uklanja štetne naslage / Predstavljen genijator: hrvatski izum za svijet

Image
Foto: PR

Dekarbonizacijom motora vozila Genijatorom ostvaruju se uštede na potrošnji goriva i poboljšavaju vozne karakteristike automobila. Ta hrvatska inovacija uspješno se počela primjenjivati diljem Europe

29.3.2015.
17:30
PR
VOYO logo

U Centru Kaptol predstavljen je Genijator, uređaj za dekarbonizaciju motora vozila koji uklanja štetne naslage, čađu i garež, iz unutrašnjosti motora te ga time doslovno vraća na tvorničke postavke

Dekarbonizacijom motora vozila Genijatorom ostvaruju se uštede na potrošnji goriva i  poboljšavaju vozne karakteristike automobila. Ta hrvatska inovacija uspješno se počela primjenjivati diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o izumu zagrebačkog razvojnog tima na čelu s Petrom Jončićem i Dinkom Jakušićem koji se nakon mnogobrojnih nagrada i priznanja za inovativnost razvio u proizvod koji se uspješno koristi u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Danskoj. Trenutačno se priprema njegov izlazak na norveško tržište.

„Dekarbonizacijom motora Genijatorom uklanjaju se štetne naslage, tj. čađa i garež iz unutrašnjosti motora. Time se motor vraća na tvorničke postavke, ostvaruju se odlični rezultati na eko testu, smanjuju se troškovi potrošnje goriva jer se povećava iskoristivost goriva, smanjuju se troškovi održavanja vozila i poboljšavaju vozne karakteristike. Postupak je namijenjen vozilima koja koriste fosilna goriva. Osim unutrašnjosti motora čisti se i ispušna grana sa svim pripadajućim filtrima“, istaknuo je inovator Petar Jončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozilo se prvom postupku dekarbonizacije preporučuje podvrgnuti već nakon prijeđenih 10.000 kilometara. Kako bi motor uvijek bio čist, postupak koji traje sat vremena, potrebno je izvesti dva ili tri puta godišnje.

Genijator je temeljen na tehnologiji koja ne služi samo čovjeku i vozilu, nego i okolišu. Naime, dekarbonizacija Genijatorom je ekološki postupak. Umjesto štetnih kemijskih sredstva postupak je temeljen na elektrolizi, tj. razlaganju vode. Zahvaljujući dekarbonizaciji smanjuje se emisija štetnih plinova vozila i do 90 %.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u autopraonici Pia-Officium u Centru Kaptol uređaji Genijator postavljeni su u dvadesetak autopraonica te autoservisa u Hrvatskoj te inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo