Štedljiviji i ekološkiji / Novi Volvo motori

Image
Foto: volvo

Volvo je u Zagrebu predstavio nove 4-cilindarske motore. Štedljivi i kompaktni, imaju sve mogućnosti kao i prijašnji 5-cilindarski motori, te k tome emitiraju manje ugljičnog dioksida.

29.3.2014.
10:00
volvo
VOYO logo

Novi kompaktni DRIVE-E motori manjih su dimenzija, štedljviji su, a pri tom razvijaju istu ili veću snagu zadržavajući ili povečavajući ostvarene performanse vozila. Novi 4-cilindarski motori bolji su za okoliš, jer značajno smanjuju emisiju ugljičnog dioksida.

Konkretno, kod novog motora ugrađenog u novi Volvo S60 D4 s ručnim mjenjačem  prosječna emisija CO2 je smanjena s 114 g/km na 99 g/km, a istovremeno je ubrzanje od 0 do 100 km/sat, zahvaljujući manjoj težini i čak 18 KS više, sa starih 10,2 s smanjeno na 7,9 s. Manji motor, manja potrošnja, bolje ubrzanje! Slične rezultate nalazimo i u drugim primjerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobili s novim diesel i benzin DRIVE-E motorima su već u prodaji, a trenutno se mogu naručiti u modelima S60, XC60, V60, XC70, V70 i S80, a modeli V40 i V40 Cross Country će biti dostupni od jeseni 2014. Novi Volvo XC90, koji će biti predstavljen ove godine, biti će dostupan samo s novim 4-cilindarskim motorima. Ovi novi motori su razvijeni u Gothenburgu i proizvode se u  tvornici Skővde u Švedskoj.

Ujedno je prikazan i Volvo sustav povezivosti Sensus Connect. On je puno više od unaprijeđenog sustava zabave i navigacije jer nudi istinski umreženo iskustvo za vozača: mogućnost stalnog ažuiranja mapa, praćenje svih sadržaja s interneta te stalan kontakt s društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo