Večera za 5 RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 10:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Današnja domaćica je Martina, iznimno brbljava i glasna studentica ekonomije iz Splita, majka dvoje djece. Smatra da umijeće kuhanja nije talent, već praksa i iskustvo, ali i ljubav prema kuhanju, koje ona ima napretek. Ponekad voli eksperimentirati u kuhinji, ali više drži do klasičnih jela. Smatra da bi svaki kandidat u emisiji „Večera za 5“ trebao pripremiti neko „ziheraško“ jelo koje je već puno puta pripremao i u čemu je stvarno vičan i siguran.

Zadnji je dan ovotjednog druženja sa zabavnim Splićanima, a svoje umijeće u kuhinji pokazat će domaćica Jelica. Vesela, pričljiva, šaljiva i veoma društvena, Jelica dolazi iz velike obitelji, a bavi se ugostiteljstvom već deset godina. Pobjeda joj nije previše bitna jer smatra da ne može svima ugoditi te da će se zasigurno naći netko kome se njena kuhinja neće svidjeti.

Lorin, Emilia, Iva, Suzana i Blanka petorka je iz Rijeke koja će kuhati ovaj tjedan. Lorin, jedini ovotjedni muški kandidat, probit će led i prvi ugostiti djevojke u svom domu. Brodograđevni tehničar obožava kuhati za sebe i drage ljude iz svoje okoline. Lorin rijetko slijedi originalnu recepturu nekog jela i voli ih dorađivati po svom ukusu. U zadnje vrijeme privlači ga začinjena hrana, pogotovo jela kojima su chilli papričice glavni sastojak.

Riječki tjedan nastavlja Emilija. Obzirom da je porijeklom Talijanka, najčešće kuha mediteranska jela i u njihovo spravljanje ulaže puno truda i ljubavi. Za predjelo je odabrala zanimljivu kombinaciju morskih plodova, povrća i začinskog bilja te joj dala naziv „Morski dari na zlatnom kušinu“, dok je za glavno jelo odlučila spremiti „Primorski brudet sa dondolaškom palentom“.

Samouvjerena Iva odlučila je svoju večeru pripremiti u stanu prijateljice. Za početak, modna stilistica će svoje goste osvježiti gustom juhom od povrća maštovitog naziva „Mali zeleni u juhu-juhici“. Za glavno jelo pripremila je junetinu na meksički način, dok je za desert složila pravo iznenađenje – palačinke s tiramisu kremom.

Današnja domaćica je Suzana, simpatična mlada majka troje djece koja se prijavila kako bi isprobala nešto novo, upoznala nove ljude i nakratko se odmorila od brojnih svakodnevnih   obveza. Iako vjeruje da dobro kuha i da ima dovoljno iskustva, Suzana je pomno smišljala jelovnik za svoju večeru – „Jastučići iznenađenja“ kao predjelo, „Šumsko-mesni maxi mix“ kao glavno jelo i Crno-bijela rum-bomba“ za desert.

Mirena, dizajnerica interijera i vlasnica privatne tvrtke, otvorit će ovotjedno natjecanje novih kandidata iz Zagreba. Kako i sama kaže, prijavila se jer je gledajući emisiju stalno kritizirala kandidate pa sad želi pokazati što ona zna i umije u kuhinji. Za predjelo je odabrala kozice s pršutom i mozzarellom, a za glavno jelo spravit će „Sašin ombolo“, ukusnu kombinaciju svinjećeg i junećeg mesa u umaku od kopra.

Drugog dana kuhat će nam Ivan, koji dolazi iz Odranskog Obreža, malog pitomog mjestašca kraj Zagreba, gdje živi sa suprugom i 16-mjesečnim sinom. Ivan je prava umjetnička duša koja pjeva i pleše, a kuhanje mu je oduvijek bila druga strast u životu. Svoje goste će pokušati zadiviti svojim kulinarskim umijećem tako što će za današnju večeru pripremiti „turopoljsko-dalmatinski mix“ za glavno jelo, te slatko-kiseli desert.

Nakon Ivanovog preuzimanja vodstva, danas kuha drugi muški kandidat, Antonio. On zapravo i ne zna kuhati, ali se nada da će mu mladenački šarm i lijepo upakirana večer pomoći da osvoji što više bodova. Najviše voli kuhati mesna jela s prilozima i umacima, a nikako ne voli ribu zbog kostiju. Osim mesnog glavnog jela, Antonio će pripremiti i zanimljivu juhu kao predjelo te finu štrudlu od jabuka i višanja za desert.

Današnja domaćica je Sara, mlada, svestrana i ambiciozna studentica prve godine Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Kako baš i nije bila zadovoljna jelima svojih kolega, Sara je pomno kreirala svoj jelovnik ne bi li oduševila goste nečim novim. Tako je izabrala ribu za predjelo i glavno jelo te „Super tortu od malina“ za desert.

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija, koju gledatelji mogu pratiti svakog radnog dana u 10:10 sati na RTL2, a u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5