Još dinamičniji i štedljiviji / Lagano osvježenje za Audi Q3

Image
Foto: audi

Od predstavljanja u jesen 2011., model Q3 je jedan od najuspješnijih Audijevih modela. Kako Audi stalno poboljšava dobre i uspješne modele tako se i novi Audi Q3 i RS Q3 modeli mogu pohvaliti ne samo osvježenim dizajnom, nego i nizom tehničkih inovacija

21.11.2014.
15:30
audi
VOYO logo

Premium karakter redizajniranog modela Audi Q3 vidljiv je na prvi pogled. Audijevi dizajneri su usavršili detalje coupeovskih linija s karakterističnim zaobljenim stražnjim krajem. Dominantne vodoravne linije sprijeda i straga naglašavaju širinu vozila i modelu Q3 osiguravaju izražajan nastup.

Redizajnirana Singleframe rešetka u potpunosti definira prednji kraj automobila. U vrhu ponude dva nova Q3 paketa opreme design i sport nalaze se S line paket, S line S line exterieur paket, Audi exclusive design paket i Audi exclusive design exterieur paket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redizajnirana prednja svjetla serijski dolaze sa Xenon plus tehnologijom i LED dnevnim svjetlima. Opcijska LED prednja svjetla posebno su snažna i energetski učinkovita. Audi ih nudi u kombinaciji s dinamičkim pokazivačima smjera integriranim nova LED stražnja svjetla. Ovi intuitivni pokazivači smjera sekvencijalno se pale unutar dvije desetinke sekunde iznutra prema van u smjeru u kojem vozač želi skrenuti.

Tri TFSI i tri TDI clean diesel četverocilindrična motora mogu se pohvaliti većom snagom u kombinaciji sa smanjenom potrošnjom goriva. CO emisije su smanjene za približno 17 posto. Njihova zapremina iznosi 1,4 ili 2,0 litre i razvijaju snagu između 88 kW (120 KS) i 162 kW (220 KS). Svi motori imaju turbo punjač i direktno ubrizgavanje goriva i sukladni su Euro 6 standardnu emisija ispušnih plinova. Ova smanjenja potrošnje i CO emisija djelomično su omogućena Audijevom tehnologijom djelomičnog isključivanja cilindara. Zahvaljujući svojoj učinkovitosti, 1.4 TFSI CoD i 2.0 TDI motori nose oznaku “Audi ultra”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: audi
Image
Foto: audi

Audi drive select sustav vozaču omogućuje da namjesti ključne tehnološke module, uključujući opcijske aktivne amortizere, kako bi oni odgovarali željama vozača.

Šasija redizajniranog modela Audi Q3 kombinira agilno upravljanje s vrhunskom sigurnosti, a sveobuhvatno fino podešavanje šasije dodatno je unaprijedilo udobnost vožnje. Audi drive select sustav vozaču omogućuje da namjesti ključne tehnološke module, uključujući opcijske aktivne amortizere, kako bi oni odgovarali željama vozača. Promjer naplataka se kreće od 16 do 20 inča, a ovjes je ugođen za visoku udobnost vožnje. Kao opcija nudi se Hill-descent sustav.

Istovremeno s modelom Q3 redizajniran je i model Audi RS Q3. Ovaj kompaktni SUV visokih performansi sada je još vatreniji i dinamičniji nego ikada prije. Njegov 2,5-litreni, pet-cilindrični motor sada razvija snagu od 250 kW (340 KS) i okretni moment od 450 Nm. Također, sada zadovoljava Euro 6 standard emisija. Ovaj top model Q3 linije sada ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi sve do elektronski ograničene brzine od 250 km/h. RS ispušni sustav s podesivom zaklopkom, još više doprinosi prepoznatljivom zvuku ovog pet-cilindričnog motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: audi
Image
Foto: audi

Sedam-stupanjski S tronic mjenjač, koji snagu prenosi na quattro pogonski sklop preko hidrauličke višelamelne spojke (5. generacija), također je redizajniran kako bi se osigurale još brže promjene stupnjeva.

Sedam-stupanjski S tronic mjenjač, koji snagu prenosi na quattro pogonski sklop preko hidrauličke višelamelne spojke (5. generacija), također je redizajniran kako bi se osigurale još brže promjene stupnjeva. Niži prijenosni stupnjevi su kratki za sportskiji odziv na gas, dok je sedmi stupanj produžen radi uštede goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo