ISKOPAO GA U VRTU / Prodaje se dinosaurov rep, dobro uščuvan

Image

Dinosaurovu kralježnicu Porugalac je pronašao u svom vrtu prije deset godina. Već je odbio ponudu od sto tisuća eura.

22.11.2008.
11:03
VOYO logo

LISABON - "Prodaje se dinosaurova kralježnica, 90 % potpuna", oglasio je na internetu Portugalac Goncalo Ribeiro. Dinosaurov rep pronašao je kopajući u svom vrtu. "Jednoga smo dana, ravnajući teren, naletjeli na kamenčiće. Ali kada sam malo bolje pogledao, vidio sam da nije riječ o običnom kamenju!", priča Ribeiro.

Kada su iskopali "kamenčiće", ugledali su rep sauropoda dugačak 3,6 metara. Nalaz je star približno 150 milijuna godina i ima "veliku znanstvenu vrijednost", potvrdio je paleontolog Octavio Mateus."Nije imalo smisla ponuditi ga muzeju", rekao je jednostavno Ribeiro. "Iznosi koje su nudili bili su daleko od troškova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želeći točno navesti o kojim je "troškovima" riječ, Ribeiro je priznao da je "odbio ponudu od 100 tisuća eura jer to nije bilo dovoljno". "Ne ponude li dovoljno, nema veze, zadržat ću ga", dodao je Ribeiro koji nije želio gdje je točno pronašao dinosaura. Riječ je o sauropodu iz Jurskog razdoblja, jednome od najvećih dinosaura koji su živjeli na zemlji.

Ribeiro je već izazvao osudu portugalskih paleontologa koji su poručili da nacionalno blago ne bi trebalo rasprodavati. Portugal je 7. zemlja u svijetu po otkrićima dinosaura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo