Galileo RTL

Na programu:
Subota - nedjelja u 19:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2014
Žanr:
zabavna/ obrazovna emisija
Voditelj:
Nino Štambuk, Goran Fistanić
Trajanje (min):
45
Galileo

Epizode

Upoznajemo akrobate koji svakodnevno riskiraju živote hodajući po užetu. Uspinju se na nevjerojatne visine kako bi testirali svoje sposobnosti i naše živce. Susrest ćemo se s europskim biciklistom na užetu i doznati što ga privlači vratolomijama. Sardine su oduvijek pučka riba, pogotovo ona u konzervi. No doznajte kako ona, ako se specijalno zapakira i pripremi, postaje luksuzni proizvod. Sushi je sve popularnije jelo i u našim krajevima, a mi ćemo pogledati kako ova prepoznatljivo servirana hrana može postati čak umjetnost.

Ususret Svjetskom nogometnom prvenstvu specijalno izdanje „Galilea“ posvećeno je nogometu i zemlji u kojoj se odigrava najveći sportski događaj godine! Sportaši danas postižu zadivljujuće rezultate, no kako bi funkcionirali kada bismo im odjenuli opremu koja se koristila prije sto godina? Doznat ćemo sve o pokalu koji prima najbolja momčad prvenstva te gdje i kako se proizvode lopte kojima će igrati nacionalne momčadi. Za kraj, vodimo vas u Brazil, idemo doznati koji su sastojci nacionalnog koktela caipirinhe, kako bismo ga mogli spraviti i navijati za našu momčad!

Obilazimo svijet u potrazi za najluđim zanimanjima. Odlazimo u Amsterdam, New York, Las Vegas te otkrivamo načine poslovanja profesionalnog kradljivca bicikla, animatora psa i lovca na glave. Upoznajmo i osobu koja toliko voli jedan par tenisica da je odlučila obići pola svijeta kako bi otkrila koliko vjerna kopija se može proizvesti. Za kraj odlazimo u Indiju, u kojoj doznajemo kako se prave torbe od smeća.

Vodimo vas iza kulisa sve popularnijih restorana smještenih u trgovačkim centrima. Njihova kvaliteta više nije upitna jer se u Njemačkoj tri trgovačke kuće i njeni restorani nalaze na popisu dvadeset najvećih gastronomskih lanaca. Sve češće nas iznenađuju snažne oluje, a koliki udar čovjek zatečen usred takvog nevremena može izdržati, doznajemo u jednom od naših priloga.

U današnjoj emisiji saznajte kako ionako skupe hitne intervencije, ne bi postale skuplje nego što bi trebale biti, tko će pobijediti u natjecanju triju država u kuhanju najboljeg variva te kako njujorčani rješavaju noćnu moru svakog vozača – parkiranje.

U novoj epizodi otkrivamo sve mitove o političarima te kako njemačke političare štite njihovi zakoni, pratili smo nasljednika jednog kanadskog rudnika zlata u njegovoj potrazi za tom dragocjenom rudom te saznali kakva je to prozirna riba.

Učimo i zabavljamo se u novim nastavcima "Galilea"!

Zabavno-poučna emisija „Galileo“, koja nas zabavlja i uči već dvije godine, kreće s novom sezonom nastavljajući nas informirati na svoj originalan, zabavno-obrazovni pristup znanstvenim činjenicama i svijetu oko nas.

Nezamjenjivi dvojac, Nino Štambuk i Goran Fistanić u jesenskoj shemi ponovno će se naći u voditeljskim ulogama i predstavljati nam mnoge raznolike teme. Većini, koja se upravo vratila s godišnjeg odmora, radna rutina polako postaje dio svakodnevice, no kada radite iznad 100 metara, kao što to čine ovi „šljakeri“, u jednom o naših novih priloga, radni dan nikada se ne pretvara u rutinu.  Doznat ćemo kako izgleda dan radnika na građevinskoj skeli. Ovo zanimanje nekada je bilo jedno od najopasnijih na svijetu. Nekada radnici nisu bili osigurani zaštitnim pojasevima pa je gradeći prve nebodera, recimo u New Yorku, na gradilištu stotinu radnika znalo izgubiti život. Jedan od novih priloga donosi priču o zamjenskoj majci, majmunici, koja se brine o malom tigru, a istog dana pozabavit ćemo se i temom kojom se obično bave kolege iz „RTL Hotspota“ -  a to su gadgeti.  Koji su ovog ljeta bili pravi hit, a koji ne?

Vodimo vas i u Argentinu, u kojoj živi više potomaka europskih naroda nego u bilo kojoj drugoj zemlji Južne Amerike. Poput Hrvata, Argentinci vole roštilj, vole zabušavati kada mogu, a čak imaju šatrovački jezik, kao što ima i Zagreb. U jednoj od novih reportaža ponovno ćemo se vratiti na neboder i doznati kako građevinari i projektanti osiguravaju da visoke građevine budu sigurne za život, a otići ćemo i u Indiju pronaći svetog čovjeka koji, navodno, desnu ruku drži u zraku već skoro četiri desetljeća!

Nemojte propustiti nove nastavke subotom od 19:10 sati, u emisiji koja nas istovremeno uči i zabavlja, a često izazove i čuđenje! 

 

 

 

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Galileo