postavljanje novih standarda / Osvježenje i novo ime: Mercedes-Benz GLE

Image
Foto: PR

Nepogrešiv dizajn s prepoznatljivim C-nosačem i promjenjiva unutrašnjost s osjećajem luksuzne limuzine dodatno obogaćuju iskustvo upravljanja velikim Mercedesom

29.3.2015.
17:25
PR
VOYO logo

Nakon nešto više od tri godine proizvodnje, Mercedesov bestseler u SUV segmentu je dobio  privlačniji prednji i stražnji kraj te sveobuhvatne mjere koje su omogućile postavljanje novih standarda u smislu emisija i pogonskog sustava.

Image
Foto: PR
Image
Foto: PR

Mercedes-Benz GLE


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U usporedbi s prethodnim modelom, u kompletnoj ponudi motora u prosjeku su smanjeni potrošnja goriva i CO2 emisije za 17 posto. Po prvi put u svojoj SUV povijesti, Mercedes-Benz nudi plug-in hibridni model, GLE 500 e 4MATIC, koji kombinira maksimalnu učinkovitost s izvanrednim performansama. Ovaj multitalent će imati nižu potrošnju čak i od štedljivog šampiona, modela GLE 250 d sa četiri-cilindričnim dizelskim motorom, a osiguravat će vozne značajke V8 modela. Nadalje, prednosti novog GLE uključuju najbolje upravljanje na cesti i izvan nje, izvanrednu prostranost i visoku razinu aktivne i pasivne sigurnosti. U isto vrijeme, održat će se svjetska premijera SUV modela visokih performansi, modela Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC i GLE 63 S 4MATIC.

Image
Foto: PR
Image
Foto: PR

Mercedes-Benz GLE


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepogrešiv dizajn s prepoznatljivim C-nosačem i promjenjiva unutrašnjost s osjećajem luksuzne limuzine dodatno obogaćuju iskustvo upravljanja velikim Mercedesom.

Kad govorimo o motorizaciji, moguće je birati između pet jednako učinkovitih i snažnih motora sa četiri, šest ili osam cilindara. Osnova je četverocilindrični GLE 250 D sa 150-kW (204-KS) koji nudi superiorne vozne značajke s najnižom potrošnjom goriva u ovoj klasi vozila. Emitira samo 140 g CO2 po kilometru uz potrošnju od 5,4 l/100 km. Za model GLE 350 d 4MATIC dostupan je dokazani V6 dizelski motor koji razvija snagu od 190 kW (258 KS) i visoki okretni moment od 620 Nm. Široki paket mjera omogućio je smanjenje potrošnje goriva u odnosu na prethodni model za približno devet posto, na 6,4 l/100 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR
Image
Foto: PR

Mercedes-Benz GLE

GLE 500 4MATIC s V8 twin-turbo motorom s direktnim ubrizgavanjem razvija snagu od 320 kW (435 KS) i maksimalni okretni moment od 700 Nm te kombinira privlačne vozne značajke s vrlo visokom razinom profinjenosti ovih motora. Model GLE 400 4MATIC pokretan je V6 twin-turbo motorom s direktnim ubrizgavanjem goriva te razvija 245 kW (333 KS) i okretni moment od 480 Nm.

Ne manje impresivan je prvi Mercedes-Benz SUV s plug-in hibridnom tehnologijom. Ukupna snaga sustava od 325 kW (442 KS) u modelu GLE 500 e 4MATIC jamči izvrsne vozne značajke - uz CO2 emisiju od samo 78 g/km (3,3 l/100 km) i potrošnjom energije od 16,7 kWh/100 km. Može prijeći 30 kilometara pokretan isključivo električkim pogonom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR
Image
Foto: PR

Mercedes-Benz GLE

S predstavljanjem nove GLE generacije svi dizelski motori će se standardno opremati s devet-stupanjskim 9G-TRONIC automatskim mjenjačem te po prvi put s opcijski dostupnim terenskim redukcijskim stupnjem prijenosa i blokadom diferencijala između osovina.

Na vrhu ponude je AMG GLE 63. AMG-ov 5,5-litreni twin-turbo V8 motor je još snažniji: dodatno na osnovnu izvedbu koja razvija snagu od 410 kW (557 KS) može se odabrati izrazito sportski S-model koji razvija snagu od 430 kW (585 KS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Široka ponuda standardne opreme novog modela GLE bazira se na prethodnom modelu te je proširena novim sustavima pomoći vozaču, kao što su Pomoć u slučaju poprečnog vjetra i COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS. ECO start/stop funkcija, DYNAMIC SELECT prekidač na središnjoj konzoli, revidirani multifunkcijski upravljač, kao i Audio 20 CD informacijsko zabavni sustav sa 7-inčnim zaslonom te komunikacijski modul za uporabu Mercedes Connect Me usluga također su dio standardne opreme.

Image
Foto: PR
Image
Foto: PR

Mercedes-Benz GLE

Nova je i nomenklatura Mercedesovih terenaca. Osnova je slovo G, što je podsjećanje na legendarnu G-klasu. U svakom slučaju ime je akronim od tri slova. Iza G uvijek slijedi L, dok treće slovo olakšava orijentaciju u SUV ponudi na osnovi ponude osobnih automobila marke Mercedes-Benz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

M-klasa je 1997. godine ustanovila segment premium SUV modela i od tada je jedan od najuspješnijih modela na svijetu. S predstavljanjem modela GLE ova serija će prijeći granicu od 1,6 milijuna proizvedenih modela.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo