sud odbio nobila / Napokon izručen Njemačkoj: Perković sletio u München!

Josip Perković u pratnji policije napustio je svoj dom na Pantovčaku i odveden je u Zračnu luku Zagreb odakle je poletio za Njemačku malo prije 14 sati.

24.1.2014.
9:28
VOYO logo

ZAGREB - Zrakoplov Lufthanse s bivšim dužnosnikom jugoslavenske i hrvatske tajne službe JosipomPerkovićem među putnicima sletio je u 14.45 sati u München, objavljeno je na internetskim stranicama zračne luke Franza Josefa Straussa.

Perkovića je Hrvatska predala Njemačkoj temeljem europskog uhidbenog naloga zbog povezanosti s ubojstvom političkog emigranta StjepanaĐurekovića 1983. godine. S Perkovićem u zrakoplovu su pripadnici njemačke policije koji su jučer stigli u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Po njemačkom zakonu, Perković bi u danu izručenja ili najkasnije sutradan morao biti izveden pred suca u čijoj je nadležnosti slučaj i koji donosi odluku o pritvoru.

Oko 13,10 sati bivši šef jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi doveden je automobilom u pratnji policijskog vozila do zrakoplova Lufthanse te ukrcan na let za München. Zrakoplov je poletio sa zakašnjenjem od 23 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perkovićev odvjetnik AntoNobilo zakazao je konferenciju za novinare u 15 sati u svojem odvjetničkom uredu.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Minhenski odvjetnički ured Forse, koji bi prema najavama trebao u Njemačkoj preuzeti slučaj Perković, u petak nije htio komentirati događaje oko njegova izručenja i najavio "više informacija" za ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku ne možemo ništa reći o slučaju Perković pa čak ni to da naša kancelarija preuzima njegov slučaj u Njemačkoj", priopćeno je Hini iz odvjetničkog ureda Forse, čiji je voditelj minhenski odvjetnik Sepp-Joerg Zoglmann, za kojega je Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo rekao da će Perkovića zastupati u Njemačkoj. Ured je spreman "više informacija" dati tek u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo