Svijest o zaštiti okoliša / Picula s učenicima u akciji čišćenja

Image
Foto: PR fotografije

Zajedno s 13 učenika područne škole u Noršić selu i njihovim učiteljima i u suradnji s udrugom “Zelene stope”, zastupnik Tonino Picula sudjelovao je u akciji čišćenja na Noršičkoj Plešivici, čime je obilježen Dan planeta zemlje.

21.4.2014.
13:00
PR fotografije
VOYO logo

Staru Zastavu 750 koja je na vrhu Noršičke Plešivice ostavljena već najmanje 10 godina od strane neodgovornih vlasnika, Picula je zajedno s ekipom izvukao iz šume i uz pomoć komunalnog poduzeća Samobor, utovario na kamion.

Kod nas se ovakvo ostavljanje automobila još uvijek tretira kao "krivo parkiranje" i narodni običaj. Pa gdje ostaviti isluženi  automobil, nego u najbližem šumarku? Možete ga gurnuti u Savu ili neko jezerce. Zavisno od mjesta stanovanja. Za dovoz olupine na vrh brda treba ipak više truda i upornosti. Visinski rekord ipak drži olupina renault 4 ostavljena na vrhu Sinjala na Dinari na točno 1831. metru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije
Image
Foto: PR fotografije

Učenici škole Noršić selo i njihovi nastavnici, uz pomoć  Željka Paukovca i njegovog traktora, spustili su fićeka do sela, gdje ga je preuzeo kamion samoborskoga Komunalca i odvezao na reciklažu.  Na  ovom satu ekologije djeca su naučila da litra motornog ulja zagadi više od milijun litara pitke vode, da starim štednjacima nije mjesto na pašnajcima i da je reciklažno dvorište jedino mjesto za  parkiranje dotrajalih vozila.

Cilj ove akcije bio je podići svijest o važnosti zaštite okoliša i promovirati prirodne ljepote kojima obiluju svi dijelovi Hrvatske. Zato su nakon akcije njeni sudionici simbolično ostavili žig s natpisom “Na Noršičkoj Plešivici mijenjamo stvari iz crnog u zeleno” u planinarskoj kutiji sa žigovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije
Image
Foto: PR fotografije

Noršićka Plešivica je zaobljen travnati vrh na zapadnom rubu Samoborskoga gorja.  Zahvaljujući svom izdvojenom položaju i livadi na vrhu, izvanredan je vidikovac, zbog čega nam je cilj što prije omogućiti svima, a prvenstveno djeci iz okolice, da se sigurno igraju na tom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo