zloporabljeno nezadovoljstvo / 'Socijalni bunt u BiH iskorišten je za napad na institucije države'

Image
Foto: AP

Čović je izjavio kako je posebice znakovito to što su napadnute isključivo institucije županija u dijelovima Federacije BiH s bošnjačkom većinom što se onda, po njegovim riječima, pokušalo prenijeti na područja gdje su većinom Hrvati.

11.2.2014.
10:42
AP
VOYO logo

Predsjednik HDZ BiH DraganČović ocijenio je da je socijalni bunt u Bosni i Hercegovini zloupotrijebljen i iskorišten kako bi se krenulo brutalnim napadima na institucije države.

U intervjuu što su ga u utorak objavile banjalučke "Nezavisne novine", Čović je izjavio kako je posebice znakovito to što su napadnute isključivo institucije županija u dijelovima Federacije BiH s bošnjačkom većinom što se onda, po njegovim riječima, pokušalo prenijeti na područja gdje su većinom Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onaj tko se usudio doći u Mostar, zapaliti hrvatsku zastavu, zbog toga će snositi posljedice bez obzira tko ga je poslao i koliko je bilo onih koji su ga podržavali. Imam dojam da su željeli brzo stvoriti anarhiju", kazao je Čović, dodajući kako je i predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića izvjestio da su tijekom nereda u tom gradu uništavani kipovi Gospe, raspela i nacionalni simboli.

Čović je istaknuo kako su osim Milanovića i svi drugi visoki dužnisnici iz Hrvatske zvali i raspitivali se o zbivanjima u BiH i Mostaru, uključujući predsjednika IvuJosipovića, ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić i predsjednika HDZ-a TomislavaKaramarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Čović ne vidi ništa sporno u sastanku političara iz Republike Srpske sa srbijanskim vicepremijerom AleksandromVučićem, opisujući to kao nastojanje Beograda da iz prve ruke dozna što se zbiva u BiH.

Najavio je i kako će se uskoro i osobno sastati s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom kako bi razgovarali o stanju u zemlji te kako je nužno obnoviti sve druge političke kontakte ne bi li se vidjelo što dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da i međunarodna zajednica iz ovoga izvlači zaključke", kazao je Čović.

Ocijenio je i kako novi izbori u BiH neće dovesti do znatno drugačijeg stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi spominju izbore no oni neće puno toga promijeniti jer ćemo opet imati stranke iz tri naroda koje će činiti vlast", kazao je Čović, uz ocjenu kako svakako neće biti dramatičnih promjena već postojećih odnosa.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo