nastupila apsolutna zastara / Sud odbio zahtjev za izručenjem Zdravka Mustača!

Sud u Velikoj Gorici u četvrtak je istaknuo kako je nastupila apsolutna zastara kaznenog progona Zdravka Mustača te da nema uvjeta za izručenje Njemačkoj.

9.1.2014.
14:30
VOYO logo

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici danas je odlučivalo o izručenju Njemačkoj bivšeg šefa jugoslavenske i hrvatske službe državne sigurnosti ZdravkaMustača te odbilo taj zahtjev.

Istaknuto je kako je nastupila apsolutna zastara te su Mustaču ukinute i mjere opreza koje su mu ranije izrečene. Vraćeni su mu i dokumenti, a Mustač je slobodan. Nakon odluke nije imao komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mustačev odvjetnik AntoNobilo, koji je preuzeo zastupanje od odvjetnika po službenoj dužnosti TomislavaAntolina, novinarima je nakon sjednice izjavio da su Državno odvjetništvo i obrana iznijeli argumente nakon čega je uslijedilo vijećanje.

Mustačeva odvjetnica SanjaOrmuž izjavila je da pravna bitka kreće dalje jer njihov ured, Nobilo i partneri, zastupa i Perkovića. Dodala je da je svako vijeće autonomno pa može donositi različite odluke. S obzirom na dvije različite odluke dva suda u istom predmetu bit će zanimljivo vidjeti kako će se cijela situacija razriješiti na Vrhovnom sudu, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nedopustivo je da Vlada zadire u neovisnost suda u slučaju Perković'

Nakon Perkovića, i Mustač pušten iz istražnog zatvora

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Odgovarajući na pitanja novinara Nobilo je kazao da je pravna problematika u Mustačevu slučaju ista kao i jučer u slučaju JosipaPerkovića, čije je izručenje Njemačkoj nepravomoćno odobrio zagrebački Županijski sud.

"I državno odvjetništvo je imalo isti stav da je nastupila zastara, kao i obrana i da je to zapreka za izručenje", dodao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mustač kojega Njemačka, kao i Perkovića traži zbog navodne povezanosti s ubojstvom hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. nije želio ništa komentirati.

Velikogorički Županijski sud odlučuje o njemačkom zahtjevu za izručenje na temelju europskog uhidbenog naloga, a Mustač, kao i Perković odbacuje bilo kakvu povezanost s Đurekovićevim ubojstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo