Muzej automobila / Izložba posvećena 55. rođendanu Minija

Image
Foto: PR fotografije

Treća tematska izložba povodom 55. rođendana Mini Morrisa (1959. - 2014.) otvorena je u Muzeju automobila Ferdinand Budicki i traje do 20. svibnja ove godine.

22.4.2014.
11:02
PR fotografije
VOYO logo

Kroz pet izloženih Minija prikazan je fenomen jednog od najutjecajnijih automobila u povijesti autoindustrije.

 Na izložbi je izložen najstariji Mini u Hrvatskoj koji datira iz 1964. godine, najmlađi proizvedeni model iz 2000. godine, off road izvedba, Mini Arsena Dedića i jedna kućna preinaka tzv. „home made“ verzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Minija posjetitelji mogu razgledati 50 originalnih fotografija nastalih u periodu od 1960. -1990. godine koje će obuhvatiti razne svjetove koje je stvorio ovaj kultni automobili od automobilističkih utrka u Monte Carlu do svjetskih susreta na kojima se okupljaju vlasnici i obožavatelji Minija.

Image
Foto: PR fotografije
Image
Foto: PR fotografije

 Spomenute fotografije i dokumentarni filmovi prikazuju se ujedno i na dva Led panela, dok se u muzejskoj kino dvorani svakodnevno prikazuje dokumentarni film o povijesti Minija u trajanju od 50 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U sklopu izložbe izložena je literatura, memorabilije, modeli u raznim mjerilima, artefakti i igračke na temu Mini Morrisa.

 Svaku subotu u 11:00 sati posjetitelji mogu sudjelovati na jednosatnim predavanjima vezanim uz razne teme Mini svijeta, mehaničarskom kutku u muzejskoj radionici, a nakon svega i provozati se u Minijima kako bi upotpunili vlastiti doživljaj čitave izložbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo