HDZ-OVCI PONOSNI NAKON PRESUDE / 'Je li mi neugodno? Zbog takvih pitanja vama treba biti neugodno!'

Dan nakon što je Hrvatska demokratska zajednica, kao prva stranka u povijesti Hrvatske, osuđena za korupciju - HDZ-ovci- kao da se ništa nije dogodilo - poručuju: i dalje smo ponosni! Čak i neki od ljudi iz najbližeg Sanaderova okruženja u Vladi i stranci kažu da se ne srame i ne osjećaju odgovornima.

12.3.2014.
18:31
VOYO logo

Zabrinuta lica s desne strane sabornice. Dan nakon što su čuli da su krivi u slučaju Fimi media. HDZ-ovci još promišljaju što im je zapravo presuda poručila. Tako jedni tvrde: sve nas je kriminalizirala.

"Više od 200.000 članova HDZ-a nije učinilo ništa nečasno za što bi se oni trebali sramiti. Kolektivna odgovornost o kakvoj se ovdje radi je bez presedana", ljutito kaže potpredsjednik Sabora ŽeljkoReiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi tumače baš suprotno: sutkinja nas je oslobodila.

"To vam je stvarno čudno pitanje. Mislim da me sutkinja nije spomenula, mislim čak da je rekla da članovi HDZ-a nisu odgovorni...", kaže DavorinMlakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što je, zapravo, sud poručio onima koji su pred Sanaderom spuštali glavu?

"Oni koji su je okretali, oni koji su zatvarali oči, oni koji su šutjeli - svi su oni prešutno podupirali ovakav način funkcioniranja sustava", jasna je bila sutkinja IvanaČalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja je naglasila i da sad na stup srama dolaze svi članovi HDZ-a, no zastupnici nepravomoćno osuđene stranke - ne srame se. Baš suprotno.

"Ja sam ponosan što sam iz HDZ-a", tvrdi AnteKulušić, a na pitanje nije li mu neugodno, odrješito odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vama treba biti neugodno zbog takvih pitanja".

Za političke oponente presuda je potpuno jasna. Na temelju presude već se izvlači i teška artiljerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa gledajte jučer u obrazloženju presude kaže se da su oni s tom akcijom počeli još 2003. godine. Pa oni su dakle imali plan, oni su se borili za to da dođu na vlast da bi državu mogli opljačkati. Pa to je prestrašno! Pa tu stranku treba ugasiti", poručuje SDP-ovac NenadStazić.

Iz HDZ-a vraćaju pljusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stazićeve izjave vrijede točno onoliko koliko je plaćao godinama ljetovanje u državnoj rezidenciji. Podsjećamo da je ljetovao za sedam kuna", vraća otrovnu strelicu glasnogovornica HDZ-a Dajana AntonijaBebek.

Nabacivanje blatom sigurno ne može sprati ljagu s politike, pa i sustava u kojem je moguće da vladajuća stranka državu pokrade, umjesto da o njoj brine. No šef države vidi u svemu i nešto pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo načelno o činjenici da se u Hrvatskoj može voditi postupak protiv visoko rangiranih političara pa i političke stranke. Mislim da je to pokazatelj onoga zbog čega smo i primljeni u EU: da je Hrvatska predana borbi protiv korupcije", rekao je Josipović.

Presuda Ivi Sanaderu i HDZ-u može biti samo početak, nikako ne i kraj antikorupcijskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo