hdz se obrušio na kukuriku koaliciju / 'Niti jedan postupak se ne vodi protiv SDP-ovaca, a afera ima cijeli niz'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić i član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Gordan Jandroković danas su govorili o financijskim aferama Kukuriku koalicije.

26.1.2014.
13:02
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

U središnjici HDZ-a danas se održala konferencija za medije na temu Financijske afere Kukuriku koalicije. O toj temi govorili su zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić i član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Gordan Jandroković.

"Na početku postavljam pitanje - kako je moguće da čovjek koji je toliko duboko povezan s mogućim sukobom interesa, gospodin Šegon, bude osoba koja za Vladu vodi projekt predstečajnih nagodbi", upitao je Jandroković.

Istaknuo je kako smatra da je Šegon u privilegiranom položaju.

"Prema svemu što smo doznali, gospodin Šegon je u privilegiranom položaju, pod sumnjom po raznim osnovama. Kako mu možemo vjerovati da će osjetljiv proces predstečajnih nagodbi voditi u interesu građana", naglasio je Jandroković.

On je također rekao kako je 'došlo je do ozbiljnog nazadovanja kad su u pitanju postignuća iz poglavlja 23. pregovora s EU'.

"Nema niti jedan postupak koji se vodi protiv članova SDP-a, a afera ima čitav niz - slučajevi Jakovina, Antešić, Zlatar-Violić, Merzel, Sabo, Radman", nabrajao je Jandroković.

"Vidimo da nema vjerodostojnosti u borbi protiv korupcije. Zbog toga gubimo kredibilitet, unosi se pravna i gospodarska nestabilnost. Ne možemo imati primjere da se određeni ministri smjenjuju, a za puno gore radnje neki ostaju nekažnjeni. Pad kreditnog rejtinga je zbog toga što nema provedbe nužnih reformi", izjavila je Ivana Maletić.

Jandroković je istaknuo kako Zakon o predstečajnim nagodbama mnogo uspoređuju s privatizacijom i pretvorbom.

"Zakon o predstečajnim nagodbama pokazuje čitav niz slabosti, do toga da ga neki uspoređuju s privatizacijom i pretvorbom. O tome je govorio sudac Kolakušić, nakon čega je uslijedio neviđeni napad ministra Linića na njega, uz pomoć medija", zaključio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo