MISTERIJ NESTALOG BOEINGA / Avion letio još sat vremena nakon što je nestao s radara?

Image
Foto: AP

Malezijski tisak objavio je u utorak da je zrakoplov posljednji put na vojnom radaru detektiran u 2.40 sati ujutro u subotu. To vrijeme je oko sat i deset minuta nakon što je zrakoplov nestao s radara kontrole leta, na pola puta između Malezije i Vijetnama.

11.3.2014.
16:00
AP
VOYO logo

Interpol ne vjeruje da je nestanak malezijskog putničkog zrakoplova posljedica terorističkog napada, rekao je u utorak njegov čelnik, a iz malezijskih vojnih izvora doznaje se da je zrakoplov posljednji put viđen u Malajskom prolazu, zapadno od Malezije.

Glavni tajnik Interpola Ronald Noble također je kazao da su dvojicu Iranaca, koji su sumnjivi jer su se ukrcali u zrakoplov Malaysia Airlinesa s ukradenim putovnicama, možda trgovci ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov s 239 putnika i članova posade nestao je prije četiri dana, a potraga u kojoj sudjeluje deset zemalja proširena je u utorak na širi pojas Tajlandskog zaljeva i Južnokineskog mora te na Malajski prolaz zapadno od Malezije.

"Što više informacija imamo, više smo skloni zaključku da to nije teroristički incident", rekao je Noble.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica Iranaca u dobi od 18 i 29 godina, koji su počeli putovanje u Dohi, zamijenili su putovnice u Kuala Lumpuru i u zrakoplov se ukrcali s ukradenom talijanskom i austrijskom putovnicom, rekao je Noble novinarima u sjedištu Interpola u Lyonu.

"Znamo da su se, kada su stigli u Kuala Lumpur 28. veljače, ukrcali na let 370 s drukčijim identitetom, ukradenom austrijskom i talijanskom putovnicom", rekao je. Njihove putovnice nisu ukradene niti izgubljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, malezijska vojska objavila je kako vjeruje da je nestali zrakoplov letio još više od sat vremena nakon što je nestao s radara kontrole leta, promijenio kurs i kretao se prema zapadu preko Malajskog prolaza.

Malezijske vlasti prije su objavile da je let MH370 nestao oko sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura prema Pekingu. U to je vrijeme bio na otprilike pola puta između malezijskog istočnog grada Kota Bharua i krajnjeg juga Vijetnama, na visini od oko 10.670 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon Kota Bharua promijenio je kurs i spustio se niže. Stigao je do Malajskog tjesnaca", rekao je jedan visoki malezijski časnik. Malajski prolaz nalazi se uz zapadnu obalu Malezije.

Malezijski tisak objavio je u utorak, pozivajući se na zapovjednika zračnih snaga Rodzalija Dauda, da je zrakoplov posljednji put na vojnom radaru detektiran u 2.40 sati ujutro u subotu, u blizini otoka Pulau Perak na sjevernom kraju Malajskog prolaza. Letio je na visini od oko 9000 metara. To se izvješće istražuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To vrijeme je oko sat i deset minuta nakon što je zrakoplov nestao s radara kontrole leta, na pola puta između Malezije i Vijetnama.

Ako vojna izvješća budu potvrđena, to bi značilo da je zrakoplov letio još oko 500 kilometara s isključenim sustavima za praćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo