'NISMO ODGOVORNI' / Ljutiti Karamarko poručio: 'Žalit ćemo se, idemo do kraja'

Nakon što je HDZ proglašen krivim na suđenju za Fimi mediju te mu je određena novčana kazna u iznosu od 5 milijuna kuna, nepravomoćnu presudu je komentirao šef stranke Tomislav Karamarko.

11.3.2014.
11:15
VOYO logo

HDZ je kao šestooptuženi na suđenju za Fimi mediju proglašen krivim jer je oštetio Hrvatsku za 24 milijuna kuna (koje mora vratiti), a mora platiti još i novčanu kaznu u iznosu od 5 milijuna kuna. Presudu u slučaju Fimi media novinarima je komentirao Tomislav Karamarko.

Sanaderu devet godina zatvora za Fimi mediju!

"Cijeli radni vijek sam se borio protov korupcije. Mogu reći da je presuda presedan u europskoj praksi i želim poručiti javnosti kako smo uvjereni da nismo odgovorni. Žalit ćemo se...", bila je prva reakcija šefa HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost, pojedinci neka odgovaraju", dodao je Karamarko.

"Naših 200.000 članova je pošteno. I sami imaju probleme zbog bivše vlade. Dapače, članovi su ponosni što su članovi HDZ-a, ponosni da su stvorili državu", naglasio je predsjednik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni smo da će se ovo zloupotrebljivati u političke svrhe. Pozivam članstvo na hrabrost i jedinstvo koje će nam omogućiti pobjedu na europarlamentarnim izborima", zaključio je Karamarko otišavši bez odgovaranja na novinarska pitanja.

No, nakon što je izašao iz središnjice HDZ-a, novinari su ga uspjeli 'uloviti'. Na pitanje kakve će biti političke posljedice za stranku, Karamarko je odmahnuo glavu rekavši da je ovo nepravomoćna presuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam, mi ne prihvaćamo kolektivnu odgovornost i na izborima za dva mjeseca ćemo pobijediti. Mi ćemo se žaliti i sigurno ćemo dobiti postupak na kraju jer ovog nema nigdje, ovo se nigdje u Europi nije dogodilo. Jedino u Hrvatskoj ", rekao je predsjednik HDZ-a.

Na opasku našeg novinara da nitko nije napravio ovakvo nešto, Karamarko se naljutio i odgovorio mu: "A vi to znate? Ma nemojte molim vas, idemo biti malo ozbiljni...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo se žaliti i idemo do kraja, do kud treba", zaključio je Karamarko ne želeći se baviti pretpostavkama što će biti s financijama HDZ-a ako presuda bude pravomoćna.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo