Večera za 5 RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 12:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Ana Kuničić je po zanimanju frizerka, udana majka troje djece. Kuhati je počela tek kada je ušla u brak pa je sama otkrivala sve čari kuhanja i kreativnosti u pripremi jela. Kako njezin muž lovi ribu, na Aninom su jelovniku često morski specijaliteti, a najviše voli pripremati sarmu, hobotnicu i školjke. Njezin tajni sastojak je hvarski origano.

Novopečeni suprug Joško Tišljar najbolje se opušta uz nogomet te kuhanje u svome novouređenom stanu u Solinu. Voli pripremati riblje specijalitete jer su ukusni, jednostavni i brzi. Njegova jela uvijek ispadnu odlična, što potvrđuju prijatelji koje često poziva na degustacije. No što će o njima reći ostali ovotjedni kandidati?

Od Marine Delić, koja je zaposlena kao ugostiteljska radnica u hotelskoj kuhinji, s pravom očekujemo ukusne obroke. Kuha svaki dan, a najviše voli spravljati tjesteninu i razne umake. U kuhinji često eksperimentira te svaki recept izmjeni i prilagodi svome stilu. Pobjeda joj nije bitna, u emisiju se prijavila iz čiste znatiželje.

Splitski ciklus kuhinjskih specijaliteta otvorit će Valerija Grubišić iz obližnje Kaštel Gomilice, udana majka dviju kćeri te voditeljica poslovnice za firmu koja se bavi distribucijom stomatološke opreme. U kuhinji jako voli eksperimentirati i vrlo je kreativna. Osim hrvatske, voli još talijansku i francusku te neke kontinentalne specijalitete.

Iako dolazi iz dubrovačkoga kraja, Dubravko Mage već neko vrijeme živi s djevojkom u Splitu, gdje radi kao recepcionar u wellness centru. Kuhanje je zavolio još u ranoj mladosti gledajući roditelje kako pripravljaju razne specijalitete. Ljubitelj je laganije prehrane, a inspiraciju crpi od sastojaka koje pronađe u hladnjaku.

Profesionalna pjevačica Martina Vrbos pjevanjem se počela baviti još kao dijete, a njezin su talent prve opazile članice skupine Putokazi kojima se pridružila s 13 godina. Što se kuhanja tiče, Martina se drži stare izreke da se žena kuhače prima tek kada se uda. Sarmu jednako voli pripremati i jesti.

Ella Vukelić, odvjetnica iz Zagreba, za sebe često kaže kako je došla s neke druge planete. Kao ptica selica, već dugi niz godina s toplim vremenom odlazi u Indiju koju smatra drugim domom. Vegetarijanka je već 15 godina, ali ne zazire od morske hrane. U njenom životu vodilja je ljubav, kao i u njezinom kuhanju.

Ljubav prema kuhanju Domagoj Pračić je otkrio još kao dječak, gledajući mamu u kuhinji. Najviše voli u tradicionalna jela ubaciti dašak novih začina, a osima domaće hrane jako voli i tajlandsku. Od svojih protukandidata očekuje komunikativnost i ne pretjeranu kritičnost. Za sebe kaže kako je kućni tip.

Drugi ovotjedni muškarac je ekonomist Tomislav Beroš iz Zagreba, ujedno i kolekcionar i trgovac umjetninama. To mu nije samo hobi, naglašava, nego i drugo zanimanje. Njegova kulinarska tajna jest ulaganje estetikama svih ljudskih čula, tako da se od njega zaista mnogo očekuje.

Savjetnica za prodaju Višnjica Vučko tvrdi kako nikada nije učila kuhati, nego joj je inspiracija došla sama od sebe. Iako svaki dan kuha, nije ona ta koja odlučuje što, nego joj ukućani daju ideje. Najviše voli jesti jela s roštilja, a još više kada se njoj i suprugu na ručku pridruže prijatelji.

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija, koju gledatelji mogu pratiti svakog radnog dana u 10:10 sati na RTL2, a u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5