u duhu vjere koju živi / Nasilnik pretukao susjedu i psa, pa otišao na krštenje

Vesna i Benji vole se i često šeću zajedno. No, jednom se susjedu ta ljubav nije svidjela jer je, očito, malo drukčija od onoga što se njemu sviđa. Naime, Benji ima četiri noge. Četiri pseće noge. I to je bilo dovoljno da susjed svoje noge iskoristi za cipelarenje. I Benjija i Vesne. Nakon toga, samo je popravio kragnu i otišao na nečije krštenje.

7.1.2014.
18:00
VOYO logo

Trebala je to biti sasvim obična nedjeljna šetnja. A onda se pretvorila u noćnu moru. Na Vesnu Banović i njezina ljubimca Benjija nasrnuo je susjed Marko.

"Htjela sam mu objasniti da je riječ o javnoj površini i da nemam gdje drugdje šetati sa psom. Na to je on odmah reagirao i udario psa nogom u glavu. Mene je udario šakom u glavu, nakon čega sam pala na tlo. Stao je koljenom na mene i  krenuo me tresti i udarati od tlo", prepričala je Vesna Banović.

Marko je, kažu susjedi, strah i trepet zagrebačke Sigečice. Pred naše kamere ne žele jer ga se boje. Tvrde da je nasilnik koji je odlučio sam provoditi zakone onako kako njemu odgovara. Mi smo pak dotičnom gospodinu pružili priliku da iznese i svoju stranu priče, koja je glasila otprilike ovako.

"Potjerao sam psa da mi ne piša na nogu, a ona je mene počela udarati. Nisam udario psa nogom", prvotno je kazao Marko Marković.

"Imam hematome na leđima, nabijena rebra i trzajnu ozljedu vratne kralježnice", istaknula je Vesna

"Morao sam se braniti. Ona je ona mene počela tući. Skinula mi je kapu i počela je gaziti. Gurali smo se tu, pa je pala na tlo, a poslije sam je digao", Marko ima drugačije viđenje situacije.

Pas od pet kilograma koji je i pred nama povraćao zbog pretrpljenih ozljeda, nama je izgledao poprilično bezopasno.

Što se ne bi moglo reći za dvoje susjeda koji podržavaju Markov teror. No, kažu nam drugi, njima je ustupio parkirno mjesto, pa nam je ta privrženost jasna. A privrženost prema nama odlučili su pokazati jajima. Naime, gađali su nas jajima tijekom snimanja priloga.

Vesna je u ovaj kvart stigla u posjet. No, svi su je upozorili na Marka. Zato je i šetala Benjija oboružana ispisom katastarskih parcela kako bi mu dokazala da je park koji si je dotični prisvojio javna površina.

"U petak kada sam šetala parkom, prišao mi je gospodin i rekao da sklonim psa s njegovog zemljišta. Također mi je rekao da ako me idući put vidi da će mi psa likvidirati, a mene srediti", priznala je.

No, ovaj put nije ostao samo na prijetnjama. Fizički napad nije spriječilo čak ni zapomaganje njegove djece, a još manje činjenica da je neposredno nakon toga otišao na proslavu nečijeg krštenja. Baš u duhu vjere koju je taj dan propovijedao šakama.

"Mace gađa zračnicom, kolcima ih zatuče i ostavi ih da umru u mukama", otkrila je Vesna kako Marko učestalo provodi teror kvartom.

Vesna je sve prijavila policiji i sad sjedi, čeka i strahuje. Ostatak susjedstva ne očekuje ništa jer nasilni susjed već godinama šakom i kapom dijeli pravdu kad i kako želi. Mogu se samo nadati da će zakon, ali onaj pravi, koji provode nadležne institucije, ovaj put dohvatiti i njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo