održano prvo ročište / Hrabro dijete: Mi smo isto roditelji djece oboljelih od malignih bolesti

Nastavlja se afera s Udrugom Hrabro dijete. Zbog 4,1 milijun kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji za preminulu Noru Šitum, koji su ostali na računu Udruge Hrabro dijete, njezini su roditelji zaštitu zatražili na sudu. U Novoj Gradiški održano je prvo ročište.

10.2.2014.
19:00
VOYO logo

Na ulasku u sudnicu nisu se ni pogledali. S jedne strane Udruga Hrabro dijete, s druge roditelji preminule Nore Šitum. Između njih - spornih 4,1 milijun kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji za Noru koji su ostali na računu Udruge Hrabro dijete. Norini roditelji traže da se novac blokira dok sud ne odluči čiji je.

"Naravno da je mučno prolaziti ovaj iscenirani cirkus. Ovo je davno moglo riješiti Državno odvjetništvo da ne moramo prolaziti kroz to", izjavio je IvicaŠitum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priložili smo svoje dokaze dokaze iz kojih proizlazi opasnost da će novčana sredstva biti raspolagana na način koji bi bio protivan zakonu", rekao je Dejan Španović, odvjetnik ĐaneAtanasovske.

Na traženje privremene zabrane raspolaganja novcem predsjednica Udruge Hrabro dijete odgovorila je kako nije niti namjeravala trošiti novac dok institucije ne donesu odluku kome on pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morate dobiti pravorijek kome ćete to prebaciti, ne ide to baš tako kako ljudi zamisle. Ne smije biti prenamijenjen za ništo drugo osim za liječenje", rekla je predsjednica Udruge JasminkaŽužić.

No, zapitala se zašto taj novac ne služi za pomaganje drugoj bolesnoj djeci. "Smeta me zato što smo mi isto roditelji djece oboljelih od malignih bolesti, a ovdje se to itekako zaboravilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A roditelji preminule Nore kažu - njihova namjera s tim novcem i jest da on pomaže drugoj djeci.

"Mi već pomažemo djeci u Novoj Gradiški, gospodin Haris, tajnik udruge, nam je dosad davao  kontakte s roditeljima i nije nikakav problem", rekao je Šitum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinski sud u Novoj Gradiški već u četvrtak će donijeti odluku kada će se i znati hoće li novac Hrabrom djetetu biti blokiran.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo