Vijesti na temuNora Šitum

 • vrijeme brzo leti

  Prošle dvije godine od smrti Nore: 'Fališ nam anđele svaku sekundu' Nora Šitum

  'Fališ nam anđele svaku sekundu, svaki sat i svaki dan... Vole te mama i tata', napisali su to na Facebooku Đana i Ivica Šitum svojoj 'strašnoj lavici' Nori

  prije 8 dana

 • novi početak

  Norini roditelji dobili sina: Maleni Vigo novi je član obitelji Đana Atanovska i Ivica Šitum

  Dječak je rođen mjesec dana prerano i dobro se oporavlja u inkubarotu, a uskoro bi on i majka Đana trebali bit pušteni iz bolnice.

  25.09.2014.

 • KOME PRIPADA NOVAC?

  Odbačena kaznena prijava protiv Udruge Hrabro dijete Udruga Hrabro dijete

  U Županijskom državnom odvjetništvu smatraju kako u odluci Žužić, da novac od humanitarne akcije za liječenje male Nore Šitum nakon njezine smrti zadrži na računu Udruge - nije bilo elemenata kaznene odgovornosti.

  03.05.2014.

 • NORINI RODITELJI PORUČUJU

  'Ako dobijemo novac, darovat ćemo ga Zakladi Ana Rukavina' Đana Atanasovska  

  Niz je preokreta u aferi oko udruge Hrabro dijete. Prvo im je sud blokirao 4,1 milijun kuna preostalih od humanitarne akcije za Noru Šitum, a sada je drugostupanjskom odlukom taj novac odblokiran. U udruzi Hrabro dijete izjavljivali su da ne žele taj novac, a sada ga žele za svoju istoimenu Zakladu. Norini roditelji pak kažu, ako ipak dobiju tih spornih 4 milijuna, darovat će ga Zakladi Ana Rukavi...

  16.04.2014.

 • NIŠTA BEZ PEČATA

  Uvodi se red: Nema skupljanja novca bez odobrenja Vlade Nora Šitum  

  Odzvonilo je zlouporabama oko humanitarnih akcija. Kako RTL Danas doznaje, do ljeta stiže izmijenjeni Zakon o humanitarnoj pomoći. Detalji su jasni i strogi - ništa bez odobrenja i kontrole države, a svaki propust strogo će se kažnjavati. Novac kojeg se odreknu građani kako bi nekom nesebično pomogli moći će se trošiti isključivo za ono za što je prikupljen.

  12.04.2014.

 • Provjeravaju troškove liječenja

  Kome će pripasti novac prikupljen u humanitarnoj akciji za Noru Šitum? Nora Šitum  

  Nastavlja se afera oko udruge Hrabro dijete. Kome će pripasti novac prikupljen u humanitarnoj akciji za Noru Šitum, odlučuje Općinski sud u Novoj Gradiški, gdje je održano prvo ročište. Državno odvjetništvo još provodi istragu oko ovog humanitarnog skandala, a neslužbeno doznajemo da se provjerava sve, pa čak i troškovi američkog liječenja.

  11.04.2014.

 • uložit će žalbu

  Udruga 'Hrabro dijete' će radije u Remetinec, nego platiti sudske troškove Udruga 'Hrabro dijete'  

  Nakon što im je općinski sud u Novoj Gradiški jučer blokirao račun i zaračunao 108 tisuća kuna sudskih troškova, iz udruge Hrabro dijete najprije su rekli da će trošak platiti novcem skupljenim za bolesnu djecu, a onda su odluku povukli i poručili - radije ćemo u Remetinec.

  14.02.2014.

 • PRIVREMENA MJERA

  Sud blokirao račun udruge 'Hrabro dijete' na kojem je 4,1 milijun kuna Ročište u sporu između Udruge 'Hrabro dijete' i roditelja Nore Šitum  

  Udruga "Hrabro dijtete" mora platiti 108.748,75 kuna sudskih troškova. Čelnica Udruge rekla je kako će taj novac podmiriti od novca skupljenog za liječenje djece.

  13.02.2014.

 • održano prvo ročište

  Hrabro dijete: Mi smo isto roditelji djece oboljelih od malignih bolesti Udruga Hrabro dijete  

  Nastavlja se afera s Udrugom Hrabro dijete. Zbog 4,1 milijun kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji za preminulu Noru Šitum, koji su ostali na računu Udruge Hrabro dijete, njezini su roditelji zaštitu zatražili na sudu. U Novoj Gradiški održano je prvo ročište.

  10.02.2014.

 • Priča se komplicira

  Mučni slučaj oko udruge Hrabro dijete Tučnjava  

  Mučni slučaj oko udruge Hrabro dijete i navodnih financijskih malverzacija oko skupljanja pomoći za malenu Noru Šitum, istražuje DORH. I kao da to nije dovoljno i kao da nije prosuto dosta žuči, priča se dodatno komplicira. Suprug predsjednice udruge na cesti je napao bivšeg tajnika.

  28.01.2014.

 • humanitarni pregled 2013.

  Ovu godinu obilježili su mali heroji koji su se lavovski borili za život! Nora Šitum  

  Godina iza nas kako god teška bila, kao nikada do sad vratila nam je vjeru u ljude jer niste dopustili ni da kriza, ni siromaštvo unište ono najbolje u vama! Podsjećamo vas na najemotivnije trenutke godine na izmaku!

  31.12.2013.

 • Tužna saga se nastavlja

  Udruga Hrabro dijete: Sad se 'pozabavite' računom Norine majke! Udruga Hrabro dijete  

  U udruzi pozivaju sve nadležne instituacije i medije da im kažu što da rade s novcem jer ga oni ne mogu trošiti. Dodaju da je žalosno da se pokraj toliko bolesne djece taj novac ne troši jer bi isti mogao spasiti živote.

  05.12.2013.

 • nadzor u udruzi 'hrabro dijete'

  'Cijeloj hrvatskoj javnosti zatajili su oko 2 milijuna kuna!' Udruga Hrabro dijete  

  Majka preminule Nore Šitum ocijenila je kako su rezultati nadzora Ministarstva financija nad udrugom 'Hrabro dijete' potvrdili njezine sumnje.

  04.12.2013.

 • Humanitarni skandal

  Nova tužna priča na hrvatski način će još potrajati! Nora Šitum Hrabro srce  

  Kako neslužbeno doznajemo, nadzorom je utvrđeno da udruga 'Hrabro dijete' nije niti zamračila, niti nesavjesno baratala novcem uplaćenim za liječenje malene Nore. Ostatak od četiri milijuna kuna bi trebao biti isplaćen obitelji Šitum, no nitko u ovoj državi, očito, ne zna kako to učiniti.

  08.11.2013.

 • nadzor u udruzi hrabro dijete

  'Potpis je krivotvoren, pečat udruge također!' Ivica Šitum, Đana Atanasovska  

  RTL neslužbeno doznaje da su dosadašnjim nadzorom ustanovljene tek dvije administrativne pogreške.

  05.11.2013.

 • sumnja u nezakonitosti

  'Ministarstvo financija mora obaviti nadzor nad udrugom Hrabro dijete' jasminka žužić  

  Tužiteljstvo podsjeća da je još u lipnju, temeljem anonimnih podnesaka u kojima je izražena sumnja u nezakonitost poslovanja i nenamjensko korištenje sredstava u toj udruzi, naložilo policiji u Slavonskom Brodu da prikupi potrebne obavijesti i obavi izvide kako bi se utvrdilo eventualno postojanje kaznenog djela.

  30.10.2013.

 • ivica šitum želi znati istinu

  Pročitajte otvoreno pismo Norinog tate! Ivica Šitum, Đana Atanasovska

  U srijedu se oglasio Norin otac Ivica Šitum i to otvorenim pismom na Facebook stranici 'Vratimo osmijeh Nori na lice NORA FORA Strasni LAV'.

  30.10.2013.

 • odgovor norinim roditeljima

  Iz 'Hrabrog djeteta' poručuju: Evo, ovo je taj 'nestali novac'! Đana Atanasovska  

  'Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete mene i javnost, što nemate nikakvog morala, što bacate ljagu na sve dobro što ste učinili za mene i svu djecu od svega srca', poručila je Norina majka.

  29.10.2013.