humanitarni pregled 2013. / Ovu godinu obilježili su mali heroji koji su se lavovski borili za život!

Godina iza nas kako god teška bila, kao nikada do sad vratila nam je vjeru u ljude jer niste dopustili ni da kriza, ni siromaštvo unište ono najbolje u vama! Podsjećamo vas na najemotivnije trenutke godine na izmaku!

31.12.2013.
17:43
VOYO logo

Bila je ovo teška, recesijska, ali i velika humanitarna godina! Godina u kojoj je Hrvatska kao nikada do sad pokazala svoje ogromno srce! Sve je počelo nevjerojatnom humanitarnom akcijom za Hrabrog lava, malenu NoruŠitum.

Potresno pismo majke teško oboljele djevojčice pokrenulo je lavinu koja do tada u Hrvatskoj nije viđena. Jedno je malo dijete u samo nekoliko dana napravilo nevjerojatnu stvar - ujedinilo Hrvatsku. Poznati i nepoznati, svi su se uključili u borbu za Norin život. Novac se prikupio za svega šest dana i Strašni je lav poletio u Ameriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je učinila sve. Ostalo je bilo na Nori. U svoje je posljednje dvije, bolesne i teške godine, pokazala snagu lava. Ali više nije mogla. Dogodilo se ono što nitko nije očekivao.

Vijest iz Amerike rastužila je Hrvatsku. I, kao da to nije bilo previše, pola godine nakon što nas je Nora napustila, ova teška priča dobila je svoj strašan nastavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U do tada dirljivu priču uplele su se inspekcije i krenula su ružna prepucavanja. Ali, kako god sve to jednom završilo, mi ćemo priču o Hrabrom lavu pamtiti kao prvu veliku akciju zahvaljujući kojoj je cijeli svijet čuo za malu zemlju i velike humanitarce.

Nije prošlo niti dva mjeseca i pojavila se nova djevojčica. Zdravlje MašeLučić ovisilo je o vama, a vi joj niste okrenuli leđa. Prvo se pokrenuo Mašin Zaprešić, a zatim i ostatak zemlje u velikoj akciji za djevojčicu koja boluje od Arnold Chiarijeva sindroma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prema već viđenom scenariju, rijeka dobrote je potekla! U manje od mjesec dana prikupilo se oko milijun i pol kuna. Operacija u Chicagu bila je duga i zahtjevna. Ali, isplatila se! Maša se u Hrvatsku vratila zdrava!

U pismu koje je preplavilo Facebook otkrivena je teška istina obitelji Šišak. Vojska malih ljudi opet je krenula u ofenzivu. U samo tjedan dana prikupljeno je oko dva milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Božidaru se stanje pogoršalo. Preminuo je ne dočekavši spasonosnu terapiju u Njemačkoj, a ubrzo mu se na nebu pridružila i supruga Ivana.

RTL-ovi gledatelji nisu ostali ravnodušni niti na tešku sudbinu Kristijana Horvata koji je za 18. rođendan dobio smrtonosnu dijagnozu - odumiranje mišića. Prikupljali smo novac za njegove svakodnevne skupe terapije. On je ovih dana otputovao na operaciju u Ameriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno je završila i humanitarna akcija zahvaljujući kojoj se samohrani otac StjepanRajčevac danas o svojoj nepokretnoj kćeri Marijani brine u potpuno novoj kući.

Potresla nas je i sudbina DejanaAvgustinovića, oboljelog od teškog oblika epilepsije, koji je, zahvaljujući vašim donacijama, prije dva mjeseca uspješno operiran u Njemačkoj.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I napokon: nevjerojatna priča iz Baranje. U našu se redakciju javio očajan otac NeonMathes i s nacijom podijelio svoju potresnu priču. Mjesecima je živio od kruha i masti. I to sve kako bi svojoj trogodišnjoj djevojčici omogućio normalan život. Na kraju je svoje dijete predao udomiteljima.

Ali ipak, na čudesan ju je način kući vratio za samo desetak dana. U tome mu je pomogla cijela Hrvatska. Neon je danas bogat čovjek. Ali ne zbog novca koji mu još uvijek pristiže iz svih dijelova Hrvatske i svijeta. Nego zbog nevjerojatne humanosti koja je hrabrom ocu omogućila novi početak s voljenom djevojčicom.

Ovo su samo neki od primjera u kojima smo dokazali koliko je nevjerojatna naša Hrvatska. Nadam se da ćemo i u godini koja nam dolazi pokazati da se na male ljude uvijek može računati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo