Galileo - nove epizode RTL

Na programu:

Subota - nedjelja u 19:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2015
Žanr:
zabavna/ obrazovna emisija
Voditelj:
Nino Štambuk, Goran Fistanić
Trajanje (min):
45

Epizode

U današnjoj emisiji vodimo vas u Aziju i otkrivamo kakvog sve, nama još nepoznatog, voća ima na njihovim tržnicama. Je li zdravije jesti povrće i voće s korom ili bez kore i koji je stroj kralj gradilišta.

U novoj epizodi saznajte sve o stresu, otkrijte kako je živjeti u gradu najviše zagađenom smogom, ali i kako izgledaju neki od najluksuznijih njemačkih stanova.

Vodimo vas u posjetu prekrasnim i mističnim ledenim dvorcima, otkrivamo naprave kojima možete smanjiti troškove u kućanstvu i posjećujemo škole diljem svijeta te otkrivamo sve što vas je ikad zanimalo o inteligenciji.

Već na sami spomen mjeseca listopada, odnosno oktobra, Nijemci počinju nazdravljati i to, naravno, pivom. Svake godine krajem rujna u Munchenu se počinje održavati najveći festival piva na svijetu. U tih nekoliko tjedana tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta popiju ogromne količine piva i pojedu isto tako obilne količine hrane. A ugostitelji će se pritom svojski potruditi da popijete i pojedete i preko svojih granica. U novoj epizodi Galilea pogledajte što se događa iza kulisa Okoberfesta kao i koji su neki od svjetskih pandana ovom najpoznatijem gastro-zabavnom festivalu, ali i kako se grade montažne kuće te po čemu su toliko poznate njemačke kobasice.

Mianmar je u zadnje vrijeme postala jedna od najomiljenijih azijskih destinacija. Ta se država prije nekoliko godina otvorila zapadu i postala demokratska. No što se točno događa u državi nakon što nastupi demokracija? Galileov reporter odlučio je otputovati u Mianmar i istražiti što se točno promijenilo. Također, one koje zanima kako pametno potrošiti novac, Galileo ima odgovor i na to pitanje - jedan od najjednostavnijih načina za uštedu jest kupovanje u diskontima. No, ako je roba koju tamo nude zaista jednake kvalitete kao i u supermarketima, kako je moguće da su cijene toliko različite? To su se zapitali i naši reporteri i odlučili otkriti kojim se trikovima služe trgovci u diskontima kako bi vam ponudili solidnu kvalitetu po iznimno niskim cijenama.

Indija je zemlja vegetarijanaca. Gotovo pola milijarde ljudi uopće ne jede meso pa zato njihove svakodnevne potrebe za voćem i povrćem moraju biti pokrivene. Za to brinu velike tržnice kao na primjer "Koyambedu" u Madrasu. Tamo se trguje isključivo voćem i povrćem. U ovoj epizodi otkrivamo ekskluzivno praćenje života na jednoj od najvećih tržnica voćem i povrćem na svijetu.

Učimo i zabavljamo se u novim nastavcima "Galilea"!

Zabavno-poučna emisija „Galileo“, koja nas zabavlja i uči već dvije godine, kreće s novom sezonom nastavljajući nas informirati na svoj originalan, zabavno-obrazovni pristup znanstvenim činjenicama i svijetu oko nas.

Nezamjenjivi dvojac, Nino Štambuk i Goran Fistanić u jesenskoj shemi ponovno će se naći u voditeljskim ulogama i predstavljati nam mnoge raznolike teme. Većini, koja se upravo vratila s godišnjeg odmora, radna rutina polako postaje dio svakodnevice, no kada radite iznad 100 metara, kao što to čine ovi „šljakeri“, u jednom o naših novih priloga, radni dan nikada se ne pretvara u rutinu.  Doznat ćemo kako izgleda dan radnika na građevinskoj skeli. Ovo zanimanje nekada je bilo jedno od najopasnijih na svijetu. Nekada radnici nisu bili osigurani zaštitnim pojasevima pa je gradeći prve nebodera, recimo u New Yorku, na gradilištu stotinu radnika znalo izgubiti život. Jedan od novih priloga donosi priču o zamjenskoj majci, majmunici, koja se brine o malom tigru, a istog dana pozabavit ćemo se i temom kojom se obično bave kolege iz „RTL Hotspota“ -  a to su gadgeti.  Koji su ovog ljeta bili pravi hit, a koji ne?

Vodimo vas i u Argentinu, u kojoj živi više potomaka europskih naroda nego u bilo kojoj drugoj zemlji Južne Amerike. Poput Hrvata, Argentinci vole roštilj, vole zabušavati kada mogu, a čak imaju šatrovački jezik, kao što ima i Zagreb. U jednoj od novih reportaža ponovno ćemo se vratiti na neboder i doznati kako građevinari i projektanti osiguravaju da visoke građevine budu sigurne za život, a otići ćemo i u Indiju pronaći svetog čovjeka koji, navodno, desnu ruku drži u zraku već skoro četiri desetljeća!

Nemojte propustiti nove nastavke vikendom od 19:10 sati, u emisiji koja nas istovremeno uči i zabavlja, a često izazove i čuđenje! 

 

 

 

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Galileo