Galileo - nove epizode RTL

Na programu:

Subota - nedjelja u 19:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2015
Žanr:
zabavna/ obrazovna emisija
Voditelj:
Nino Štambuk, Goran Fistanić
Trajanje (min):
45

Epizode

U današnjoj emisiji saznajte kako da ionako skupe hitne intervencije ne postanu skuplje nego što bi trebale biti, tko će pobijediti u natjecanju triju država u kuhanju najboljeg variva te kako Njujorčani rješavaju noćnu moru svakog vozača – parkiranje.

 

U novoj epizodi otkrivamo sve mitove o političarima te kako njemačke političare štite njihovi zakoni, pratili smo nasljednika jednog kanadskog rudnika zlata u njegovoj potrazi za tom dragocjenom rudom te saznali kakva je to prozirna riba.

U današnjoj emisiji gledatelji Galilea će vidjeti kako bivši ovisnici od vinskih bačvi proizvode vrhunski dizajnerski namještaj, u kojem selu na svijetu vladaju zmije te kako liječnici operativnim putem spašavaju još nerođenu djecu.

Koja je životinja poznata po nadimku „bijelo zlato“ gledatelji će saznati u današnjoj epizodi Galilea kao i kako vrlo zahtjevnim milijunašima prodati kuću te kojim se trikovima služe proizvođači prehrambenih proizvoda kako bi nas namamili da kupimo baš njihov proizvod.

 

U današnjoj emisiji saznajte koja tri kemijska spoja još dan-danas fasciniraju kemičare i fizičare. Po čemu su poznate i omražene nizozemske rajčice. Što znače razna upozorenja koja viđamo na postajama za točenje goriva i kakve podle ucjenjivačke zamke vrebaju na društvenim mrežama.

U današnjoj emisiji vodimo vas u Aziju i otkrivamo kakvog sve, nama još nepoznatog, voća ima na njihovim tržnicama. Je li zdravije jesti povrće i voće s korom ili bez kore i koji je stroj kralj gradilišta.

U novoj epizodi saznajte sve o stresu, otkrijte kako je živjeti u gradu najviše zagađenom smogom, ali i kako izgledaju neki od najluksuznijih njemačkih stanova.

Vodimo vas u posjetu prekrasnim i mističnim ledenim dvorcima, otkrivamo naprave kojima možete smanjiti troškove u kućanstvu i posjećujemo škole diljem svijeta te otkrivamo sve što vas je ikad zanimalo o inteligenciji.

Učimo i zabavljamo se u novim nastavcima "Galilea"!

Zabavno-poučna emisija „Galileo“, koja nas zabavlja i uči već dvije godine, kreće s novom sezonom nastavljajući nas informirati na svoj originalan, zabavno-obrazovni pristup znanstvenim činjenicama i svijetu oko nas.

Nezamjenjivi dvojac, Nino Štambuk i Goran Fistanić u jesenskoj shemi ponovno će se naći u voditeljskim ulogama i predstavljati nam mnoge raznolike teme. Većini, koja se upravo vratila s godišnjeg odmora, radna rutina polako postaje dio svakodnevice, no kada radite iznad 100 metara, kao što to čine ovi „šljakeri“, u jednom o naših novih priloga, radni dan nikada se ne pretvara u rutinu.  Doznat ćemo kako izgleda dan radnika na građevinskoj skeli. Ovo zanimanje nekada je bilo jedno od najopasnijih na svijetu. Nekada radnici nisu bili osigurani zaštitnim pojasevima pa je gradeći prve nebodera, recimo u New Yorku, na gradilištu stotinu radnika znalo izgubiti život. Jedan od novih priloga donosi priču o zamjenskoj majci, majmunici, koja se brine o malom tigru, a istog dana pozabavit ćemo se i temom kojom se obično bave kolege iz „RTL Hotspota“ -  a to su gadgeti.  Koji su ovog ljeta bili pravi hit, a koji ne?

Vodimo vas i u Argentinu, u kojoj živi više potomaka europskih naroda nego u bilo kojoj drugoj zemlji Južne Amerike. Poput Hrvata, Argentinci vole roštilj, vole zabušavati kada mogu, a čak imaju šatrovački jezik, kao što ima i Zagreb. U jednoj od novih reportaža ponovno ćemo se vratiti na neboder i doznati kako građevinari i projektanti osiguravaju da visoke građevine budu sigurne za život, a otići ćemo i u Indiju pronaći svetog čovjeka koji, navodno, desnu ruku drži u zraku već skoro četiri desetljeća!

Nemojte propustiti nove nastavke vikendom od 19:10 sati, u emisiji koja nas istovremeno uči i zabavlja, a često izazove i čuđenje! 

 

 

 

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Galileo