ZA DESET POSTO / Loša vijest za vozače: Poskupljuje tehnički pregled vozila!

Od sutra za 10 posto poskupljuje tehnički pregled vozila. Vozači će cijeli postupak, umjesto u prosjeku 430 kuna, sada plaćati oko 470 - 40 kuna više. Odluku o poskupljenju donijelo je Ministarstvo unutarnjih poslova koje o razlozima za to za sada šuti. Ovom odlukom najnezadovoljniji su prijevoznici, koji tvrde da će im ovo još više otežati poslovanje i smanjiti konkurentnost.

24.10.2014.
19:13
VOYO logo

Sve vozače ova naljepnica od sutra će koštati 10 posto više. Ministarstvo unutarnjih poslova povećalo je naknande za tehnički pregled koje su posljednji puta mijenjane 2009. Vozači auta će tako u prosjeku, umjesto dosadašnjih 430, plaćati 470 kuna - 40 kuna više.

10 posto skuplji tehnički plaćat će i vozači motocikla, mopeda, autobusa i kamiona. Prijevoznici su novim cjenikom ogorčeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo članica Europske unije. Sve članice pomažu svojim prijevoznicima i daju im popuste i poticaje, a mi dobivamo samo nove namete", rekao je Zdravko Bubnić, predsjednik Udruženja prijevoznika Zagreb.

Jedan od nameta koji je drastično narastao je preventivni tehnički pregled kočnica za autobuse i kamione, koji će sad umjesto 917 kuna koštati 1007 kuna. Sindikat vozača upozorava da će se ovime dodatno smanjiti konkuretnost prijevoznika jer će cijena tehničkog pregleda po kamionu ili autobusu narasti nekoliko stotina kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli sektor i prijevoz kako i tereta tako i putnički su u zaista teškoj situaciji i teško se nosi i sa ovom situacijom koja je, no sad smo im dodali i još jedan teret koji će zaista teško podnjeti", rekao je Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača.

Rastu i naknade za administrativne poslove. Tako će vozači dobivanje pečata za produljenje prometne dozvole umjesto 42 plaćati 46 kuna, dok će se popunjavanje registracijskog lista plaćati 3 kune više. Poskupljenje osuđuje i Udruga poslodavaca, a prijevoznici tvrde da će oni biti ti koji će podnijeti najveći teret jer cijene usluga više ne mogu podići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće biti povećanja konačne usluge jer si mi to ne možemno dopustiti i dozvoliti zbog konkurentnosti. To znači da će biti samo zatvaranje još više obrta", kaže Bubnić. 

Iz Ministarstva unutarnjih poslova nisu mogli otkriti koja i čija logika stoji iza poskupljenja jer su, kažu, svi djelatnici koji se bave prometom danas provodili edukaciju na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo