x

Vijesti

Drugi tjedan u znaku zagrebačke i zagorske kuhinje!


'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!'

Nakon slavonskih specijaliteta, čobanca, paprikaša, šarana i čvaraka, natjecatelji kulinarskog showa RTL Televizije kreću u novu avanturu.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Nakon slavonskih specijaliteta, čobanca, paprikaša, šarana i čvaraka, natjecatelji kulinarskog showa RTL Televizije kreću u novu avanturu. Sljedeći tjedan „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ će podsjetiti gledatelje na tradicionalne delicije Zagreba i Zagorja, uz veliku pomoć posebnog člana žirija, Zlatka Puntjara.

Gastro razglednica Hrvatske se nastavlja! U drugom tjednu showa „Tri, dva, jedan – kuhaj“ otputovat ćemo zapadnije od Slavonije, Baranje i Srijema kako bismo se upoznali s autohtonim jelima zagrebačke i zagorske regije. Trinaestero kandidata, koji se natječu za titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera, pripremat će tradicionalna jela središnje Hrvatske. Što je ajngemahtec s jetrenim noklicama, a što zlevka? Kako se rade vrhunski štrukli ili pire krumpir? Čime se puni purica i kako napraviti sočne mlince? Odgovore na ova i mnoga druga nepostavljena pitanja kandidatima i gledateljima dat će Željka Klemenčić i Tomislav Špiček, te njihov poseban gost koji se itekako razumije u tradicionalna jela zagorske kuhinje, Zlatko Puntijar.

Zagrebački ugostitelj, kojeg oduvijek zanima povijest naše gastronomije, vlasnik je restorana i hotela u Zagrebu, kao i najveće privatne kolekcije kuharica u Europi. Strast prema povijesti hrvatske i europske gastronomije Zlatka je natjerala da u 25 godina sakupi više od 2000 kuharica. Izučio je veliki broj učenika kuhara u svome restoranu „Stari Puntijar“ podno Sljemena, član je skupštine Turističke zajednice grada Zagreba, a za svoj rad primio je brojna priznanja. Osim ugostiteljstvom, Zlatko se bavi i izdavaštvom, a do sada je izdao pet vrlo vrijednih knjiga o povijesti hrvatske gastronomije.

Kome će pohani picek ili zapečene palačinke sa sirom i grožđicama zagorčati daljnji put prema tituli najboljeg hrvatskog amaterskog kuhara, doznat ćemo u novim izazovima koje donosi tjedan Zagreba i Zagorja u showu „Tri, dva, jedan – kuhaj“, od ponedjeljka, 31. ožujka, samo na RTL Televiziji!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici TriDvaJedan - kuhaj te Twitteru.

Autor:

Pratite RTL na Facebooku i Twitteru, skinite RTL aplikaciju: Android, iPhone

Vezane vijesti

Komentari - Reci što misliš!

     
Tri, dva, jedan - kuhaj!