne propuštati ni jednu epizodu. Kako se sama nije imala hrabrosti prijaviti, to su umjesto nje učinili njene kolege s posla. San joj je imati veliku kuhinju, nalik onima iz američkih filmova.

Školovani ugostitelj po zanimanju, hotelijersko-turistički tehničar Marko Zelić ima određenu startnu prednost nad ostalim kandidatima, jer je očito kako vrlo dobro zna što radi. Uz dobru večeru voli dobri kapljicu i zezanciju s prijateljima kojima često kuha ukusne večere. Na prijavu u emisiju ga je nagovorila zaručnica.

Kako je bila izrazito kritična prema muškom dijelu ekipe iz razloga što svojim večerama nisu ispunili njezina očekivanja, Ivana Drenški mora svoje oštre procjene opravdati vlastitim obrokom. Zaposlena je kao pomoćna radnica u kuhinji u jednome hotelu, a u emisiju se prijavila zbog zabave.

Renata Đošića Renmana glazbenoj publici ne treba podrobnije predstavljati – riječ je o jednom od osnivača hrvatske hip-hop scene, pristupačnom, realnom simpatičnom i komunikativnom čovjeku koji je cijelog tjedna stvarao dobru atmosferu. Kao gurman, najviše voli tradicionalnu kuhinju.

Ines Popović se u emisiju prijavila kako bi udovoljila svojoj djeci, koja je obožavaju, jednako kako obožavaju i maminu kuhinju. Što je to toliko sjajno u njezinoj kuhinji saznat ćemo na samom početku tjedna. Ova je ekonomistica kuhati počela prije trinaest godina, kada je počela živjeti sa suprugom.

Studentica ekonomije koja u slobodno vrijeme radi kao hostesa, vesela Ivona Šikuten kandidate neće pokušati osvojiti samo svojima vedrinom i šarmom, nego i ukusnim obrokom. Veliki je ljubitelj internacionalnih kuhinja, među kojima izdvaja kinesku i američku. Najdraži začini su joj bosiljak, kadulja i majčina dušica.

Danijela Beribak smatra da su njezini aduti jednostavnost i ležernost, uz pokoji bljesak originalnosti, te dodaje da u kulinarstvu ne pronalazi samo zabavu već i veliku strast. Udana majka dvoje djece, u kuhinji dosta voli eksperimentirati, a osim domaće kuhinje cijeni i meksičku i talijansku.

Jedno od najčešće postavljanih muških pitanja jest ono kako zadovoljiti žene. Jedini ovotjedni muški kandidat to će pokušati učiniti svojim kuhinjskim umijećem, koje je počeo razvijati na nagovor djevojke. Najdraža mu je hrana mediteranska, ali voli i meksičku kuhinju.

U ranijim fazama svoje karijere poznata pod nadimkom Super Silva, Silvija Mišanović Silva je svoje djetinjstvo provela u Tuzli s ocem i bakom, a svoju je glazbenu karijeru započela kada je imala samo 16 godina. Kako bi osvojila svoje goste, upotrijebit će sve svoje adute, pa makar to značilo da treba i zapjevati!

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija, koju gledatelji mogu pratiti svakog radnog dana u 10:10 sati na RTL2, a u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5