Četvrta generacija MX-5 / Nasljednica Miate spremna za Pariz

Image

Predstavljena prošlog tjedna u Mazda Spaceu, Mazdinom novom središnjem europskom promocijskom centru u Barceloni nova Mazda MX-5 imat će svoju europsku sajamsku premijeru na skorašnjem Paris Motor Showu.

18.9.2014.
10:00
VOYO logo

Četvrta generacija MX-5 trebala bi dati dodatni poticaj nekonvencionalnoj japanskoj marki, koja trenutno jaše na valu uspjeha.

U pogledu dizajna, najnovije izdanje najprodavanijeg roadstera svih vremena istovremeno je i najsportskije do sada. Upečatljiva izvedba Mazdine dizajnerske teme 'KODO – duša pokreta’ puna je života te izražava agilnost automobila i uzbudljivo iskustvo koje vozača čeka za upravljačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s tradicijom MX-5, kokpit je pomalo tijesan, ali udoban. Sada je dopunjen moderim uređajima poput sustava MZD Connect za povezivanje s pametnim telefonima, a tu je i i-ACTIVSENSE, paleta Mazdinih inovativnih tehnologija za povećanje aktivne sigurnosti.

A ono što izgled obećava, tehnika ispunjava. Ispod prednjeg poklopca nalaze se SKYACTIV-G benzinski motori visokih omjera kompresije koji pokreću stražnje kotače, dok posebno razvijeno SKYACTIV-podvozje osigurava do sada najnaprednije JinbaIttai (vozač-i-automobil-kao-jedno) iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, potpuno novi MX-5 zadržava šarm, pouzdanost, dostupnost i iznad svega užitak vožnje laganog automobila, koji je izvorni model pokrenuo još prije 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo