kritično i u petrinji / Pred mještanima okolice Siska još je jedna besana noć

Pred mještanima okolice Siska još je jedna besana noć. Nekoliko je obitelji evakuirano iz svojih domova. Kritično područje proširilo se i na Petrinju, u kojoj mještani uz vojsku i vatrogasce nadljudskim naporima pokušavaju obraniti domove. Nova opasnost stiže večeras - sad im prijete i zaobalne vode. S nimalo dobrim vijestima u poplavljeni kraj stigao je i premijer Zoran Milanović.

16.2.2014.
18:45
VOYO logo

Kuća obitelji Pejić u Petrinji od jučer je potpuno poplavljena. Nadrlo je preko 80 centimetara vode i sve uništilo. Ništa nisu uspjeli spasiti. Kupa koja se izlila zaprijetila je i drugim kućama u susjedstvu.

Već dva dana Marijan ne spava. Podrum je poplavljen, u kući je nekoliko centimetara vode, parket je uništen, ali namještaj su spasili. I drugi susjedi su na nogama. Ispumpavaju poplavljena dvorišta, do njih se može jedino čamcem.

Rijeka Petrinjčica zaprijetila je ostalim kućama u središtu grada. Postavljeni su zečji nasipi, ali za neke je domove već prekasno.

Grad je zatražio proglašenje elementarne nepogode, a stanovnike mole da što manje koriste vodu kako bi se u kanalizaciji smanjila razina vode.

Na sisačkom području i dalje je najkritičnije u Letovaniću i Starom Brodu. Mjesta su i dalje odsječena. Vodostaj ne opada, a zbog zaobalnih voda poplavljene su i nove kuće
Evakuirano je 12 obitelji, spašavaju se i životinje.

Većini su staje uništene, voda je u dvorištima preko jednog i pol metra, spašavaju se kuće. Sirena poziva mještane na okupljanje. S njima su i dalje vojnici. Jutros je ponestalo pijeska, pa se ruše zečji nasipi na mjestima gdje više nije kritično, kako bi se obranile druge kuće.

Kritično je i u drugim mjestima na sisačkom području. Nasipi su raskvašeni pa postoji opasnost da puknu. Zbog vode, koja dolazi sa svih strana, mještanima poplavljenih područja kraj muke se teško nazire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo