UKRAJINSKA KRIZA / Šimonović zbog sigurnosti ne putuje na Krim

Image
Foto: AP/Marko Lukunic/PIXSELL

Prošli tjedan je izaslanik UN-a Robert Serry također odustao od posjeta Krima, nakon što su ga uz povike "Rusija, Rusija!" spriječili naoružani muškarci.

11.3.2014.
20:04
AP/Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava IvanŠimonović, koji se od prošlog tjedna nalazi u Ukrajini, za sada neće posjetiti Krim zbog logističkih i sigurnosnih razloga, priopćio je u utorak UN.

"Namjerava sutra otputovati u Ljviv, a što se tiče putovanja na Krim, Šimonović je obavješten da su okolnosti takve da se ne može jamčiti sigurnost njegovog izaslanstva. Za sada neće tamo putovati", kazao je UN-ov glasnogovornik StephaneDujarric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimonović je do sada posjetio Kijev i najveći grad u istočnom dijelu Ukrajine, Harkiv.

"Šimonović se u Harkivu sastao s mjesnim vlastima i razgovarao o potezima vezanim uz ljudska prava koji bi mogli pomoći u smanjivanju napetosti, a također je razgovarao i o optužbama o kršenju ljudskih prava. Sastao se i s proruskim i proukrajinskim predstavnicima civilnog društva", dodao je Dujarric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan je izaslanik UN-a RobertSerry također odustao od posjeta Krima, nakon što su ga uz povike "Rusija, Rusija!" spriječili naoružani muškarci.

Dujarric objašnjava da se stanje na terenu mijenja vrlo brzo te da se odluke donose od danas do sutra, dodavši da bi Šimonović u Ukrajini trebao ostati do 15. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javljaju mediji, proruske milicije su zauzele aerodrom u Simferopolju i zabranili sve letove osim za Moskvu i dolazeće letove iz glavnog ruskog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo