PRIVREMENA MJERA / Sud blokirao račun udruge 'Hrabro dijete' na kojem je 4,1 milijun kuna

Udruga "Hrabro dijtete" mora platiti 108.748,75 kuna sudskih troškova. Čelnica Udruge rekla je kako će taj novac podmiriti od novca skupljenog za liječenje djece.

13.2.2014.
14:05
VOYO logo

Općinski sud u Novoj Gradiški donio je odluku da se udruzi "Hrabro dijete" blokira račun. Ni Udruga ni obitelj Šitum ne mogu raspolagati novcem dok Sud ne odluči kome pripada.

Udruga "Hrabro Dijete" mora u roku osam dana i platiti troškove suda u iznosu 108.748,75 kuna, a čelnica Udruge Jasmina Žužić je rekla kako će taj iznos podmiriti od novca koji se skupljen za liječenje djece. Osim toga, odbačena je kaznena prijava da je Đana Atanasovska prijetila Jasminki Žužić.

Žužić je nakon presude rekla kako je takav ishod i očekivala.

Podsjetimo, u ponedjeljak su Đana Atanasovski i Ivica Šitum te predsjednica Udruge "Hrabro dijete" Jasminka Žužić iznijeli argumente oko privremene mjere zabrane raspolaganja novcem prikupljenih za Noru Šitum.  

Na računu se nalazi nešto više od 4,1 milijuna kuna, prikupljenih u humanitarnoj akciji. Roditelji preminule djevojčice traže od suda da donese odluku o privremenoj zabrani raspolaganja novcem dok se ne donese odluka kome pripada.

Jasminka Žužić se tome protivi i ističe kako Udruga nije niti namjerava trošiti taj novac dok institucije ne odluče kome on pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo