ODLUKA O IZRUČENJU / Mustač ne očekuje ništa važno, a na sud je stigao s - Nobilom

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici danas odlučuje o izručenju Njemačkoj bivšeg šefa jugoslavenske i hrvatske službe državne sigurnosti Zdravka Mustača.

9.1.2014.
10:36
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Sjednica izvanraspravnog vijeća velikogoričkog Županijskog suda na kojoj se danas odlučivalo o izručenju bivšeg čelnika jugoslavenske Službe državne sigurnosti ZdravkaMustača Njemačkoj završena je, a objava odluke očekuje se oko 14,15 sati.

Mustačev odvjetnik AntoNobilo, koji je preuzeo zastupanje od odvjetnika po službenoj dužnosti TomislavaAntolina, novinarima je nakon sjednice izjavio da su Državno odvjetništvo i obrana iznijeli argumente te da će sada uslijediti vijećanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vijećanje bi trebalo biti dovršeno i odluka priopćena oko 14,15 sati", najavio je Nobilo.

Odgovarajući na pitanja novinara Nobilo je kazao da je pravna problematika u Mustačevu slučaju ista kao i jučer u slučaju JosipaPerkovića, čije je izručenje Njemačkoj nepravomoćno odobrio zagrebački Županijski sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I državno odvjetništvo je imalo isti stav da je nastupila zastara, kao i obrana i da je to zapreka za izručenje", dodao je Nobilo.

Mustač kojega Njemačka, kao i Perkovića traži zbog navodne povezanosti s ubojstvom hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. nije želio ništa komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikogorički Županijski sud odlučuje o njemačkom zahtjevu za izručenje na temelju europskog uhidbenog naloga, a Mustač, kao i Perković odbacuje bilo kakvu povezanost s Đurekovićevim ubojstvom.

Obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo