Večera za 5 RTL 2

Na programu:

RTL2, ponedjeljak - petak u 12:50 sati

RTL Living, ponedjeljak - nedjelja u 19:05 sati

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Mlada i komunikativna Anđelina tvrdi kako se ne smatra vrhunskom kuharicom, ali svaki dan nešto nauči. Saznajemo je li svojim izborom jelovnika uspjeti zadovoljiti ukus i očekivanja gostiju.

Iskusna domaćica Jasna za večeru je odlučila pripremiti srnetinu. Preostaje nam vidjeti jedu li svi kandidati divljač i koliko im je ukusna.

Iako Bojan, kao jedini ovotjedni kandidat, uživa u društvu žena, pred njim je prilično težak zadatak. Je li svojim izborom jela uspio pogoditi ukus dama ili su odabrani specijaliteti i način pripreme za njega ipak prevelik izazov?

Ovoga tjedna u kulinarsko nadmetanje uvodimo jedan mali novitet – svaki od kandidata imat će točno dva sata da zgotovi sva planirana jela. Belma će im vrijeme mjeriti štopericom, a mi ćemo vidjeti kako će kandidati reagirati pod pritiskom. Prva će se u novim uvjetima dokazati knjigovodstvena službenica Aleksandra Cvitković.

Bojan je poveo u ovotjednom natjecanju, a sada saznajemo može li njegova vršnjakinja Marijana bolje ugostiti kandidate.

U posljednjoj ovotjednoj emisiji dobivamo odgovor na pitanja je li posljednja ovotjedna kandidatkinja Heidi prilikom pripreme hrane eksperimentirala ili je kuhala nešto jednostavno i uobičajeno po receptu, te je li se to njezinim gostima svidjelo ili su bili puni kritika.

Dijana Domić je vedra, nasmijana i simpatičan ekonomistica i buduća mlada mama, čemu se neizmjerno veseli. Trenutno ima mnogo slobodnog vremena, koje koristi za uživanje u hobijima, među kojima je svakako i kuhanje. Njezini nećaci i obitelj kažu kako ima talenta za kuhanje, a inspiraciju dobiva u trenutku.

Simpatična gospođa Azra prije mnogo godina iz Bosne se doselila u Rijeku. Otkrivamo ima li u Azrinim jelima dašak bosanske kuhinje i kako se kandidatima svidjela njezina večera.

Dalmatinka Marija svoje je goste odlučila počastiti delicijama iz podneblja iz kojeg dolazi. Otkrivamo kako se njezina tradicionalna večera svidjela mlađim kandidatima te što o plodovima mora misli Bosanka Azra.

Vrlo elokventna, direktna, iskrena i neposredna, Romana Rajter se ovoga tjedna pokazala i iznimno smionom, jer ni jedno od jela koje će ponuditi svojim su-kandidatima nije pripremala nikada ranije! Jako je samokritična, ali i kritična, što se ne libi koristiti prilikom ocjenjivanja tuđeg kuhanja.

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5