NEIZVJESNA NOĆ / 'Svjedoci smo kako su u posljednjem desetljeću poplave vrlo učestale'

'Sustav obrane od poplava grada Karlovca postavljen je prije 40 godina, dio potrebnih objekata je izgrađen, međutim nedovoljno, a kada će biti izgrađeno, to je možda pitanje od državnog ineteresa', rekla je u razgovoru za RTL Danas Biljana Željeznjak, voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda.

12.2.2014.
18:52
VOYO logo

U Karlovcu su nabujale sve četiri rijeke. Korana i Mrežnica su poplavile Logorište, a vodostaj Kupe u gradu je 819 centimetara te se večeras očekuje vrh vodenog vala.

"Noć će sigurno biti obilježena s maksimalno ostvarenim vodostajima kako Kupe, tako i Korane, ali i svih ostalih rijeka na ovom području s tim da se može reći da su vodostaji i Kupe i Korane u ovim trenucima prilično ujednačeni. Vodostaj Kupe je na 819 centimetara u 18 sati, a Korana je možda koji centimetar niže", rekla je u razgovoru za RTL DanasBiljanaŽeljeznjak, voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem se seli nizvodno od Karlovca, prema Sisku. Kakvo je tamo stanje?

"Nizvodno od samog užeg područja grada Karlovca već je od prošle noći došlo do poplavljivanja  naselja i prometnica koja su smještena na nižim predjelima i to plavljenje će se samo pojačati kako će se ovaj vodni val seliti nizvodno", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sustav obrane od poplava grada Karlovca postavljen je prije 40 godina, dio potrebnih objekata je izgrađen, međutim nedovoljno, a kada će biti izgrađeno, to je možda pitanje od državnog ineteresa jer nažalost svjedoci smo kako su u posljednjem desetljeću poplave vrlo učestale i visina vodostaja je u tom periodu vrlo velika", zaključila je Željeznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo