Sjedalica na napuhavanje / Revolucija u prijevozu djece

Image

Dječje sjedalice oduvijek su bile nezgrapne, teško pokretljive i zahtjevne za ugradnju. Zbog toga je Volvo osmislio inovativnu dječju sjedalicu na napuhavanje koja je maksimalno sigurna, jednostavna za pakiranje i praktična za uporabu

16.4.2014.
20:37
VOYO logo

Koncept nove sjedalice donosi nove mogućnosti. Tako npr. prijatelji mogu bez problema po potrebi prevesti nečije dijete, a da ne moraju sami posjedovati klasičnu dječju sjedalicu koja zauzima dragocjen prostor u automobilu. Izuzetno je praktična kod prijevoza taksijem, kod iznajmljenih automobila ili u prijevozu autobusom.

Inovativna sjedalica posjeduje napredni sustav integriranih crpki koje su tihe i jednostavno konstruirane. Može se napuhati i ispuhati za manje od 40 sekundi. Ukupna masa je manja od 5 kg, odnosno upola manja od konvencionalnog sjedala. Kada je ispuhana, bez problema staje u ruksak, zajedno s ostalim dječjim potrepštinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastavljena je od posebnog materijala koji dobro podnosi pritisak napuhavanja, te zadržava maksimalnu čvrstoću u napuhanom stanju. To je tehnologija slična onoj u nautičkoj industriji i izvorno je razvijana za vojne potrebe.

Okrenuta je u suprotnom smjeru od smjera vožnje, jer je to dokazano najsigurniji način za prijevoz djeteta. Dječji vrat nije toliko snažan kao vrat odrasle osobe, a u slučaju frontalnog udarca, glave putnika koji gledaju u smjeru vožnje naglo se kreću prema naprijed, što dovodi do velikog pritiska na vrat. Zbog toga bi dijete trebalo sjediti u smjeru suprotnom od smjera vožnje do najmanje 3-4 godine starosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo