'drugačiji od sdp-a' / Milošević za RTL Danas: Prezentirali smo konkretne mjere!

HDZ-ov saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević kazao je za RTL Danas kako9 se ne slaže s kritikama da je njegova stranka prezentirala 'gospodarski plan bez plana'.

13.12.2013.
18:56
VOYO logo

Unatoč porukama šefa HDZ-a Tomislava Karamarka da Hrvatska nema vremena za čekanje, HDZ i dalje bez konkretnog gospodarskog plana. Naime, gospodarske mjere najjače oporbene stranke su kritizirali svi - od vladajućih do sindikata. Međutim, HDZ-ov saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević smatra kako je njegova stranka prezentirala i više neko konkretan gospodarski program.

"Ne samo da su danas određene jasne smjernice i prezentirani određeni djelovi programa, nego je predstavljen i čitav niz ekonomskih mjera, a detalji... još uvijek nisu raspisani izbori", izjavio je za RTL Danas.

Upitan da komentira izjave predsjednik Matice sindikata Hrvatske Vilima Ribića da je ovaj HDZ-ov gospodarski plan jako sličan onom SDP-ovom, Milošević je odbacio takvu usporedbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oslanjanje na privatni sektor i na privatnu inicijativu i davanje joj podrške. Neuobičajeno je da na pola mandata Vlade oporba govori o neophodnim reformama, o reorganizaciji javne administracije u smislu podrške prije svega privatnom sektoru kako bi se otvarala nova radna mjesta - za to postoji evidentna potreba", istaknuo je Milošević razlike između SDP-ove i HDZ-ove vizije gospodarskog rasta.

"Sjetite se kako su 2011. godine došli na vlast i stalno govore što su zatekli, a ova Vlada je od HDZ-a nasljedila upravljanje državom nakon što je izišla iz recesija, koja je bila dva kvartala u pozitivnom gospodarskom rastu i imali smo manji deficit nego ove godine", dodao je.

Budući da mnogi komentiraju kako je HDZ prezentirao 'plan bez plana', odnosno bez konkretnih koraka, RTL Danas je upitao Miloševićda gdje bi njegova stranka rezala rashode proračuna za 2014. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo kako danas u proračunu ima dovoljno prostora za rezanje te 3,5 milijarde kuna po konkretnim ministarstvima i stavkama gdje se može uštedjeti, a da se ne otpušta ljude i da se ne diraju mirovine te sva ostala stečena socijalna prava", bio je nejasan Milošević, koji nije htio otkriti ni tko bi sjedio u HDZ-ovoj vladi, ukoliko ona bude izabrana na idućim izborima.

"Nije ni trebalo uvoditi porez na dividendu, koja destimulizira poduzetnike i stavlja domaće poduzetnike u neravnopravan položaj u osnosu na one iz Europske unije zato što postoje ugovori o dvostrukom neoporezivanju. To je vrlo konkretno. Čim pokrenemo gospodarski rast, a to ćemo biti u stanju i znamo kako jer smo to napravili 2011. godine, pojačat ćemo kupovnu moć građana", konačno je dao konkretan odgovor.

"Ne smijemo zaboraviti, sasvim su druge okolnosti kada imate završene pregovore s Europskom unijom i kada ste punopravna članica, nego 2011. u predizbornoj godini. Danas je prilika za privući investitore, očuvati radna mjesta i sačuvati domaće poduzetnike kada smo članica EU", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo