prve pahulje snijega / Na svim važnijim prometnicama uskoro obvezna zimska oprema

Prve pahulje snijega pokrenule su promjenu guma u zimske, ali gužvi kod vulkanizera nema. Ovaj vikend počinje zimsko računanje vremena pa će vozači morati imati upaljena dnevna svjetla. To nije jedina promjena, stiže i stabilnije vrijeme.

23.10.2014.
18:53
VOYO logo

Bijele se Medvednica i Begovo Razdolje. Snijeg je padao i u okolici Delnica, ali jutros su zimski uvjeti već ukinuti.

Neki vozači već su se polako počeli spremati za zimu. Vesna je već zamijenila ljetne gume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoza već nekoliko dana najavljuje zahlađenje, pa sam odlučila zamijeniti gume zbog svoje sigurnosti i sigurnosti u prometu'', kaže Vesna Laktić.

Ipak, većini sigurnost nije na prvom mjestu pa gume dođu mijenjati tek kad snijeg zamete ceste i kad budu proglašeni zimski uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja iduće godine na većini autocesta i državnih cesta automobili u tom razdoblju trebaju imati propisanu zimsku oprenu'', kaže Darko Grac iz službe za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije.

Policija će tako kažnjavati vozače bez zimske opreme na autocesti A1 do čvora Maslenica, A6 do čvora Orehovica, te autocestama A2 do A5 u cijeloj dužini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto vrijedi i za državne ceste. Na nekima je već bilo snijega pa vozači ne smiju bez zimske opreme. Do mora nije bilo lako doći i zbog bure. Makarane nije omela u ispijanju kave.

Iako noćas i sutra u gorskim predjelima može biti još snijega, meteorolozi za vikend najavljuju smirivanje vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Od subote u cijeloj zemlji oborina više neće biti, no unatoč stabilizaciji i suncu jutra će biti hladna, a dnevne temperture na kopnu malo ispod 15, a na moru iznad 15'', tvrdi meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Ovaj vikend počinje i zimsko računanje vremena pa se u noći sa subote na nedjelju u 3 sata kazaljka vraća jedan sat unatrag. To ne znači samo jedan sat sna više, nego i to da vozači moraju imati upaljena dnevna svjetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo