Večera za 5 RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 12:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Osječanka Andrea već pet godina živi u Zagrebu sa suprugom i 11-mjesečnim sinom, a u emisiju se prijavila zato što se prvenstveno želi dobro zabaviti, malo se maknuti iz kuće i upoznati nove ljude. Andrea će svoje goste probati oboriti s nogu slavonskom kuhinjom. No hoće li joj to poći za rukom?

Zadnji je dan veselog kulinarskog tjedna i red je došao na Robina da uz pomoć svoje francuske pite, rolane teletine i riže s majonezom pokuša izmamiti osmjeh na lice svojih gostiju kako bi mu podarili pobjedničke ocjene. Hoće li dobiti više bodova od šarmantnog Bojana?

Nene Pavinčića gledatelji RTL Televizije zasigurno se sjećaju po vođenju kviza „Veto“, a sada ćemo vidjeti kako se snalazi u kuhinji. Trenutno je Neno direktor marketinga Domaćeg radija Rijeka, a djevojka mu je poznata operna pjevačica Antonela Malis, koja je već sudjelovala u „Večeri za 5“.

Nasmijana i vrlo elokventna studentica hotelijersko-turističkog menadžmenta, Darija Peić dolazi iz Belišća. Zbog fakultetskih obaveza kuha samo dvaput tjedno, ali kada ode kući u Belišće to obilno nadoknadi svakodnevnim kuhanjem. Kaže da nije ni najmanje izbirljiva što se tiče prehrane.

Darijin fakultetski kolega Goran Dlab je najviše o kuhanju naučio od svoje bake Slavonke, pa su njegovi specijaliteti spoj kopna i mora. Jedan je od rijetkih kandidata kojemu je hrana važnija od atmosfere na večeri ili druženja. Najviše voli pripremati, a i jesti, razne tjestenine i meso.

Simpatični stolar Vedran zaposlen je u privatnoj stolariji u Opatiji, oženjen je, ali još nema djece. U emisiju se prijavio isključivo zbog zabave i upoznavanja novih ljudi, a ne zbog moguće pobjede i nagrade. U kuhinji jako voli eksperimentirati, a aranžman jela pri serviranju i dekoracije su mu važni ovisno o raspoloženju – nekada više, drugi put manje.

Ugostiteljica Gordana Hajtić govori nekoliko jezika, a ni njeno kuhanje nije ništa manje rječito i uzbudljivo. Zanimljivost iz njene biografije jest ona da često nastupa na nogometnim utakmicama. Kuhati je naučila od mame, još u djetinjstvu, a inspiraciju dobiva kada negdje pronađe kakav zanimljiv recept.

Prva kuharica od ovotjednih pet kandidatkinja jest mlada mama Ivana Jušić, hotelijersko-turistička tehničarka iz Matulja, zaposlena u vlastitoj tvrtki koja se bavi turizmom i završnim radovima u graditeljstvu. Najviše voli kuhati tradicionalna jela, a osim hrvatske voli još i talijansku i mađarsku kuhinju.

Simpatična i otvorena Kristina Biondić sa suprugom i dvije kćeri živi u Viškovu pokraj Rijeke, u kući u kojoj se, kako sama priznaje, uvijek lako nađe razlog za feštu. Kako joj je suprug lovac, na njenom se kuhinjskom stolu često nađe veprovina ili srnetina, a njezin je najbolji specijalitet srneći gulaš.

Leonora Surian poznata je riječka glumica i pjevačica, koja je svoju profesionalnu izgradnju započela na glasovitoj rimskoj akademiji Silvio D'Amico. Odmah na startu je iskreno priznala kako sumnja da se svojim kulinarskim vještinama može mjeriti s ostalim djevojkama, ali u njeno gostoprimstvo nitko ne sumnja.

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija, koju gledatelji mogu pratiti svakog radnog dana u 10:10 sati na RTL2, a u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5