Večera za 5 RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 12:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Ines Popović se u emisiju prijavila kako bi udovoljila svojoj djeci, koja je obožavaju, jednako kako obožavaju i maminu kuhinju. Što je to toliko sjajno u njezinoj kuhinji saznat ćemo na samom početku tjedna. Ova je ekonomistica kuhati počela prije trinaest godina, kada je počela živjeti sa suprugom.

Studentica ekonomije koja u slobodno vrijeme radi kao hostesa, vesela Ivona Šikuten kandidate neće pokušati osvojiti samo svojima vedrinom i šarmom, nego i ukusnim obrokom. Veliki je ljubitelj internacionalnih kuhinja, među kojima izdvaja kinesku i američku. Najdraži začini su joj bosiljak, kadulja i majčina dušica.

Danijela Beribak smatra da su njezini aduti jednostavnost i ležernost, uz pokoji bljesak originalnosti, te dodaje da u kulinarstvu ne pronalazi samo zabavu već i veliku strast. Udana majka dvoje djece, u kuhinji dosta voli eksperimentirati, a osim domaće kuhinje cijeni i meksičku i talijansku.

Jedno od najčešće postavljanih muških pitanja jest ono kako zadovoljiti žene. Jedini ovotjedni muški kandidat to će pokušati učiniti svojim kuhinjskim umijećem, koje je počeo razvijati na nagovor djevojke. Najdraža mu je hrana mediteranska, ali voli i meksičku kuhinju.

U ranijim fazama svoje karijere poznata pod nadimkom Super Silva, Silvija Mišanović Silva je svoje djetinjstvo provela u Tuzli s ocem i bakom, a svoju je glazbenu karijeru započela kada je imala samo 16 godina. Kako bi osvojila svoje goste, upotrijebit će sve svoje adute, pa makar to značilo da treba i zapjevati!

Lana Gugić je 29-godišnja majka triju kćeri – kako kaže, po zanimanju je samo mama, jer je zadnjih sedam godina posvećena isključivo svojim prekrasnim curama! Neprestano brinući o djeci uvježbala se u svim kućanskim zadacima, a misli da joj od svega najbolje ide kuhanje.

Nataša Hohnjec je jedina vegetarijanka u ovome tjednu, ali joj pripremanje jela od mesa ne predstavlja nikakav problem. Za sebe kaže kako je tiha i povučena, a kulinarske je vještine stekla kuhajući za svoju veliku obitelj. U emisiju se prijavila zbog zabave, zato što voli isprobavati nove recepte i upoznavati nove ljude.

Varaždinski dio tjedna je gotov i sada su na redu Međimurci. Prva nam kuha Ivana Vresk, koja je u ovim teškim recesijskim vremenima ostala bez posla, ali zbog toga ima više vremena za svoje velike ljubavi – pjevanje i kuhanje! Kao članica zbora Josip Vrhovski proputovala je pola Europe i osvojila brojne nagrade.

Prvi muškarac u ovome tjednu, Antun Kolac, u „Večeri za 5“ je dosad pobijedio već dva puta. Hoće li mu kulinarska sreća biti naklonjena i treći put? Antuna je kuhanje oduvijek zanimalo, zbog čega se i bio odlučio na učenje. Voli isprobati svaki recept koji mu dođe pod ruku, a nerijetko doda i neku svoju namirnicu, koja nije u receptu.

Posljednji ovotjedni kuhar svakako jest pjevača zvijezda, ali hoće li postati i kulinarska? Svi znamo kako Bojan Jambrošić, pobjednik prve sezone showa „Hrvatska traži zvijezdu“, prelijepo pjeva, no po Međimurju se šuška kako je ovaj šarmantni 24-godišnjak i jednako vrstan kuhar.

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija, koju gledatelji mogu pratiti svakog radnog dana u 10:10 sati na RTL2, a u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5