troje poginulih / Orkansko nevrijeme prouzročilo pravi kaos u Britaniji

Image
Image

Dosad su poginule najmanje tri osobe, rijeke su poplavile, nastali su prometni čepovi, a otkazani su letovi, trajekti i vlakovi.

24.12.2013.
12:04
VOYO logo

Poremećen promet i nestanak struje, kao posljedica orkanskoga vjetra i oblinih kiša, izazvali su u utorak kaos u Britaniji i Francuskoj u kojima je Badnjak jedan od dana u kojima se najviše kupuje i putuje.

Na objema stranama La Manchea vjetar je puhao i do 145 km/h, dosad su poginule najmanje tri osobe, rijeke su poplavile, nastali su prometni čepovi, a otkazani su letovi, trajekti i vlakovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkazani su ili kasne brojni letovi s najvećega britanskog aerodroma Heathrowa, a na Gatwicku kažu da je jedan terminal ostao bez struje.

Prekinute su stotine željezničkih linija pa tisuće ljudi nisu mogle u London ni iz njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme će, predviđa se, naštetiti i britanskim trgovcima kojima obično pogoduje predbožićna gužva.

"Kad znamo da trgovci od zadnjih nekoliko dana prije Božića očekuju završni skok u prodaji, ovo grozno vrijeme nije moglo doći u gori čas", kaže analitičar Howard Archer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Francuskoj su najviše stradale regije Bretanja i Normandija gdje je 240 tisuća kuća ostalo bez struje. U Engleskoj je bez struje ostalo stotinu tisuća kućanstava.

Britanska je policija objavila da se 48-godišnji muškarac utopio u rijeci Rothayu kraj Amblesidea u Cumbriji, na sjeveru Engleske kada je pokušao spasiti psa. I u rijeci na sjeveru Walesa pronađeno je truplo žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U francuskoj Normandiji u ponedjeljak je poginuo tinejdžer, a drugi je teško ozlijeđen kada se na njih srušio zid na gradilištu. Pomorske vlasti objavile su da je na teretnjaku kraj Bresta stradao ruski mornar kojega je nevrijeme odnijelo u more.

Distributeri električne energije objavili su da se trude popraviti štetu prije Božića. Glasnogovornik francuske državne željeznice kaže kako ima dosta kašenjenja, ali da nijedna linija nije otkazana zbog nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak se očekuje nastavak nevremena nad Britanijom, upozoravaju meteorolozi.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo