tužba ustavnom sudu / Nobilo za RTL Danas: Spremni smo za sve!

Anto Nobilo kazao je za RTL Danas kako je njegov klijent Josip Perković spreman za suđenje, bilo ono u Hrvatskoj ili Njemačkoj, te da ne zna na čemu tužilaštvo sada temelji svoj slučaj.

21.1.2014.
18:50
VOYO logo

Približva se kraju pravosudna saga oko Josipa Perkovića. Vrhovni sud objavio je odluku donesenu još u petak kojom odbija žalbe na izručenje i potvrđuje ono što je odlučio zagrebački Županijski sud - Perković mora u Njemačku.

Odvjetnik Josipa Perkovića, Anto Nobilo, za RTL Danas je kazao kako odmah sutra ujutro predaje Ustavnom sudu ustavnu tužbu te zahtjev za privremenom mjerom zamrzavanja odluke o izručenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je reći koliko će brzo reagirati Ustavni sud jer nikada prije nisam tražio privremenu mjeru. Ali po prirodi stvari, ona bi trebala biti ili ne biti donesena trenutačno, taj dan", dodao je Nobilo.

"Spremni smo za sve. Idemo korak po korak. Još uvijek smo u Hrvatskoj. Još nije došlo do izručenja. Idemo na Ustavni sud i vjerujemo da ćemo postići dobar rezultat", optimistično je poručio.

Upitan jesu li spremni za suđenje, Nobilo je odgovorio: "Odavno smo pripremljeni za suđenje. Imamo 54 filea i spremni smo za bilo koje suđenje, bilo u Hrvatskoj ili u Njemačkoj".

Budući da je u javnost došla informacija kako je Udbin operativac Vinko Sindičić, kao glavni svjedok u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića 1983., lažno teretio Krunoslava Pratesa, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača i to po uputama njemačke tajne službe, Nobilo je priznao kako ne zna na čemu tužilaštvo sada temelji svoj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Vrhovni sud potvrdio kako se Perković mora izručiti Njemačkoj, za Mustača je donesena drugačija presuda.

"To nam govori da je neujednačana pravna praksa. Govori da smo se našli pred novim pravnim institutom i to su porođajne muke. Međutim, to sada moramo raščistiti i precizno definirati. U budućnosti je za očekivati kako će veći broj građana biti zahvaćeno europskim uhidbenim nalogom i moramo imati jasne stavove kada i gdje koga izručiti", zaključio je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo