Galileo RTL

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 17:10 sati, subota - nedjelja u 19:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2013
Žanr:
zabavna/ obrazovna emisija
Voditelj:
Nino Štambuk, Goran Fistanić
Trajanje (min):
45
Galileo

Epizode

U novoj emisiji prihvatit ćemo se novog eksperimenta te doznati može li se čovjek osloboditi iz lijesa ispod tone zemlje. Više saznajemo o “kritičnoj masi” koja donosi društvene promjene, a bit će otkrivene i neke tajne o kobasicama, kao na primjer koje imaju manje masti i zdravije su od ostalih.

Doznajte više o izumima koji su promijenili svijet.

„Big Brother“ je reality show koji je rušio sve rekorde gledanosti.  Svi su ga gledali, ali nisu željeli da drugi znaju. Jedan od razloga je voajerizam, za koji smo naučeni da je loš, ali u kojem većina  ljudi itekako uživa. Što je zapravo voajerizam i zašto mu se tako teško oduprijeti? Također vas vodimo na parišku tržnicu, najveću na svijetu.

 

U današnjoj emisiji traperice ćemo izložiti ekstremnom testiranju. Koliko su doista izdržljive? Otputovat ćemo u Japan isprobati jedno neobično pivo – pivo sa smrznutom pjenom. Doznat ćemo više o kakvom se pivu zaista radi. Odlazimo u Kinu i penjemo se najstrmijim stepenicama na svijetu.

U novom izdanju emisije vodimo vas u Njemačku, u jednu od najvećih autopraonica na svijetu. Odlazimo na put oko svijeta i istražujemo kakve autoškole postoje i po čemu se razlikuju. Zamislite da morate položiti vozački ispit u nekoj egzotičnoj zemlji u kojoj se piše drugačijim pismom te se koriste neki čudni znakovi u vožnji. U novom prilogu doznajemo podrijetlo juhe s rezancima.

Trgovine rabljenom robom nisu nikakva novost, no jeste li čuli za trgovinu rabljenog građevinskog materijala? Slomljene najdraže naočale za sunce zaista su tužan prizor. No postoje li naočale koje se ne mogu slomiti? U modernom svijetu stalno nas se nadzire  i snima kamerama na javim mjestima s obrazloženjem da se radi o sigurnosnim mjerama. Javnost protestira smatrajući da se radi o zadiranju u privatnost, no može li nam dobrovoljno otkrivanje osobnih podataka možda i pomoći?

Uređenje stana jako je skupo pa ćemo vas u današnjoj emisiji naučiti kako sami možete napraviti moderan namještaj. Doznat ćemo je li moguće prevariti osiguravajuće društvo te kako se ona štite od onih koji imaju takve namjere. Vodimo vas na neka od najpoželjnijih radnih mjesta u kalifornijsku Silicijsku dolinu. U zadnjem prilogu doznajemo otkuda dolazi izraz „buba u uhu“.

Znate li što skrivaju oznake  E133, E127- otkrivamo bojila hrane! Doznajemo kako je nastao plastelin, jedno od najdražih dječjih sredstava kreativnog izražavanja. Troškovi života rastu, a mi vam otkrivamo pet jednostavnih i iznenađujućih načina uštede električne i toplinske energije. Za kraj vas vodimo u Japan i učimo više o vještini  – hrvanju.

Svugdje u svijetu, pa tako i kod nas, postoje dućani u kojima se stvari prodaju za 1 euro. Otkrijmo zajedno o čemu je riječ i zašto su artikli tako jeftini. Otkrit ćemo i jedno posebno i neobično plovilo te na kraju otići u Japan, gdje se pauci treniraju za borbe – zovu ih pauci samuraji!

Oko sigurnosti surfanja internetom vodi se mnoštvo polemika. Krađe osobnih podataka su česte, a od hakera se vrlo teško zaštititi.  Doznali smo što se može učiniti kako bi naše razgledavanje svjetske mreže postalo što sigurnije. Upoznali smo i Amerikanca koji tvrdi da već pet godina ne jede ništa osim mesa te da takva prehrana čini dobro njegovom tijelu. Za kraj, upoznat ćemo automat za molitvu i doznati kako funkcionira.

Prvi prilog vodi nas na Tajvan, gdje se upoznajemo s neobičnom nacijom. Doznajemo više o Taai taai hrani, koja nema veze s Tajvanom. Moderni domovi sve više su automatizirani – od roleta na daljinsko upravljanje do kuhinje koja sama kuha – vodimo vas u dom budućnosti. Za kraj, organiziramo tulum i pokazujemo na što se sve treba paziti na partiju!

Učimo i zabavljamo se u novim nastavcima "Galilea"!

Zabavno-poučna emisija „Galileo“, koja nas zabavlja i uči već dvije godine, kreće s novom sezonom nastavljajući nas informirati na svoj originalan, zabavno-obrazovni pristup znanstvenim činjenicama i svijetu oko nas. Iduću subotu i nedjelju, 24. i 25. kolovoza u 19:10 sati rezervirajte vrijeme za nove nastavke „Galilea“!

 Nezamjenjivi dvojac, Nino Štambuk i Goran Fistanić u jesenskoj shemi ponovno će se naći u voditeljskim ulogama i predstavljati nam mnoge raznolike teme. Većini, koja se upravo vratila s godišnjeg odmora, radna rutina polako postaje dio svakodnevice, no kada radite iznad 100 metara, kao što to čine ovi „šljakeri“, u jednom o naših novih priloga, radni dan nikada se ne pretvara u rutinu.  Doznat ćemo kako izgleda dan radnika na građevinskoj skeli. Ovo zanimanje nekada je bilo jedno od najopasnijih na svijetu. Nekada radnici nisu bili osigurani zaštitnim pojasevima pa je gradeći prve nebodera, recimo u New Yorku, na gradilištu stotinu radnika znalo izgubiti život. Jedan od novih priloga donosi priču o zamjenskoj majci, majmunici, koja se brine o malom tigru, a istog dana pozabavit ćemo se i temom kojom se obično bave kolege iz „RTL Hotspota“ -  a to su gadgeti.  Koji su ovog ljeta bili pravi hit, a koji ne?

Vodimo vas i u Argentinu, u kojoj živi više potomaka europskih naroda nego u bilo kojoj drugoj zemlji Južne Amerike. Poput Hrvata, Argentinci vole roštilj, vole zabušavati kada mogu, a čak imaju šatrovački jezik, kao što ima i Zagreb. U jednoj od novih reportaža ponovno ćemo se vratiti na neboder i doznati kako građevinari i projektanti osiguravaju da visoke građevine budu sigurne za život, a otići ćemo i u Indiju pronaći svetog čovjeka koji, navodno, desnu ruku drži u zraku već skoro četiri desetljeća!

Nemojte propustiti nove nastavke već ovog vikenda od 19:10 sati, u emisiji koja nas istovremeno uči i zabavlja, a često izazove i čuđenje! 

 

 

 

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Galileo