ISTRAŽUJU KREDITE ZADNJIH GODINA / Krim policija upala u prostorije HBOR-a!

Krim policija po nalogu USKOK-a poslijepodne je posjetila Hrvatsku banku za obnovu i razvoj. Prema neslužbenim informacijama RTL-a već neko vrijeme češljaju se krediti u zadnjih pet godina, a među njima je jedan od najzvučnijih - onaj tvrtki pomoćnika ministra financija Branka Šegona.

22.1.2014.
17:01
VOYO logo

ZAGREB - Krim policija po nalogu USKOK-a poslijepodne je posjetila Hrvatsku banku za obnovu i razvoj.

Prema neslužbenim informacijama RTL-a već neko vrijeme češljaju se krediti u zadnjih pet godina, a među njima je jedan od najzvučnijih - onaj tvrtki pomoćnika ministra financija BrankaŠegona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš na njegov račun HDZ-ovci su nešto ranije u Saboru redali optužbe o sukobu interesa i kaznenim prijavama na koje se institucije oglušuju. Sve kako bi s tim slučajem prvi put suočili i premijera.

Dok Linićeva pomoćnika istražuje i Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa, za šefa Vlade takvi su slučajevi siva zona koju je, kaže, teško regulirati zakonom.

"Formalno, izgleda da je ovdje sve u redu, da se takvi krediti dodjeljuju i inače, ali dopuštam i drukčije tumačenje, i vidjet ćemo", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je zaključio da je Šegonov korčulanski hotel najbolji na tom otoku, premijer je podbo HDZ podsjetivši Jandrokovića da je taj objekt 2010. godine otvorio upravo njegov kolega Šuker.

Za Ivana Šukera - optužbe su smiješne. Šegona je, kaže upoznao na otvorenju kao tadašnji ministar financija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bil 2010., a mi govorimo kreditu iz 2012. godine. Mislim da bi bio najbolje da se to javno objavi, pa da hrvatska javnost sve vidi i da se svaki hrvatski građanin zapita bi li on uspio dobiti kredit po takvim uvjetima", izjavio je bivši ministar financija.

U raspravu se nije htio upuštati prvi čovjek ministarrstva financija. Slavko Linić očito ostaje pri starom stavu - Šegona će smijeniti ako mu povjerenstvo dokaže sukob interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo