EKSKLUZIVNO ZA RTL / Vidoševićeva prva suradnica izašla iz Remetinca: 'Lijepo je biti vani!'

Image
Foto: Petar Glebov, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon gotovo pet mjeseci Zdenka Peternel, bivša pročelnica Ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića, koji je također u pritvoru, izašla je iz Remetinca.

14.3.2014.
12:52
Petar Glebov, Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Zdenka Peternel je u Remetincu 'boravila' od listopada prošle godine, a sredinom siječnja istražni joj je zatvor na zahtjev USKOK-a produljen zbog opasnosti da bi na slobodi mogla utjecati na neispitane svjedoke.

Vidoševićeva prva suradnica je tada kao jamstvo ponudila stan od 50-ak četvornih metara, čija je vrijednost procijenjena na 487 tisuća kuna, no Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbacilo je odluku suca istrage da se uz jamčevinu odobri obrana sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je i ovoga puta tražio produljenje istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ali je sudac istrage odlučio da će se Peternel braniti sa slobode.

"Sve sam rekla pred tužiteljstvom, svi već sve znate..., lijepo je biti vani", rekla je Peternel ekskluzivno za RTL odmah po izlasku iz Remetinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje naše novinarke kako će dokazati svoju nevinost pred sudom, bivša prva suradnica predsjednica HGK-a Nadana Vidoševića je kratko odgovorila: "Ima načina za to".

Situaciju svog bivšeg šefa nije htjela komentirati rekavši da "nije ona ta koja to treba razmišljati o tome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davorin Budin, odvjetnik Zdenke Peternel, uoči njezinog izlaska iz Remetinca je RTL-u rekao da ostalo još osam svjedoka za ispitati, pa je njegovoj klijentici, uz odluku o ukidanju istražnog zatvora, određena i privremena mjera zabrane pristupa svjedocima.

Budin je dodao da se Peternel "ne osjeća krivom", te da je dosad u postupku ispitano 40-ak svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša Vidoševićeva suradnica je tijekom postupka triput iznosila obranu. Prvi put se branila šutnjom, drugi put je detaljno iskazivala o svojim saznanjima, a to je saslušanje trajalo sedam sati. Treći put je saslušavana tri sata povodom proširenja istrage.

Inače, Zdenka Peternel je 'pala' u akciji Remorker koja je pokrenuta nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko svoje češke tvrtke Remorker, u dogovoru s Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini 'opranog' vraćao u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel navodno nikada nije svjedočila protiv bivšeg šefa.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike