POŽAR LOKALIZIRAN / U Rogoznici gorjeli krovovi

Image

Veliki požar na području Rogoznice brzo se proširio na napuštene vojne objekte. Nagorjeli su krovovi četiriju vojarni, a naseljeni stambeni objekti su obranjeni. Trojica gasitelja su ozlijeđena.

3.8.2009.
14:30
VOYO logo

ŠIBENIK - U Rogoznici na području Stupin Čelina u ponedjeljak oko 13 sati buknuo je veliki požar koji je zaprijetio naseljenom području. Vatra je zahvatila desetak hektara guste borove šume, a nošena jakim južnim vjetrom brzo se proširila prema zgradama bivše vojarne Kruščica.

U Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije doznaje se kako su krovišta četiriju vojnih zgrada nagorjela te da su u akciji gašenja trojica vatrogasaca lakše ozlijeđena. Jednim dijelom vatra se širila i prema naseljenim objektima, no u Državnom centru 112 kažu da su svi stambeni objekti zasad uspješno obranjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gašenju sudjeluju 73 vatrogasca s 25 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, dobrovoljnih vatrogasnih društava Rogoznice, Primoštena, Grebaštice, Zablaća i Brodarice te pripadnici državnih interventnih postrojbi iz Šibenika i Divulja. Iz zraka su im do 15,45 sati pomagala dva kanadera i dva helikoptera.

Stanje se tada počelo poboljšavati, a vatra je do 16,30 sati lokalizirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog požara je u Općini Rogoznica došlo do nestanka električne energije, nakon čega je hitno osnovan krizni stožer na čelu s donačelnikom Ljubom Županovićem.

Hrvatski autoklub je javio kako se zbog vatre povremeno za sav promet zatvarala dionica Jadranske magistrale u Rogoznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo