KONAČNO STUDEN U STUDENOM / Stiže snježni vihor sa sjevera

Snijeg je prekrio veći dio Njemačke, a meteorolozi najavljuju spuštanje hladnog vala prema jugu, dakle i prema Hrvatskoj.

21.11.2008.
17:00
VOYO logo

BERLIN - Veliki hladni val sa sjevera, kojeg su meteorolozi nazvali "Irmela", u petak je krenuo prema Hrvatskoj. Na svom je putu Njemačkoj donio i do 15 centimetara snijega, a temperature zraka spustio je do minus pet Celzijevih stupnjeva.

Tamošnji mediji javljaju o brojnim prometnim problemama i nesrećama u kojima ima ozlijeđenih, a jedna je osoba i poginula. Na autocestama su se stvorile kilometarske kolone, a zbog većih snježnih nanosa zatvoreno je nekoliko prijevoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažni je vjetar u Duisburgu odnio krov sa željezničkog kolodvora, a u obližnjem Hildenu vihor je otkinuo limeni krov s jednog supermarketa te ga je odnio na visinu od čak 50 metara. Ozlijeđenih nekim čudom nije bilo. Brzina vjetra, inače, doseže brzinu od oko 130 kilometara na sat.

U Austriji meteorolozi najavljuju više od pola metra snijega koji je u Tirolu već počeo padati. Izdano je i upozorenje zbog opasnosti od lavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladni val neće zaobići ni Sloveniju, no kao i u Hrvatskoj, snijeg bi se trebao zadržati na višim područjima, dok bi u nizine "Irmela" trebala donijeti radikalno zahladnjenje i nešto jači sjeverac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo